به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، یعقوب موسوی ظهر امروز ( 26 فروردین ) در جمع اصحاب رسانه افزود: طرح همیاران آب در سطح این منطقه به خوبی در مدیریت مصرف آب تأثیرگذار بوده است.
وی بیان داشت: شورای همیاران آب طی دو سال اخیر جلسههای متعددی برگزار کرده است و آثار آن به وضوح در سطح منطقه دیده میشود به طوری که طبق اذعان مسئولان آب منطقهای سطح آب سفرههای زیرزمینی افزایش داشته است.
موسوی با اشاره به اینکه برای نظام الگوی کشت نیز یک برنامه شش ساله تدوین شده است، تصریح کرد: بر اساس این الگو سطح زیر کشت گیاهان پرمصرف آب مانند یونجه و ذرت کاهش پیدا کرده و گیاهان کممصرف آب مانند ارزن جایگزین شده است.
وی با بیان اینکه همچنین تلاش شده است تا کشت محصولات زراعی از بهاره و تابستانه به پاییزه و زمستانه منتقل شود تا علاوه بر استفاده از بارندگیهای این فصول گیاه با حداقل تبخیر و تعرق مواجه شود و مصرف آب کاهش پیذا کند، افزود: برای تولید محصولات زراعی در سال 93 – 94 در سطح 34 هزار و 280 هکتار از آبیاری قطرهای استفاده شده است.
موسوی با توجه به اینکه در مجموع 24 هزار و 650 هکتار از محصولات با استفاده از مالچ پلاستیکی تولید میشوند، عنوان کرد: برای کشت گوجهفرنگی در سطح 10 هزار و 500 هکتار، خیار 4 هزار و 500 هکتار، هندوانه 8 هزار و 250 هکتار، کدو 250 هکتار و ... از مالچ پلاستیکی استفاده شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: میزان توسعه کشتهای نشائی در منطقه 12 هزار و 150 هکتار و کاهش سطح زیر کشت 5 هزار و 200 هکتار در محصولات پیاز، هندوانه و گوجهفرنگی در سال جاری نیز انجام شده است.
وی با اشاره به اینکه یک برنامه اقتصاد مقاومتی نیز برای کشاورزی منطقه طراحی شده است، گفت: کرمان جزو استانهای پیشرفته در بحث اقتصاد مقاومتی است.
موسوی اضافه کرد: عمده چاههای غیرمجاز منطقه جنوب کرمان در دو شهرستان رودبار و قلعهگنج وجود دارد و اراضی کشاورزی این مناطق نیز فاقد سند هستند که باید برای آنها چارهاندیشی شود.
وی اظهار داشت: جنوب کرمان در بحث توسعه گلخانهها و همچنین توسعه آن مقام اول را دارد و در این زمینه کارهای و اقدامات مثبت بسیار زیادی انجام داده است.
نظر شما