امان الله قرایی، مقدم جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار اجتماعی درباره اعتیاد به تلفن همراه که دید و بازدید ها را هم تحت شعاع قرار داده است گفت: مشغول بودن بیش از اندازه افراد با تلفن همراهشان تبدیل به یک بیماری شده است.
وی افزود: امروزه شاهد برداشت نادرست از امکانات موجود تکنولوژی که در اختیار ما قرار گرفته است هستیم و افراد جامعه بیمارگونه به تلفن همراه و اینترنت گرایش دارند.
این جامعه شناس ادامه می دهد: روابط شهری صوری شده است که می توان از آن روابط موزاییکی نام برد، یعنی افراد در مهمانی هستند اما همانند موزاییک های کف اتاق عمل می کنند و وجود همدیگر را حس نمی کنند.
وی بیان کرد: متاسفانه این پدیده وارد مراسم نوروز شده است مراسمی که زمانی برای دید وبازدید گذاشته می شود و میزبان بسیار تدارک می بیند اما باز شاهدیم هر کسی با تلفن همراه خود مشغول است و به وجود یکدیگر توجه ندارند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: اعتیاد به تلفن همراه و اینترنت یعنی از خود بیگانی و بیماری است که گریبانگیر جامعه شده است و این موضوع موجب می شود تا افراد خود گرا می کند خود خواه، خود مدار، منفعل شوند.
وی افزود: خود گرایی افراد را از یکدیگر دور می کند و انسان ها همانند یک رباط می شوند احساسات، عواطف و معنویات را از خانواده و جامعه کم می کند درنتیجه فرد گرایی و دور شدن از جمع را ترغیب می کند و حتی می تواند منجر به خودکشی شود.
قرایی مقدم خاطر نشان کرد: دوست هایی که در فضای مجازی وجود داردند دوست نیستند متاسفانه بعد از به وجود آمدن تلفن، نامه کم شد، متن نامه پر از عشق و محبت است و نقطه به نقطه و سطر سطر محبت است. فضای مجازی همانند این است که فرد در تصوراتش دنیا را ببیند که فایده ای ندارد.
این جامعه شناس تصریح کرد: فرد وقتی احساس تنهایی نمی کند که تعلق اجتماعی داشته باشید با دیگران ارتباط معنویی برقرار کند یعنی ارتباط رودررو داشته باشد و وجود یکدیگر را احساس کنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه بهره برداری نادرست از تکنولوژی که در هیچ جای دنیا اینگونه نیست موجب شده تا در مترو، اتوبوس، بازار نیز مشغول بازی با تلفن همراه باشیم و اصلا یکدیگر را نمی بینیم و همانند رباط برخورد می کنیم.
نظر شما