هنرمندان می خواهند دولت همچنان از گنجینه هنری موزه هنرهای معاصر صیانت کند

خبرگزاری شبستان: هنرمند نگارگر با بیان اینکه خواست جامعه هنری و مردم صیانت دولت از گنجینه فرهنگی هنری موزه هنرهای معاصر است، گفت: موزه هنرهای معاصر برای جامعه هنری ما جایگاه زاغه مهمات ارتش را دارد.

جلیل جوکار، هنرمند نگارگر و عضو هیئت علمی دانشگاه هنر اصفهان درباره زمزمه های واگذاری موزه هنرهای معاصر به بنیاد رودکی به خبرنگار شبستان گفت: به هر تقدیر من هم داستان و هم راستا با نظرات همکاران در عرصه تجسمی نظر مثبتی به این موضوع ندارم. موزه هنرهای معاصر یک مکان صرف نیست، بلکه صاحب گنجینه ای از گرانقیمت ترین و فاخرترین هنر معاصر ایران و جهان است ، 118 برگ از شاهنامه  شاه طهماسب که از فاخرترین و گرانقیمت ترین گنجینه هنری جهان  است در این موزه  نگهداری می شود،  با توجه به این  گنجینه فاخر حفظ و نگهداری و صیانت از آن باید مدنظر قرار داد.

 

این استاد دانشگاه اظهار داشت:  طی سالیان گذشته فراز و فرودها در این زمینه وجود داشته  است،گاهی مسئولان بر این تصمیم بودند که آثاری را از این گنجینه خارج کنند و به موزه های مختلف دنیا و حتی ایران بفرستند، مکان هایی که شرایط نگهداری از این آثار را به لحاظ جوی ندارند، در زمانی اوراقی از شاهنامه شاه طهماسبی را قرار بود به موزه ای در آبادان بفرستند که آبادان به لحاظ آب و هوایی مرطوب است و این اوراق به لحاظ رنگ آسیب پذیر  هستند و نگهداری آنها در این شرایط سخت است، طبیعی است که حفظ این گنجینه به لحاظ پشتوانه فرهنگی و هنری و حتی از دیدگاه اقتصادی اهمیت ویژه و استراتژیک دارد. به نوعی شاید قیاس مع الفارغ باشد به مثابه این است که ارتش زاغه های مهماتش را به بخش خصوصی واگذار کند و بگوید شما از اینها حفاظت و صیانت کند، این پشتوانه فرهنگی و هنری که در موزه هنرهای معاصر است برای جامعه هنری ما جایگاه زاغه مهمات را دارد، برای همین است که این همه واکنش در فضای مجازی هنری و حتی فضای واقعی در مقابل چنین تصمیماتی می بینیم.

 

وی تصریح کرد: واکنش ها  به واگذاری موزه هنرهای معاصر به بنیاد رودکی همه ریشه در عشق هنرمندان به حفظ این آثار و صیانت درست از این آثار دارد و از طرفی  ناشی از اعتمادی هست که مردم و هنرمندان به دولت محترم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  و نظارت های دقیق دولت دارند. دولت باید خوشحال باشد که مردم به آنها اعتماد دارند و مردم دوست دارند  دولت ناظر بر این آثار باشد.

 

این عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان  درباره موافق بودن برخی از مسئولان با واگذاری این موزه به بخش خصوصی برای افزایش تعاملات هنری با موزه های دنیا گفت: دانشگاه هنر اصفهان با 15 دانشگاه دنیا توافق نامه همکاری  در زمینه  تبادل استاد و دانشجو و تبادلات علمی دارد، در همین چهارچوب هم موزه هنرهای معاصر می تواند فعالیت کند، ما در این سال ها شاهد بودیم آثاری از موزه های دنیا به موزه هنرهای معاصر تهران می آید که در چهارچوب تعاملات بین موزه ای است ممانعتی برای این تعاملات وجود ندارد.

 

کد خبر 536824

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha