پافشاری جمهوریخواهان بر ادامه تحریم های بانکی ایران/مذاکره برای خرید سوخو-۳۰

خبرگزاری شبستان:مذاکره وزیر دفاع ایران در مسکو درباره خرید سوخو-۳۰، پافشاری جمهوریخواهان بر ادامه تحریم های بانکی ایران، طرح قانونگذاران آمریکایی برای نظارت بر اجرای برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مذاکره وزیر دفاع ایران در مسکو درباره خرید سوخو-30، پافشاری جمهوریخواهان بر ادامه تحریم های بانکی ایران، طرح قانونگذاران آمریکایی برای نظارت بر اجرای برجام از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

ایران در فهرست کشورهای مجاز برای تحریم به بهانه آزادی‌های مذهبی

وزارت خارجه آمریکا، روز پنجشنبه تصمیمش برای قراردادن دوباره ایران و چند کشور دیگر در فهرست «کشورهای متضمن نگرانی‌های خاص» به موجب «قانون آزادی‌های مذهبی بین‌المللی» را به اطلاع کنگره رسانده است.

این مطلب را «جان کربی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری روز جمعه در جمع خبرنگاران عنوان کرد.

وی اسامی این کشور را اینطور برشمرد: «این کشورها عبارتند از برمه، چین، اریتره، ایران، کره شمالی، سودان، عربستان سعودی، ترکمنستان، ازبکستان و برای اولین بار، تاجیکستان که جزء کشورهای متضمن نگرانی‌های خاص قرار می‌گیرند.»

«قانون آزادی‌های مذهبی بین‌المللی» در سال 1998 در کنگره آمریکا تصویب و با امضای رئیس‌جمهوری وقت این کشور به قانون تبدیل شد. واشنگتن ادعا می‌کند هدف از اجرای این قانون، ارتقاء آزادی‌های مذهبی مطابق با سیاست خارجی آمریکا و حمایت از افرادی است که به واسطه مذهبشان در کشورهای خارجی تحت آزار قرار گرفته‌اند.

متن قانون یاد شده با تشکیل «دفتر نظارت بر شکنجه‌های مذهبی»، زمینه‌های اعمال تحریم علیه کشورهای موجود در فهرست کشورهای متضمن نگرانی‌های خاص را فراهم می‌آورد.

علاوه بر این، یکی از بندهای این قانون به رئیس‌جمهوری آمریکا اختیار می‌دهد برخی کشورها را از اقدامات تنبیهی مجاز در این مصوبه معاف کند، مشروط بر آنکه رئیس‌جمهور انجام این کار را موجب پیشبرد بهتر اهداف این قانون یا تأمین منافع امنیت ملی آمریکا تشخیص دهد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا جمعه گفت کشورش به موجب بند فوق‌الذکر عربستان و چند کشور دیگر را از تحریم‌های احتمالی تحت قانون یادشده معاف کرده است.

 «کربی» گفت: «ما بعد از تشخیص اینکه منافع امنیت ملی آمریکا مستلزم استفاده از این اختیار معافیت است، برای کشورهای عربستان، تاجیکستان و ترکمنستان اجرای اقدامات ریاست‌جمهوری (به موجب این قانون) را متوقف کردیم.»

وزیر نفت هند: به دنبال کانال بانکی مناسب برای تسویه بدهی نفتی ایران هستیم

وزیر نفت هند با بیان اینکه دولت کشورش آماده تسویه 6.5 میلیارد دلاری با ایران است گفته «دهلی‌نو» به دنبال کانال بانکی مناسب برای پرداخت این پول است.

به گزارش «اکانامیک‌تایمز»، «دارمندرا پرادهان»، وزیر نفت هند گفت: «6.5 میلیارد دلار به ایران بدهکاریم، ولی آنها باید کانال بانکی ایجاد کنند. دارند این را بررسی می‌کنند و ما با آنها همکاری می‌کنیم.»

«پرادهان» که در حاشیه نشست دریایی هند در جمع خبرنگاران حضور داشت اضفاه کرد که در سفر به تهران با رئیس‌جمهور و رئیس بانک مرکزی ایران درباره همین موضوع گفت‌وگو کرده است.

وی افزود: «آنها این پول را به یورو می‌خواهند ولی باید یک بانک اروپایی برای انجام این تراکنش ارزی وجود داشته باشد. و ایرانی‌ها باید این را روشن کنند که می‌خواهند پولشان را به کدام بانک ببرند.»

هند در زمان تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران، بهای نفت خریداری‌شده از ایران را به روپیه پرداخت می‌کرد.

وزیر نفت هند اضافه کرد: «به زودی، ما یک مکانیسم تسویه بانکی برای پرداخت پول به ایران ایجاد می‌کنیم. بنابراین، آنها باید کانال بانکی ایجاد کنند.»

در همین حال رسانه‌های هندی گزارش داده‌اند وزیر خارجه این کشور روز شنبه، در سفری دو روزه وارد تهران خواهد شد تا با مقامات ایرانی درباره موضوعات مختلف از جمله مسائل مربوط به نفت و گاز گفت‌وگو کند.

وزیر دفاع ایران در مسکو درباره خرید سوخو-30 و تانک تی-90 مذاکره می‌کند

خبرگزاری اینترفکس روسیه با اشاره به سفر حسین دهقان وزیر دفاع ایران به مسکو گزارش داد که وی در روسیه در زمینه توافق تسلیحاتی و خرید جنگنده های سوخو-30 اس ام و تانکهای تی-90 مذاکره و رایزنی خواهد کرد.

براساس این گزارش، وزیر دفاع ایران روزهای 26 و 27 آوریل(18 و 19 اردیبهشت) طی دیداری رسمی به روسیه سفر خواهد کرد.

به گفته یک مقام سفارت ایران در روسیه، آقای دهقان در این سفر با سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه دیدار و درباره مسائل مختلفی رایزنی خواهد کرد.

مهر:

پافشاری جمهوریخواهان بر ادامه تحریم های بانکی ایران

پل رایان رئیس مجلس نمایندگاه کنگره آمریکا با ورود ایران به گردش دلار و معاملات بین المللی مخالفت کرد.

رایان به نمایندگی از جمهوری خواهان کنگره آمریکا روز پنج شنبه اعلام کرد کنگره با قدرت در مقابل ورود ایران به عرصه مبادلات تجاری با واسطه دلار جلوگیری خواهد کرد.

به دنبال اجرای برجام و لغو برخی تحریم‌های ایران، جمهوریخواهان از امکان دسترسی تهران به سیستم مالی آمریکا و استفاده از دلار در معاملات خارجی خود ابراز نگرانی می کنند.

موضع گیری جمهوری خواهان در مقابل تجارت ایران و ورود به عرصه بین المللی در حال است که دولت آمریکا نیز پیش از این اعلام کرده بود اجازه معاملات بانکی به ایران را نخواهد داد.

توماس شانون معاون جان کری در امور سیاسی و حقوقی در جلسه استماع کنگره گفته بود مانع ورود ایران به سیستم بانکی آمریکا را خواهد داد.

تسنیم:

لاریجانی هفته آینده به مسکو می‌رود

سفارت ایران در گفتگو با خبرگزاری ایتارتاس گفت: «لاریجانی در این سفر با سرگئی ناریشکین رئیس دومای دولتی روسیه و سایر نمایندگان پارلمان آن کشور دیدار خواهد کرد».

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان فردا (شنبه) نیز با فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، دیدار خواهد کرد.

موگرینی که برای سفری یک‌روزه فردا در تهران خواهد بود با محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران و علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، نیز دیدار و گفتگو خواهد کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

طرح قانونگذاران آمریکایی برای نظارت بر اجرای برجام/ تشکیل کمیسیون مشترک دولت- کنگره

2 نماینده کنگره آمریکا با ارائه طرحی، به دنبال تشکیل کمیسیونی متشکل از قانونگذاران و اعضای دولت اوباما هستند. به ادعای آن ها، وظیفه این کمیسیون، نظارت بر اجرای برجام خواهد بود.

این طرح که «جرالد کونولی»، نماینده حزب دموکرات، و «ریچارد هانا،» نماینده حزب جمهوری‌خواه، تهیه آن را به عهده داشته‌اند، 10 سپتامبر سال 2015 (19 شهریور 94) در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ارائه شد.

طرح مورد نظر خواستار انتصاب 16 نماینده از کنگره (قوه مقننه) و 4 نماینده از دولت آمریکا (قوه مجریه) در این کمیسیون است. نمایندگان قوه مقننه 8 قانونگذار از مجلس نمایندگان و 8 نماینده قانونگذار از سنا را شامل می‌شود. 4 عضو قوه مجریه نیز بایستی از وزارتخانه‌های دفاع، امور خارجه، خزانه‌داری و انرژی انتخاب شوند.

آن‌ها در یادداشتی ادعا کردند پس از انجام بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیده‌اند که کنگره باید مناقشات پیرامون برجام را کنار گذاشته و اکنون در راستای نظارت بر اجرای آن فعالیت کند.

ایرنا:

هدف ، احیای روابط اتحادیه اروپا و ایران است

«فدریكا موگرینی» روزجمعه در آستانه سفر خود به ایران در روزنامه آلمانی «هاندلز بلات» با انتشار ‏مقاله‌ای تحت عنوان «چرا گفت ‌وگو با ایران اهمیت دارد؟» نوشت : ایران نقش تعیین ‌كننده‌ای در شكل‌دهی ساختاری كه به‌ طور ‏روزافزون برهمكاری منطقه‌ای و بین‌المللی تكیه می‌كند، دارد.‏

او با اشاره به اینكه امروز همكاری اتحادیه اروپا و ایران از هر زمانی مهم‌تر است، با تاكید بر اهمیت ویژه همكاری سازنده با تهران ‏در مسایل منطقه‌ای و بین‌المللی، نوشت: اتحادیه اروپا به یك چنین همكاری سازنده‌ای بسیار علاقه‌مند است. روابط ما با ایران در ‏گذشته برای مدتی طولانی عمدتا تحت‌الشعاع نگرانی از برنامه هسته‌ای قرار گرفته بود. این موضوع هم به ما و هم به ایران صدمه ‏زد.‏

وی در ادامه نوشت: سفر16 آوریل من به تهران كه به‌همراه هفت كمیساریای (وزیر) اتحادیه اروپا در زمینه‌های انرژی، راه و ‏ترابری، صنایع، آموزش و پرورش، محیط زیست، كمك‌های بشردوستانه و مدیریت بحران صورت می‌گیرد. این سفر نشانه‌ای از ‏رسیدن به یك نقطه عطف در رابطه با ایران بوده و نشان‌دهنده این موضوع است كه دولت‌های اتحادیه اروپا سخت مصمم هستند تا ‏مرحله جدیدی از روابط خود با ایران را باز كنند.‏

‏«فدریكا موگرینی» در ادامه مقاله خود افزود: موضوعات مهمی وجود دارند كه مواضع دو طرف در باره آنها متفاوت است اما نتایج ‏سال‌های اخیر نشان داد كه دلایلی برای خوشبین‌بودن وجود دارد و حاكی از آن است كه آنهایی كه به این مساله شك داشتند در اشتباه ‏بوده‌اند. ما نه فقط در مساله هسته‌ای ایران به یك توافق رسیدیم و بیش از یك دهه سوءاعتماد و مذاكرات سخت را پشت سر گذاشتیم ‏بلكه فراتر از آن، سازمان انرژی اتمی توانست تنها شش ماه بعد از این توافق تایید كند كه ایران تمامی تعهداتش را به اجرا گذاشته ‏است.‏

وی با تاكید بر اینكه هر دو طرف باید تمامی مفاد توافق ‌نامه هسته‌ای را تا زمان اعتبار آن، به اجرا بگذارند، افزود : هم اكنون می‌توان ‏به این نكته اشاره كرد كه توافق هسته‌ای وین یك جو جدیدی را به وجود آورد كه همه از آن سود می‌برند.‏

او در ادامه نوشت: شكل‌گیری گروه بین‌المللی حامی سوریه و موفقیت‌هایی كه این گروه با استقرار آتش‌بس و دسترسی به مناطق ‏محاصره‌ شده و نیز ارسال كمك‌های بشردوستانه كسب كرده بدون توافق با ایران غیر قابل تصور بود. البته تا برقراری صلح راه ‏طولانی در پیش است. ایران باید از نفوذ خود استفاده كند تا شكستن بن‌بست در مذاكرات ژنو را امكان‌ پذیر سازد.‏

موگرینی بار دیگر بر همكاری دوجانبه بین اتحادیه اروپا و ایران اشاره كرد و نوشت: همكاری دو كشور به عنوان مثال در زمینه ‏انرژی می‌تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. اتحادیه اروپا فن‌اوری و دانش مورد نیاز برای تولید انرژی را در اختیار دارد و بنابراین ‏می‌تواند به ایران در بهبود قابلیت تولید انرژی و بهینه ‌سازی آن كمك كند.‏

وی همچنین در نوشته خود خواستار همكاری‌های بیشتر در زمینه‌های مهاجرتی با ایران شد و نوشت: یك همكاری قوی‌تر بین دو ‏طرف می‌تواند شرایط زندگی میلیون‌ها افغانی را در ایران بهبود بخشد و از اینكه آنها راه خطرناك مهاجرت به اروپا را انتخاب كنند، ‏كه می‌تواند موجب مرگ آنها بشود، جلوگیری به‌عمل آورد. علاوه بر این همكاری اتحادیه اروپا و ایران می‌تواند موجب همواركردن ‏راه عضویت ایران درسازمان تجارت جهانی باشد. اروپا همچنین می‌تواند در حیطه امنیت هوانوردی به ایران كمك كند تا هواپیماهای ‏ایرانی بیشتری بتوانند بار دیگر به فرودگاه‌های اروپایی سفر كنند.‏

این مقام اتحادیه اروپا در ادامه مقاله خود، خواستار تقویت تبادل دانشجو و پژوهشگر بین ایران و كشورهای عضو اتحادیه اروپا و نیز ‏همكاری در زمینه‌های دانشگاهی شد و تاكید كرد : همانطور كه ایران متعهد به انجام تعهدات خود در توافق‌نامه هسته‌ای است به همان ‏نسبت اتحادیه اروپا نیز باید این ضمانت را بدهد كه لغو تحریم‌ها اثرات ملموسی در زندگی روزمره شهروندان ایرانی دارد.‏

وی در ادامه با اشاره به اینكه روابط بین تمدن و ملت‌های ایران و اروپا قرن‌ها برقرار بوده است، نوشت: در زمان معاصر اما یك ‏چنین پیمان تمدنی مهم‌تر از هر زمانی است. ما نیازمند گفت‌وگوی هستیم كه تمامی موضوعات را در برگرفته و جهت‌گیری آن بر پایه ‏همكاری و منافع دو طرف باشد. البته آنجایی هم كه اختلاف نظر وجود دارد باید به صراحت در مورد آن گفت‌و‌گوی سازنده شود. ‏شركای واقعی آنهایی هستند كه ابایی از بیان اختلاف نظراتشان نداشته و آنها را بین خود مطرح كنند.‏

وی نوشت: این دومین سفر من در چند ماه اخیر به تهران می‌باشد. در تابستان سال گذشته تنها چند روز بعد از توافق هسته‌ای ما سنگ ‏بنایی را برای یك رابطه جدید گذاشتیم و الان باید از پتانسیل آن كاملاً استفاده كنیم. برای رشد این رابطه جدید، هر دو طرف نیازمند ‏زمان، شجاعت و قاطعیت هستند.‏

موگرینی درپایان با اشاره به یكی از اشعار سعدی شیرازی «پس از دشواری آسانیست ناچار/ ولیكن آدمی را صبر باید»، نوشت : در ‏این دوران سخت مشاركت دو طرف می‌تواند تغییرات تعیین ‌كننده‌ای دربر داشته باشد.‏

سي ان ان: پيوند ايران و هند در زمينه انرژي ناگسستني است

تلويزيون سي ان ان گزارش داد: پيوند كنوني ايران و هند در زمينه انرژي ناگسستني است؛ چرا كه يكي نياز به توليد هرچه بيشتر نفت خام پس از رفع تحريمها و ديگري نياز به خريد هرچه بيشتر نفت دارد.

اين تلويزيون در گزارشي در بخش اقتصادي خود گفت: از زمان رهايي ايران از قيد تحريمها در ماه ژانويه، اين كشور در حال افزايش توليد نفت خود بود و بخش زيادي از آن به هند فروخته شده است كه مناسبات نزديكي با تهران در طول اعمال محدوديت هاي تجاري عليه ايران داشت.

سي ان ان از 'جن اسكيپ' مؤسسه اي كه بازارهاي مالي را مورد مطالعه قرار مي دهد، نقل كرد: واردات نفت هند از ايران از ژانويه تقريباً سه برابر شده و ماه گذشته به حدود 50 هزار بشكه در روز رسيده است.

هند به عنوان خريدار نفت ايران در موقعيت خوبي قرار دارد؛ چرا كه پالايشگاههاي اين كشور براي فرآوري نفت خام از نوع نفت ايران ساخته شده اند.

داده هاي مؤسسه مزبور نشان مي دهد كه بشكه هاي جديد نفت ايران به پالايشگاهي در ايالت غربي گجرات انتقال يافته و جاي نفت وارداتي عراق و نيجريه را گرفته است.

در گزارش آمده است: هند سريع تر از هر اقتصاد مهم ديگر در حال رشد است و نياز بيشتر به انرژي دارد. به گزارش آژانس بين المللي انرژي، ميزان تقاضاي اين كشور براي نفت در سال 2016 دست كم 300 هزار بشكه در روز افزايش يافته است.

هند مي تواند جايگزين چين به عنوان موتور اصلي رشد تقاضاي جهاني نفت شود.

علاوه بر اين پايين بودن قيمت نفت، انجام هرگونه معامله را براي هند شيرين كرده است كه عمدتاً به واردات نفت تكيه داشته و هر يك دلار كاهش قيمت جهاني نفت به منزله صرفه جويي سالانه حدود يك ميليارد دلار است.

سي ان ان با اشاره به اينكه جاي رشد بيشتر در همكاري ميان هند و ايران وجود دارد، افزود: توليد كنندگان نفت كه آخر هفته جاري در دوحه تشكيل جلسه مي دهند، ممكن است بر سر ثابت نگهداشتن توليد نفت به توافق برسند اما ايران تصريح كرده كه به افزايش توليد ادامه خواهد داد تا سهم خود در بازار را كه پس از تحريمها از دست داده بود، از نو به دست آورد.

بنابر اين گزارش، تهران و دهلي نو مي توانند همكاريهاي خود را در مورد سوخت هاي ديگر گسترش دهند. آنها مذاكره در باره خط لوله ايران- پاكستان- هند را احيا كرده اند كه مي تواند حامل گاز طبيعي مايع باشد.

براي هند اين افزايش همكاري، بخشي از يك استراتژي بلند مدت است. با وجود فشار آمريكا، هند از مشاركت كامل در اعمال محدوديت هاي تحت رهبري آمريكا و اتحاديه اروپا عليه تهران خودداري كرده است.

در طول اين تحريمها، هند پول مقادير كم نفت خام خريداري شده را به روپيه پرداخت كه در يك حساب ذخيره شد. ايران در آن زمان توانست كالاهاي هند را با اين پس انداز بخرد. در نتيجه صادرات هند به ايران حدود دو برابر سالهاي 2009 و 2013 است.

گزارش سي ان ان در آستانه سفر وزير امورخارجه هند به ايران براي انجام مذاكرات سياسي و اقتصادي با مقامات تهران انتشار يافته است.

کد خبر 536477

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha