کار هنرمند دمیدن روح تعهد در انسان هاست

خبرگزاری شبستان: مسئول واحد پژوهش مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادبیات پایداری حوزه هنری کشور گفت: کار هنرمند دمیدن روح تعهد در انسان هاست و فعالیت او ذکر است و با جریان های فکری پیرامون خویش درگیر است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، علیرضا کمری ظهر امروز (29 فروردین) در مراسم اختتامیه هفته هنر انقلاب اسلامی که با عنوان «چیستی هنر انقلاب اسلامی» در سالن اجتماعات استانداری قزوین برگزار شد، بیان کرد: کلمه ادبیات مفید دو معنای علوم ادبی و آثار ادبی است که به طور عمده به صورت شعر و داستان در کتاب ها و سروده ها دیده و خوانده می شود.

وی افزود: ادبیات ناظر بر مکتوبات است نه شفاهیات و به طور خلاصه بر اساس تعریف استادان فن می توان گفت ادبیات کاربرد کلمه و چینش کلمات در جمله با رویکرد هنری است.

مسئول واحد پژوهش مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادبیات پایداری حوزه هنری کشور خاطر نشان کرد: طبیعی است که یک اثر هنری باید احساسات و عواطف و جهان آرمانی خواننده را تحت تاثیر قرار دهد و در واقع بدان معنا نیست که آثار هنری اندیشه مخاطب را به خود نمی خواند یا بر نمی انگیزاند.

وی تصریح کرد: هر اثر هنری از طریق ایجاد انفعال عاطفی و احساسی بر مخاطبان خود اثر می گذارد و معادله بین چه و چگونه در خلق اثر هنری البته بدون تاثیر از  اندیشه صانع اثر هنری و ادبی امکان پذیر نیست.

کمری تصریح کرد: اندیشه هنرمندان در همه عرصه های هنری همچون نقاشی و موسیقی و یا چینش کلمات و ساخت شعر و داستان متاثر از محیط اجتماعی و سابقه فرهنگی و اوضاع زمانه است و در واقع می توان گفت اوضاع زمانه را تا حدودی بازنمایی یا بازگو می کند.

وی ادامه داد: ادبیات یک پدیدار اجتماعی، سیاسی، تاریخی و فرهنگی است که با تحولات اجتماع در پیوند است به طوریکه از طریق تحلیل آثار ادبی به اوضاع و احوال تاریخی جامعه نیز می توانیم پی ببریم.

مسئول واحد پژوهش مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادبیات پایداری حوزه هنری کشور اظهار کرد: اینکه ما در رشته ادبیات، تاریخ ادبیات و بحث سبک ها و مکتب ها را می خوانیم ناظر به پیوند میان اثر ادبی و تاریخ و پیوند اثر ادبی با جامعه و اجتماع است که می تواند محل تامل در باب صحبت از ادبیات پایداری یا دفاع مقدس قرار گیرد.

وی عنوان کرد: در سیر گذرای مطالعه ادبیات در ایران متوجه می شویم که ادبیات در دوره قاجار از دربار به مروز زمان وارد جامعه می شود و با حوادث و رخدادهایی که مردم ایجاد می کنند درگیر می شود.

کمری ادامه داد: این امر سبب پیدایی ادبیات اجتماعی و مردمی در ایران می شود و با توجه به تاثیر متقابل ادبیات و جنبش های اجتماعی همچنین خیزش ها و کنش های مردمی که این مسئله را باید از دوران مشروطه به بعد دنبال کرد، موضوعی که برخی از آن تحت عنوان ادبیات دوره بیداری یاد کرده اند.

وی عنوان کرد: مباحثی که در ادبیات سیاسی پیش از انقلاب داریم بیشتر به جریان های غیر دینی و غیر متعهد به مبانی و آرمان های اسلامی تعلق دارد آنچه که ما تحت عنوان ادبیان انقلاب اسلامی می شناسیم بیشتر برآمده نهضت انقلاب از سال 42 خصوصا پس از پیروزی و دورانی که تحت عنوان انقلاب و جنگ از آن یاد می شود.

مسئول واحد پژوهش مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادبیات پایداری حوزه هنری کشور بیان کرد: اگر اثر ادبی معطوف موضوعی باشد که درگیر ماجرای تاریخی عینی باشد و خالی از ارزش های هنری باشد تاریخ مصرفش کم خواهد بود.

کمری عنوان کرد: یکی از مباحثی که مورد غفلت هنری واقع شده مفهوم گسترده عدالت است و کار هنرمند دمیدن روح تعهد در انسان هاست و فعالیت او ذکر است و با جریان های فکری پیرامون خویش درگیر است.

وی در پایان گفت: هر نهضت اجتماعی اگر پایش نشود ممکن است دچار رخوت و سستی شود که هنرمندان متعهد انقلاب اسلامی ذاکر و متفکر هستند.

 

 

کد خبر 536938

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha