ساماندهی معتادان متجاهر منوط به اجرای برنامه کاهش آسیب معتادان بی بضاعت/اخبار مربوط به اردوگاه شفق كذب است

خبرگزاری شبستان:معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینکه ساماندهی معتادان متجاهر هم اکنون منوط به اجرای برنامه کاهش آسیب معتادان بی بضاعت است، گفت: توجه به حداقل نیازهای غذایی، بهداشتی و ارجاع آنها به مراکز اقامتی باید توسعه یابد.

به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر پرویز افشار، معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر امروز در نشست خبری گفت: ساماندهی معتادان به فرموده مقام معظم رهبری به عنوان یک اولویت در سال جدید در دستور کار ما قرار گرفته است و مقرر شده مسئولان هر شش ماه یک بار گزارشات انجام شده در زمینه کاهش آسیب و مبارزه با مواد مخدر را به خدمت مقام معظم رهبری ارایه دهند. بر همین اساس ما در سال 95 مکلف به کاهش 5 درصدی اعتیاد در هر سال شدیم تا در طول پنج سال میزان اعتیاد به 25 درصد کاهش یابد که امیدواریم با همکاری شما و مسئولان ذیربط این امر محقق شود.

 

وی در خصوص مباحث و اطلاعات کذب مطرح شده اردوگاه شفق بیان کرد: این اردوگاه به عنوان یک مرکز ترک اعتیاد در سنوات گذشته راه اندازی شده است كه به خاطر وجود مشكلات زیرساختی، حدود چهار میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی فضاهای نگهداری، حمایتی، تاسیسات و مشكلات بهداشتی آن هزینه شد و اکنون این مرکز تبدیل به مرکز نگهداری زنان معتاد متجاهر تهرانی شد.

 

وی ادامه داد: اردوگاه شفق با کمک شهرداری تهران و سازمان بهزیستی راه اندازی شد و حدود 500 زن معتاد متجاهر خیابانی در این اردوگاه ساماندهی شدند و پس از بررسی های صورت گرفته مشخص شد که 100 نفر از این زنان معتاد ،متجاهر نبودند و به خانواده هایشان تحویل داده شدند. کلیه اقدامات بهداشتی و درمانی برای زنان معتاد متجاهر در اردوگاه شفق فراهم شده است و حدود 170 نفر از این افراد به خانواده هایشان واگذار شدند.

 

وی با بیان اینکه 230 نفر از زنان معتاد متجاهر اردوگاه شفق به مجتمع بهاران انتقال یافتند، تصریح کرد: نخستین مرکز بهاران در منطقه 2 تهران راه اندازی شد. ادعاهای کذبی نیز مبنی بر تعدی و تعرض به حقوق مددجویان و رفتار نامناسب با آنها وجود داشت که بعد از مصاحبه با 170 نفری که به خانواده هایشان وصل شده بودند، مشخص شد که چنین مواردی وجود نداشته و این زنان اظهار کردند که چنین رفتارهایی با آنها صورت نگرفته است و همه این موارد مطرح شده کذب می باشد.

 

وی ادامه داد: طبق دستور وزیر کشور مقرر شد برخورد جدی با افرادی که اقدام به اخبار کذب در خصوص تعدی و تعرض به حقوق معتادان متجاهر زن در مرکز بهاران  می باشند صورت بگیرد.

 

افشار با اشاره به مرگ و میر معتادان در اردوگاه شفق خاطرنشان کرد: در کلیه کلانشهرهای دنیا معتادان کارتن خواب زیادی وجود دارد که آنها زیر پل ها و جاهای دیگر شهر حضور دارند و تعداد زیادی از آنها مبتلا به بیماری های عفونی می باشند که مرگشان طبیعی است به گونه ای که سالانه سه هزار نفر و روزانه سه نفر بر اثر اوردوز و بیماری های عفونی جان خود را از دست می دهند بنابراین مرگ افراد معتاد یک امر طبیعی است.

 

معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: از مجموع 500 زن معتاد متجاهر کارتن خوابی که جمع آوری شدند 5 نفر به دلیل بیماری های عفونی فوت شدند که 3 نفر آنها در اردوگاه شفق و 2 نفر هم در بیمارستان جان خود را از دست دادند.

 

وی با بیان اینکه بیشترین آمار مرگز و میر در بیمارستان ها رخ می دهد، افزود: طبیعی است که شاخص های سلامتی در افراد معتاد پایین است و مرگ و میر آنها نیز بیشتر می باشد. مرگ و میر معتادان فقط خاص جمهوری اسلامی ایران نیست بلکه در تمام دنیا این اتفاق رخ می دهد ولی ما باید به مرگ و میر معتادان حساس باشیم و ببینیم علت مرگ آنها چه بوده و چه اتفاقی رخ داده است.

 

وی در خصوص مرگ پنج زن معتاد باردار در اردوگاه شفق نیز اظهار کرد: اخبار متناقضی مبنی بر فوت چند زن باردار در اردوگاه شفق منتشر یافت که همه اینها کذب بودند، فقط مرگ 5 نفر واقعیت داشت.

 

وی با اشاره به ظرفیت پذیرش اردوگاه شفق بیان کرد: اردوگاه شفق فقط 80 نفر پذیرش داشت که دانشگاه علوم پزشکی با پذیرش بیش از 400 نفر موافقت نکردند.

 

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا مجتمع بهاران جایگزین اردوگاه شفق نمی شود، اظهار کرد: وظیفه و مسئولیت مرکز شفق با بهاران متفاوت است. مرکز شفق وظیفه سم زدایی معتادان را بر عهده دارد و کار پیشگیری از اعتیاد بازتوانی و مانایی در پاکی بر عهده مجتمع بهاران می باشد. در واقع می توان گفت اردوگاه شفق یک مرکز درمانی برای درمان اعتیاد است و هر مرکزی که راه اندازی می شود دارای یک اولویت می باشد ، اولویت اردوگاه شفق هم درمان اعتیاد است و زن معتادی که حامله است در اولویت کاری شفق نمی باشد بنابراین نباید در آنجا نگهداری شود.

 

وی با بیان اینکه 26 نفر از زنان معتادان متجاهر نیز هفته گذشته به مجتمع بهاران انتقال یافتند، افزود: مابقی نیز طی هفته های آتی انتقال خواهند یافت. این افراد در یک پروسه 3 تا 6 ماهه در بهاران نگهداری می شوند و سپس بعد از بازتوانی و توانمندسازی به خانواده هایشان تحویل داده می شوند.

 

وی ابراز امیدواری کرد با هم افزایی دستگاه های ذیربط کلیه تلاش ها و اقدامات ستاد مبارزه با مواد مخدر به سرمنزل مقصود برسد.

 

افشار با اشاره به انتشار مباحثی در خصوص کم کاری ستاد مبارزه با مواد مخدر در برخی از رسانه ها و مطبوعات تصریح کرد: ضمن تشکر از همکاران زحمتکش در ستاد مبارزه با مواد مخدر در طول سه سال گذشته 16 هزار و 33 جلسه در خصوص مبارزه با مواد مخدر برگزار کرده است به گونه ای که در سال گذشته حدود 6 هزار و 258 جلسه در ستاد برگزار شد.

 

وی با بیان اینکه ما نیازمند یک جو همدلی و هم افزایی در راستای مبارزه با مواد مخدر هستیم، افزود: مطمئن باشید اقداماتی را که در راستای مبارزه با مواد مخدر در جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد در تمام دنیا بی نظیر است. 250 میلیون نفر معتاد در دنیا با مواد دست و پنجه نرم می کنند که این رقم در سال جاری افزایش یافته است و این گونه تصور نشود که جمهوری اسلامی ایران در این بازار مکاره پیاده است و کاری انجام نمی دهد.

 

وی از کاهش کشت مواد مخدر در افغانستان در سال گذشته خبر داد و گفت: ما در طول سال گذشته با افزایش 11 درصدی کشفیات روبرو بودیم در حالی که در افغانستان کاهش کشت داشتیم.

 

وی با اشاره به اقدامات انجام شده در نوروز سال جاری بیان کرد: در نوروز سال گذشته 17 تن و 400 کیلوگرم کشفیات مواد مخدر صورت گرفت که این رقم در نوروز سال جاری به 16 تن رسید یعنی 93 درصد افزایش کشف داشتیم و همچنین رقم خرد جرایم نیز 30 درصد کاهش داشته است.

 

وی با بیان اینکه من اعتقادی به مرحله بندی اجرای طرح جمع آوری معتادان متجاهر ندارم، گفت: باید در هر زمانی این طرح اجرا شود، مراکز اقامتی ماده 16 آماده اجرای این طرح است، یک حلقه مفقوده ای در جمع آوری معتادان متجاهر وجود دارد و تا زمانی که تبصره 3 ماده 15 قانون مبارزه با مواد مخدر و کاهش آسیب برای معتادان کم بضاعت و بی بضاعت اجرایی نشود کماکان با این افراد در خیابان ها روبرو خواهیم بود بنابراین ساماندهی معتادان متجاهر هم اکنون منوط به اجرای برنامه کاهش آسیب معتادان بی بضاعت است. لذا توجه به حداقل نیازهای غذایی، بهداشتی و ارجاع آنها به مراکز اقامتی باید توسعه یابد که در این خصوص اعتباری هم برای آنها اختصاص یافته است.

 

وی با اشاره به آمار اعتیاد دانش آموزان افزود: آمارها نشان می دهد که یک درصد دانش آموزان مواد مخدر مصرف می کنند که 0.4 آنها مصرف شیشه دارند لذا طرح جدید ارزیابی در محیط های دانش آموزی در دست اجرا است که در آینده ای نزدیک اطلاع رسانی خواهد شد.   

کد خبر 536067

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha