خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: انتشار گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره حقوق بشر ایران، نبرد با ایران کابوس اعراب است، علاقه اروپا به تجارت با ایران، بازتاب بین المللی سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران، 3.3 میلیون بشكه در روز؛ تولید نفت ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:
فارس:
گزارش وزارت خارجه آمریکا درباره «حقوق بشر ایران» منتشر شد
وزارت خارجه آمریکا در ساعات پایانی روز چهارشنبه گزارش سالانهای که مدعی است به ارزیابی حقوق بشر کشورهای مختلف میپردازد را منتشر کرد. واشنگتن در گزارش سالانه سال 2015 درباره حقوق بشر ایران، به تکرار ادعاهای قبلی درباره تهران پرداخته است.
در بخشی از این گزارش 45 صفحهای ادعا شده «حسن روحانی»، رئیسجمهوری ایران سال 2013، بعد از انتخاباتی غیرآزاد روی کارآمده است.
وزارت خارجه آمریکا، علیرغم اذعان به «مشارکت مردمی بالا» در آن رأیگیری و برگزاری «مناظرههای آزاد»، ادعا میکند فرایند تأیید صلاحیت نامزدها با «معیارهای دلبخواهانه» - به تعبیر واشنگتن - موجب «محدود شدن آزاد و منصفانه بودن این انتخابات شده است.»
از گرارشهای حقوق بشری آمریکا به دلیل روششناسی نادرست، اتخاذ استانداردهای دوگانه، غرضورزی و عدم رعایت اصل بیطرفی، نادیده گرفتن فرهنگ بومی و سبک زندگی سایر کشورها و مداخلهجویی در امور داخلی کشورها انتقاد به عمل آمده است.
گزارش جدید واشنگتن درباره ایران با یادآوری اینکه آمریکا در تهران سفارت ندارد نوشته این گزارش با استناد به منابع غیردولتی آمریکا تنظیم شده است.
یکی از منابع مورد استناد وزارت خارجه آمریکا در این گزارش، «مرکز مستندسازی اسناد حقوق بشر ایران» است که تأمین مالی آن را وزارت خارجه آمریکا و دولت کانادا بر عهده دارند و وزارت اطلاعات ایران، سال 1388 آن را یکی از 60 «موسسه خارجی فعال در اغتشاشات» معرفی کرده است.
گزارش حقوق بشر آمریکا درباره ایران، همانند سال گذشته، بدون در نظر گرفتن تفاوتهای فرهنگی-اجتماعی و زمینههای مذهبی یکی از محورهای اتهامپراکنی علیه ایران را عدم توجه به آنچه حقوق همجنسبازان خوانده شده قرار داده است.
این گزارش، به علاوه از «میرحسین موسوی» و «مهدی کروبی»، سران فتنه سال 1388 هم حمایت کرده و مدعی شذه آنها در مواقع بیماری گاهاً از مراقبتهای پزشکی لازم محروم شدهاند.
نبرد با ایران کابوس اعراب است
«مایکل نایتس» تحلیلگر امور نظامی، امنیتی کشورهای حاشیه خلیج فارس ،ایران و عراق اندیشکده «واشنگتن» در اظهار نظری گفت ، نبرد نظامی ائتلاف ریاض با ایران بسیار سنگین تر از آنی است که به نظر میآید.
نایتس گفت: «حضور آنها در نبرد یمن بیان میل نمایش نبرد جهت متوقف کردن حضور ایرانیان در سوریه و لبنان، بحرین و یمن است. آنها میخواستند این علامت را ارسال کنند که اگر آمریکا به توافقی با ایران رسیده اما این کشورها حاضرند به تنهایی دولت یمن تحت حمایت ایران را مغلوب کنند و عربستان سعودی و یمن این مسیر را با اعزام نیرو به بحرین در بهار عربی آغاز کردند.
مایکل نایتس در ادامه با اشاره به سلاحهای مورد استفاده شده از سوی نیروهای انصارلله در یمن چون موشکهای «توفان»، «کورنت ای» و «کونگورس 113» که تاکنون حدود 60 تانک و خودروی زرهی سعودی را نابود کردهاند ، گفت: «نیروهای تحت حمایت ایران و حزب الله لبنان دقیقا از فرمول نبرد با اسرائیل را اینجا پیاده کردهاند و نیروهای صالح و حوثیها از چنین سلاح ها و تاکتیکهایی استفاده می کنند.
مایکل نایتس در زمینه تجربیات کسب شده ائتلاف سعودی از حضور در نبرد یمن گفت: « البته توان نظامی کشورهای حاشیه خلیج فارس به ویژه عربستان و امارات متحده عربی از سال 1991 و جنگ اول خلیج فارس به این سو افزایش یافته است و به عنوان مثال عملیات آبی خاکی و نیروهای چتر باز آنها یا توان مسدود نمودن تردد دریایی و دفاع ضد موشکیشان افزایش یافته است. شاید آنها بتوانند ایران را در جاهایی که حضور موقت و بابت تعهدشان دارند را شکست دهند اما نبرد واقعی با این کشور کابوس است.»
تحلیلگر ارشد اندیشکده واشنگتن در خاتمه گفت: «بحث حوثیها جداست و حتی آنها هنوز حزب الله لبنان نشدهاند . کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس هرگز با قدرت نظامی واقعی ایران مواجه نشدهاند و نبرد یمن حکم عرصه آزمایشی را برای آنها دارد. نبرد واقعی احتمالی آنها با ایران بسیار سختتر است . آنها از نبرد یمن بازگشت تابوت جنازههای خود را دیدهاند اما در صورت نبرد سنگین با ایران اعراب خلیج فارس باید شاهد گلولههای آتش در آسمان خراشها و بنادر دبی و جبیل (یکی از بزرگترین شهرهای صنعتی عربستان ) باشند البته این را بگویم که پارسیها نیز متحمل خسارات جانی و مالی خواهند شد.
توافق ایران و روسیه بابت موشکهای اس- ۳۰۰ نمادین است/اس -۳۰۰ فعلا تهدید واقعی نیست
روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» در مطلبی نوشت: توافق ایران و روسیه بابت سامانه دفاع موشکی «اس -300» نمادینتر از یک تهدید واقعی است و مسکو هنوز این موشکها را به ایران ارسال نکرده است ، هرچند که اسرائیل باید نسبت به افزایش امنیت خود در خاورمیانه به شدت رو به افزایش نظامی اطمینان یابد.
این روزنامه نوشت: مادامی که این موشکها بعد از ارسال نیز در خاک ایران و نه سوریه و لبنان باشند، این توافق تسلیحاتی تنها پیامدهای سیاسی دارد و روسیه در تلاش برای چالش کشیدن ناتو و غرب است.
بر اساس این گزارش، وزارت خارجه روسیه هنوز ارسال موشکهای اس -300 به ایران را تایید نکرده است و ادعای ایران در این زمینه به معنای اجرای واقعی این توافق تسلیحاتی نیست.
در خاتمه این مطلب آمده است: به نظر میرسد که ادعای جدید ایرانیان فرایند چانه زنی است . البته وجود سامانه اس -300 در مرزهای اسرائیل و در قلمرو سوریه و لبنان جنگندههای اسرائیل را به خطر میافکند. پس لازم است با توجه به این که روسیه سرانجام توافق خود در این زمینه را با ایران اجرا میکند، تلآیو نیز رقابت تسلیحاتی در سطح منطقه را نادیده نگیرد و تا دیر نشده با آمریکا توافق دریافت کمکهای نظامی را منعقد کند.
آمریکا «مبادله چرخه دلار» را برای ایران آزاد نمیکند/استفاده از تحریم برای مقابله با ایران ادامه مییابد
«آدام زوبین»، معاون وزیر خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه گفت واشنگتن به ایران اجازه انجام مبادلات موسوم به «چرخه دلار» را نخواهد داد.
این در حالی است که کارشناسان میگویند با توجه به سلطه دلار در مبادلات خارجی، ایران بدون دسترسی محدود به آنچه در اصطلاحات بانکداری «چرخه دلار» (U-Turn) خوانده میشود، امکان برخورداری از آثار رفع تحریمهای هستهای را نخواهد داشت.
منظور از مبادلات چرخه دلاری، استفاده بانکهای ایرانی از خدمات دلاری بدون ارتباط مستقیم با نظام بانکی آمریکا است. تا قبل از سال 2008 بانکهای ایرانی با واسطه بانکهای خارجی (مانند بانکهای سوییسی) مجاز به استفاده از اینگونه مبادلات بودند، اما واشنگتن از نوامبر آن سال استفاده بانکهای ایرانی از این خدمات را ممنوع اعلام کرد.
معاون خزانهداری آمریکا در نشست روز چهارشنبه بار دیگر به پایبندی ایران به «برجام» اذعان و اضافه کرد که تا زمان اجرای این تعهدات از سوی تهران، به نفع واشنگتن نیست که در مبادلات تجاری ایران مانعتراشی کند. وی تأکید کرد «تحریمها، به تنهایی هدف نیستند، بلکه ابزارهایی برای رسیدن به هدف هستند.»
زوبین، در بخش دیگری از این نشست، ادعاهای قبلی درباره دسترسی ایران به 100 تا 150 میلیارد دلار ناشی از توافق هستهای را رد کرد. او گفت: «اینکه ایران (در نتیجه برجام) به 150 یا 100 میلیارد دلار پول بادآورده دست پیدا خواهد کرد، نادرست است.»
زوبین، درباره احتیاط افراطی بانکهای بینالمللی از انجام تراکنشهای مالی مربوط به مبادلات تجاری مشروع ایران هم اظهار نظر کرد.
شرکتهای اروپایی، رسانههای غربی و مقامات غربی در ماههای گذشته اذعان کردهاند بانکهای بینالمللی از بیم نقض تحریمهای رفعنشده آمریکا علیه ایران از انجام تراکنشهای بانکی مربوط به قراردادهای تجاری ایران بیم دارند.
بر همین اساس، برخی رسانهها از جمله آسوشیتدپرس مدعی شده بودند واشنگتن در حال بررسی گزینههایی برای اعطای مجوز محدود جهت استفاده ایران از دلار در مبادلات خارجی است. زوبین، این ادعاها را رد کرد.
وی گفت: «ادعاها درباره اینکه ما قصد داریم به ایران اجازه دسترسی به نظام مالی آمریکا بدهیم هم نادرست هستند. ما این اجازه را به ایران نخواهیم داد و محدودیتهای مبادلات چرخه دلار را هم برنخواهیم داشت.»
زوبین، علیرغم این اعتراف کرد که بانکهای بینالمللی درباره رفتارهای مجاز و قابل قبول در مبادله با ایران آگاهی ندارند. وی مدعی شد دولت آمریکا کمک خواهد کرد موارد ابهام در این باره رفع شود.
معاون وزیر خزانهداری همچنین خاطرنشان کرد که آمریکا «هشیارانه، تهدیدهای ایران را رصد میکند و به مقابله با آنها از طریق تحریمها ادامه خواهد داد.»
زوبین، ادعا کرد که واشنگتن قبلاً در موضوع مقابله با برنامه هستهای ایران، از سیاست تحریمها به خوبی استفاده کرده است.
معاون وزارت خزانهداری آمریکا در اظهارنظر درباره آزمایشهای موشکی ایران، آنها را «سرپیچی» از قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد (نه نقض آن) دانست.
وی پس از یادآوری اینکه 200 فرد و شرکت مرتبط با ایران به دلایل غیرهستهای همچنان تحریم هستند، تأکید کرد واشنگتن تحریمهای اولیه را علیه ایران حفظ خواهد کرد. زوبین، به طور خاص به شرکت هواپیمایی ماهان، به عنوان شرکتی که تحریمها علیه آن ادامه مییابد، اشاره کرد.
ایران به اندازه قبل از برجام، تهدیدی علیه نظام مالی دنیا است/محدودیت مبادله با دلار نباید رفع شود
سناتور «سوزان کولینز»، نماینده ایالت «مین»، در نشستی با بیان این ادعا که ایران نظام مالی دنیا را تهدید میکند با هر گونه طرح احتمالی برای صدور مجوز استفاده محدود ایران از دلار در مبادلات ارزی اعلام مخالفت کرد.
وی گفت: «ایرتن درست به اندازه قبل از رفع تحریمها تهدیدی علیه یکپارچگی نظام مالی (دنیا) است.»
کولینز همچنین با بیان اینکه ایران بیشترین جرائم را در زمینه پولشویی مرتکب شده گفت: «ما باید هر گونه دسترسی مستقیم یا غیرمستقیم ایران به دلار را محدود کنیم، مگراینکه این کشور رفتار غیرقابل قبولش را تغییر دهد.»
این قانونگذار مجلس سنا، علاوه بر این، ایران را به حمایت از تروریسم در جهان متهم کرد و آزمایشهای موشکی ایران را نقض قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست.
مهر:
سنگ اندازی های آمریکا با وجود برجام/علاقه اروپا به تجارت با ایران
آدام زوبین معاون خزانه داری آمریکا روز چهارشنبه از اقدام دولت این کشور برای جلوگیری ورود ایران به تجارت با گردش دلار خبر داد.
در معاملات بین المللی شرکت ها و کشورهای جهان با استفاده از دلار تجارت خود را انجام می دهند که این امر در کار آنها سرعت ایجاد می کند. زوبین می گوید آمریکا فعلاً تصمیم ندارد به ایران اجازه ورود به این گردش پولی را بدهد.
وی افزود: دولت آمریکا و اتحادیه اروپا بعد از اعلام برجام بسیاری از تحریم های ایران را لغو کرده اند ولی هنوز مسائل بسیاری وجود دارد باید در عرصه بین المللی حل شود.
قبل از تحریم های خارجی بانک های ایرانی با استفاده از واسطه های خارجی معاملات بین المللی خود را انجام می دادند که اکثر آنها در سوئیس مستقر بودند.
معاون خزانهداری آمریکا ضمن اذعان دوباره پایبندی ایران به «برجام» گفت که تا زمان اجرای این تعهدات از سوی تهران، به نفع واشنگتن نیست که در مبادلات تجاری ایران مانعتراشی کند.
برخی رسانه های آمریکا اعلام کرده بودند که آمریکا در حال بررسی ورود ایران به گردش دلار است که این ادعا از سوی زوبین رد شد.
روز سه شنبه «نورمان لامونت» وزیر دارایی سابق انگلیس به نمایندگی از بانکهای انگلیسی گفت: هنوز مشکل برقراری ارتباط با بانکهای ایرانی برای اروپایی ها وجود دارد.
وی افزود: البته مشخص است که چرا بانکهای اروپایی در این زمینه احتیاط به خرج می دهند چون اکثر آنها از واکنش شدید آمریکا هراس دارند.
لامونت در کنفرانسی اقتصادی در شهر لندن به این نکته نیز اشاره کرد که بیشتر بانکهای انگلیسی به خاطر جریمه های احتمالی از سوی آمریکا هنوز با ایرانی ها ارتباط برقرار نکرده اند.
این درحالی است که مقامات انگلیسی از مذاکراتشان با آمریکا برای سرمایه گذاری در ایران خبر می دهند. مارک پرایس وزیر سرمایه گذاری و تجارت انگلیس می گوید این کشور در حال بررسی موضوع ارتباط بانکهای انگلیسی با ایران است.
باشگاه خبرنگاران جوان:
آمریکا «مبادله چرخه دلار» را برای ایران آزاد نمیکند
«آدام زوبین»، معاون وزیر خزانهداری آمریکا روز چهارشنبه گفت واشنگتن به ایران اجازه انجام مبادلات موسوم به «چرخه دلار» را نخواهد داد.
این در حالی است که کارشناسان میگویند با توجه به سلطه دلار در مبادلات خارجی، ایران بدون دسترسی محدود به آنچه در اصطلاحات بانکداری «چرخه دلار» (U-Turn) خوانده میشود، امکان برخورداری از آثار رفع تحریمهای هستهای را نخواهد داشت.
منظور از مبادلات چرخه دلاری، استفاده بانکهای ایرانی از خدمات دلاری بدون ارتباط مستقیم با نظام بانکی آمریکا است. تا قبل از سال 2008 بانکهای ایرانی با واسطه بانکهای خارجی (مانند بانکهای سوییسی) مجاز به استفاده از اینگونه مبادلات بودند، اما واشنگتن از نوامبر آن سال استفاده بانکهای ایرانی از این خدمات را ممنوع اعلام کرد.
معاون خزانهداری آمریکا در نشست روز چهارشنبه بار دیگر به پایبندی ایران به «برجام» اذعان و اضافه کرد که تا زمان اجرای این تعهدات از سوی تهران، به نفع واشنگتن نیست که در مبادلات تجاری ایران مانعتراشی کند. وی تأکید کرد «تحریمها، به تنهایی هدف نیستند، بلکه ابزارهایی برای رسیدن به هدف هستند.»
زوبین، در بخش دیگری از این نشست، ادعاهای قبلی درباره دسترسی ایران به 100 تا 150 میلیارد دلار ناشی از توافق هستهای را رد کرد. او گفت: «اینکه ایران (در نتیجه برجام) به 150 یا 100 میلیارد دلار پول بادآورده دست پیدا خواهد کرد، نادرست است.»
زوبین، درباره احتیاط افراطی بانکهای بینالمللی از انجام تراکنشهای مالی مربوط به مبادلات تجاری مشروع ایران هم اظهار نظر کرد.
شرکتهای اروپایی، رسانههای غربی و مقامات غربی در ماههای گذشته اذعان کردهاند بانکهای بینالمللی از بیم نقض تحریمهای رفعنشده آمریکا علیه ایران از انجام تراکنشهای بانکی مربوط به قراردادهای تجاری ایران بیم دارند.
بر همین اساس، برخی رسانهها از جمله آسوشیتدپرس مدعی شده بودند واشنگتن در حال بررسی گزینههایی برای اعطای مجوز محدود جهت استفاده ایران از دلار در مبادلات خارجی است. زوبین، این ادعاها را رد کرد.
بازتاب بین المللی سفر نخست وزیر ایتالیا به ایران
تلویزیون دویچه وله آلمان، به استقبال گرم دكتر حسن روحانی ازهیات 250 نفره ایتالیایی پرداخت وآن را منشاء گسترش روابط ایران با ایتالیا بعنوان یك كشور مهم تحادیه اروپا در دروارن پسا تحریم توصیف كرد.
این رسانه اروپایی با اعلام اینكه رنتزی نخستین رئیس دولت یكی ازقدرتهای بزرگ اقتصادی اروپاست كه پس از حصول توافق هستهای ولغو تحریمهای بینالمللی رهسپار ایران میشود، افزود: دولت ایتالیا در پی توافق هستهای میان ایران و قدرتهای جهانی میكوشد تا پس از برجام به شریك تجاری شماره یك ایران در اروپا بدل شود. در حال حاضر ایتالیا پس از آلمان دومین شریك تجاری مهم ایران در اروپا محسوب میشود.
براساس این گزارش، در ژانویه سال جاری (بهمن سال گذشته)، حسن روحانی در جریان سفر خود به اروپا از ایتالیا هم دیدن و با آقای رنتزی ملاقات كرد. در سفر مزبور حدود 30 سند و حال طی سفر كنونی مقامات ایتالیا به ایران 7 سند به امضا رسید كه اجرایی شدن آنها راه را بر گسترش مناسبات دوجانبه اقتصادی و همچنین ورود سرمایهگذاری و فناوری ایتالیا به ایران هموار میسازد.
رادیو بین المللی فرانسه نیز در گزارشی بیشتر به ابعاد اقتصادی این سفر پرداخت و افزود: نخست وزیر ایتالیا در این سفر با شماری از رهبران جمهوری اسلامی ایران از جمله حسن روحانی دیدار وگفت وگو كرد و درعین حال با امضای هفت تفاهم نامه اقتصادی در زمینه های جهانگردی، انرژی های پاك، راه آهن و زیرساخت ها، از «دوستی سنتی» میان ایران و ایتالیا ابراز خرسندی كرد.
براساس این گزارش، این نخستین سفر یك مقام ارشد اروپایی به ایران پس از لغو تحریم های اتحادیه اروپا علیه این كشور است وبه مناسبت این سفر، ایتالیا و ایران چندین تفاهمنامه و توافق همكاری اقتصادی امضا كردند. مبادلات اقتصادی دو كشور كه پیش از اعمال تحریم ها به هفت میلیارد یورو بالغ می شد هم اكنون به یك میلیارد و 600 میلیون یورو می رسد.
روزسه شنبه در اولین ساعات سفر دو روزه نخست وزیر ایتالیا به ایران، مقامات دو كشور در حضور روحانی و رنتزی، 7 سند و یادداشت تفاهم در زمینه های علمی و فناوری، گردشگری، محیط زیست و راه آهن امضا كردند.
درسفرسال گذشته روحانی به ایتالیا هم 30 سند همكاری دربخش هایی مانند حمل ونقل بازرگانی وكشاورزی امضا شد كه ارزش آن حدود 17 میلیارد یورو اعلام شد.
متئو رنتزی نخست وزیر ایتالیا روز سه شنبه 24 فروردین به همراه هیاتی 250 نفری از مقام های سیاسی و فعالان اقتصادی این كشور وارد تهران شد تا روند گسترش و بهبود روابط دو كشور در فضای پسابرجام را تسریع كند.
ایتالیا برای بهبود روابط با ایران در دوره رفع تحریم ها از دیگر كشورهای اروپایی پیشی گرفته و در صدد جبران سهم از دست رفته اش در دوران تحریم ها است.
ایرنا:
اوپك: تولید نفت ایران به 3.3 میلیون بشكه در روز رسید
سازمان كشورهای صادركننده نفت (اوپك) روز چهارشنبه اعلام كرد كه تولید روزانه نفت ایران در ماه گذشته میلادی (مارس) نسبت به ماه پیش از آن تا 140 هزار بشكه افزایش یافته به 3.3 میلیون بشكه در روز رسید.
اوپك همچنین در تازه ترین گزارش خود افزود: قیمت هر بشكه نفت سنگین ایران در ماه گذشته نسبت به ماه پیش از آن حدود شش دلار افزایش یافته و به بالای 33 دلار رسیده است كه این میزان نسبت به سال گذشته میلادی تا 454 هزار بشكه بیشتر شده است.
سازمان كشورهای صادركننده نفت(اوپك) در ادامه این گزارش اعلام كرد كه تولید آن درماه گذشته میلادی به 33 میلیون و 230 هزار بشكه رسید كه نشان دهنده مقدار اندكی افزایش در مقایسه با ماه فوریه گذشته است.
نظر شما