به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، آیت الله سیدرضا تقوی، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، ظهر امروز(25 فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه خوزستان در دانشگاه امیرالمؤمنین(ع) اهواز، با اشاره به نامگذاری امسال به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» از سوی مقام معظم رهبری، گفت: مقام معظم رهبری هر سال که شعاری را مشخص می کنند، این واژه ها و کلمات را بر اساس یک فلسفه انتخاب و به مردم اعلام می کنند.
وی با بیان اینکه این شعارها ذوقی نیست بلکه با بررسی مشکلات و نیازهای کشور و طی جلساتی انتخاب می شوند، افزود: ایشان می خواهند سیاست کلی نظام و کشور را با بیان این شعار مشخص و مسئولان را متوجه نیاز اصلی کشور کنند تا در راستای آن حرکت و تلاش صورت گیرد و امکانات کشور را به این سمت سوق دهیم.
آیت الله تقوی، با اشاره به اینکه امسال سال «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» است، تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی در ادبیات سیاسی و اجتماعی ما وارد شده و این اقتصاد در برابر یک تهاجم بیرونی با هدف هجوم به جامعه اقتصادی ماست که راه آن برای خارج شدن از این وضعیت مقاومت اقتصادی است.
وی با بیان اینکه تهاجم اقتصادی همچون تهاجم فرهنگی از راه های مختلفی به کشور نفوذ می کند که یکی از آنها تحریم هاست، اضافه کرد: از آنجا که دشمن برای ضربه زدن به کشور از راه های دیگر ناامید است به حوزه اقتصادی هجوم آورده و می خواهد این حوزه را فلج کند.
تنها راه رهایی از تهاجم به حوزه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی است
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، با تاکید بر اینکه تنها راه رهایی از تهاجم به حوزه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی است، ابراز کرد: باید بتوانیم روی پای خود بایستیم و نیازهای خود را بدون وابستگی به دیگران تامین کنیم و این استقلال باید در ذیل موضوعی به نام خودباوری شکل بگیرد تا موفق شویم.
وی اظهار کرد: دشمن در حال فضاسازی است که ما خود را ببازیم، اما امام راحل(ره) ملت را به این نقطه رساند که «ما می توانیم» و امروز هم رهبر این نکته را بیان می کنند و در انقلاب، کودتاها و ترورها، هشت سال دفاع مقدس، تحریم و... توانستیم و امروز باید در حوزه اقتصادی با همان قدرت وارد شویم.
وی با اشاره به اینکه ما نمی خواهیم با کشورهای دیگر ارتباط خود را قطع کنیم بلکه تبادل و مبادله فرهنگی و اقتصادی را قبول داریم ولی تهاجم را نمی پذیریم، اذعان داشت: اقتصاد مقاومتی بر اساس یک نیاز انتخاب شده که روحیه خودباوری ما را تقویت، امکانات کشور را بسیج و وابستگی ها را قطع کند و بگوئیم ما می توانیم با ظرفیت ها و توانایی های خود موفق شویم.
آیت الله تقوی، با بیان اینکه مقام معظم رهبری با اقتصاد مقاومتی می خواستند این مطلب ابلاغ کنند که دشمن دست از دشمنی ها برنداشته، عنوان کرد: ما هنوز باید در حوزه اقتصادی روی پای خود بایستیم، مشکلات ما به دست خودمان و از طریق اقتصاد مقاومتی حل می شود.
اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست
وی با تاکید بر اینکه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست، بلکه به معنی این است که از صنایع و منابع خود استفاده کنیم و بهره وری بهینه داشته باشیم، ادامه داد: یکی از پایه های اقتصاد مقاومتی استفاده کردن از امکانات موجود کشور و بالا بردن ظرفیت ها و افزایش بهره وری است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، با اشاره به اینکه در اقتصاد ما یک بیماری و آسیب هایی وجود داشت و یکی از آنها وابستگی به نفت بود، بیان کرد: امام راحل(ره) بارها بر این نکته تاکید داشتند که بهره گیری از نفت را در بودجه کم کنند مقام معظم رهبری نیز می گویند حداقل اگر نفت می فروشیم، خام فروشی نکنیم.
وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی یک امر کلان است که همه دستگاه ها باید در آن ورود کنند، یاد آور شد: بخش اعظم اقتصاد مقاومتی، فرهنگی است چرا که اگر می خواهیم مصرف را کم کنیم باید فرهنگ سازی شود، ما نمی توانیم منکر شویم که اقتصاد ما با اقتصاد جهانی گره خورده است.
وی گفت: جهت تحقق اقتصاد مقاومتی مجلس باید قوانینی را متناسب با اقتصاد مقاومتی تصویب و از مدیرانی که در این صحنه وارد می شوند، پشتیبانی کنند، همچنین قوه قضائیه باید جلوی هر کس را که قصد سوء استفاده و رانت خواری دارد را گرفته و محاکمه کند و قوه مجریه نیز که بیش از همه در معرض شعار امسال قرار دارد، باید به آنها بیشتر کمک کرد تا بتوانند موفق شوند.
آیت الله تقوی، به وظایف ائمه جمعه در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: همانطور که همه در این راستا کمک می کنند ائمه جمعه هم که از فرهیختگان جامعه هستند، وظیفه دارند دست مسئولانی را که می خواهند در این وادی حرکت کنند، بفشارند و کمک کرده تا به موفقیت برسیم.
وی با بیان اینکه یک نهاد یا ارگان نمی تواند اقتصاد مقاومتی را به نتیجه برساند و همه بخش های فرهنگی، اقتصادی، خدماتی، دانشگاهی و... باید همکاری کنند، اضافه کرد: فقط بخش های دولتی نیستند که باید کار کنند بلکه بخش خصوصی نیز باید در این راستا حرکت همکاری داشته باشد.
برپایی نماز جمعه در 850 شهر
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه نماز جمعه در 850 شهر اقامه می شود و 39 هزار نیروی ستادی نیز در روزهای جمعه مصلاها را برای نمازگزاران آماده می کنند، ادامه داد: ائمه جمعه از لحاظ علمی و موقعیت و همچنین مخاطبان با هم متفاوتند و متناسب با آشنایی آنها با منطقه ای که در آن قرار دارند، انتخاب می شوند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، بیان کرد: اولین نقش ائمه جمعه اقامه نماز است، ما نماز را ستون دین می دانیم و نظامی که بر مبنای ارزش های دینی شکل بگیرد ستون آن نماز است، لذا یکی از وظایف حاکمیت نظام اقامه نماز بوده و رسالت نماز جمعه تقویت وحدت است.
وی با بیان اینکه نماز جمعه باید بصیرت افزایی کرده و با توصیه به تقوا معنویت را در جامعه نشر دهند و مردم را با معارف دینی آشنا و پیوند مردم را با ولایت و حاکمیت محکم کند، اذعان داشت: شرکت در نماز جمعه به معنی تجدید بیعت با ولایت است، جامعه نیاز به معنویت دارد و نظام اسلامی از طریق توصیه به تقوا معنویت را تقویت می کند.
نظر شما