خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: دیوان محاسبات کشور یکی از نهادهای وابسته به مجلس شورای اسلامی است که وظیفه نظارت بر همه فرایندهای مالی کشور را بر عهده دارد و به عنوان بازوی نظارتی مجلس عمل میکند. این دیوان به همه حسابهای وزارتخانه، مؤسسات، شرکتهای دولتی و دیگر دستگاههایی که به نحوی از انحاء از بودجه کل کشور استفاده میکنند - به ترتیبی که قانون مقرر میدارد - رسیدگی یا حسابرسی میکند تا هیچ هزینهای از اعتبارات مصوب تجاوز نکرده باشد و هر وجهی در محل خود به مصرف رسیده باشد. دیوان محاسبات کشور حسابها و اسناد و مدارک مربوط را برابر قانون جمعآوری میکند و گزارش تفریغ بودجه هر سال را به انضمام نظارت خود به مجلس شورای اسلامی تسلیم میکند. دیوان محاسبات کشور یکی از ۱۹۱ عضو پیوسته سازمان بینالمللی موسسات حسابرسی عالی (اینتوسای) است.
بنابراین گزارش، این فرایند هر ساله باید به روز و با متدها و روش های روز حسابرسی هماهنگ و منطق باشد و در این مسیر می توان از تجارب بسیاری از کشورها بهره برد از این رو به تازگی کشورمان با کشور اتریش تبادل اطلاعات در حوزه حسابرسی خواهند داشت. ایرنا در این زمینه به نقل از امین حسین رحیمی، رئیس كل دیوان محاسبات كشور در دیدار با ژوزف موزر، رئیس كل دیوان محاسبات اتریش و دبیركل سازمان بین المللی موسسات عالی حسابرسی(اینتوسای) نوشته است: "سابقه 400 ساله روابط دو كشور در عرصه های مختلف عامل مهمی در توسعه روابط دیوان های دو كشور خواهد بود. اتریش كشور مهمی در اتحادیه اروپاست و جزو نخستین كشورهایی است كه نظام جمهوری اسلامی ایران را در سال 1979 به رسمیت شناخت. ایران واتریش روابط خود را در حوزه حسابرسی توسعه می دهند."
این گزارش می افزاید: اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است. تا دهه ۱۹۸۰ بسیاری از صنایع بزرگ اتریش ملی شدند. با این حال، در سالهای اخیر خصوصیسازی باعث کاهش بخش دولتی در سطحی قابل مقایسه با دیگر اقتصادهای اروپایی شده است.
یادآور می شود: مقر دیوان محاسبات کشور در تهران است و در مراکز استانها نیز ادارات کل مستقر هستند. ۳ تا ۷ هیئت مستشاری و یک محکمه تجدید نظر و تعدادی کافی دادیار دادسرای دیوان از دیگر اعضای دیوان محاسبات کشور هستند. رئیس دیوان محاسبات کشور برای تعیین اعضاء هیئت مستشاری به ازای هر هیئت مورد نیاز ۵ نفر افراد واجد شرایط را به کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معرفی میکند. آن کمیسیون نیز به ازای هر هیئت ۳ نفر را به عنوان اعضای اصلی و یک نفر را به عنوان عضو علیالبدل انتخاب و به دیوان اعلام میکند. رؤسای شعب از سوی رئیس دیوان محاسبات کشور تعیین و منصوب میشوند. محکمه تجدید نظر دارای یک شعبه است؛ که ریاست آن را حاکم شرع منتخب رئیس قوه قضائیه عهده دار است. دو نفر کارشناس محکمه از سوی رئیس دیوان و از بین مستشارانی انتخاب میشوند که در صدور رای مورد تجدیدنظر شرکت نداشتهاند. هیئت عمومی دیوان به ریاست رئیس کل دیوان با حضور دادستان و دستکم سه چهارم مستشاران اصلی دیوان با دعوت رئیس دیوان برای رسیدگی به مواردی که در قانون تصریح شده است تشکیل و تصمیمات آن با رای اکثریت مطلق حاضران معتبر است. دیوان محاسبات کشور از نظر مقررات استخدامی تابع آییننامه خاصی است که از سوی دیوان تهیه شده و به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است.
نظر شما