تجار ایتالیایی نیز به بازار ایران می آیند

خبرگزاری شبستان:ایران و ایتالیا از جمله کشورهایی هستند که سابقه تاریخی قابل توجهی دارند و و دو كشور درصددند با اجرایی شدن برجام، حجم مبادلات تجاری خود را افزایش دهند بر این اساس چند شرکت ایتالیایی آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در ایران اعلام کردند.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: از جمله مهم‌ترین صنایع ایتالیا می‌توان به صنایع فلزکاری، ماشین‌آلات، شیمیایی، وسائط نقلیه، مواد غذایی، منسوجات و البسه، هواپیماسازی، کشتی‌سازی، پتروشیمی، الکتریکی، اتمی و جنگ‌افزار اشاره کرد. گندم، جو، سیب‌زمینی، چغندرقند، سیب، ذرت، برنج، انگور، ماهی، گاو و خوک نیز مهم‌ترین محصولات کشاورزی و دامپروری کشور را تشکیل می‌دهند. سرانه زمین مزروعی برای هر نفر بالغ بر ۳۲/۰ هکتار است. تولید سالیانه گوشت گاو ۴۰۰/۱ هزار تن، گوشت خوک ۵۰۰/۱ هزار تن، گوشت گوسفند ۹۰۰/۱۵۴ تن و ۸۰۶ هزار تن صید ماهی است. تولید سالیانه نیروی الکتریسیته نیز معادل ۱/۲۴۱ میلیارد کیلووات ساعت است.

 

بنابراین گزارش، ایران و ایتالیا از جمله کشورهایی هستند که سابقه تاریخی- تمدنی قابل توجهی دارند، اسناد تاریخی موجود نیز بیانگر خاستگاه‌های مشترک اقوام است و به عنوان مثال آیین مهر از ایران به رم رفت و طرفداران زیادی پیدا کرد. در دوران صفوی، شاه عباس در مدت بیش از چهار دهه حکومت خویش سعی کرد تا با دولت ونیز رابطه برقرار کند. در خصوص روابط ایران در عهد ناصری نیز باید گفت اولین موافقت‌نامه تجاری رسمی ایران و ایتالیا در سفر ناصرالدین شاه به اروپا در محلی به نام ساردینا به امضا رسید. با انتخاب حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور، وزارت امور خارجه ایتالیا همراه با وزارت‌خانه‌های امور خارجه اغلب کشورهای اروپایی، ضمن تبریک این پیروزی، ابراز امیدواری جهت بهبود روابط با ایران را مطرح کردند همچنین در سفر دو روزه لاپو پیستلی، معاون وزیر امورخارجه ایتالیا به تهران، وی حامل نامه تبریکی از جانب انریکو لتا نخست‌وزیر وقت ایتالیا به روحانی بوده است که وی را تشویق به ازسرگیری فوری مذاکرات پیرامون برنامه هسته‌ای ایران کرده است. در روز ۲۱ دسامبر ۲۰۱۳، اما بنینو، وزیر امور خارجه ایتالیا سفری ۲ روزه انجام داد که اولین سفر یک وزیر امور خارجه ایتالیا به ایران بعد از گذشت ۱۰ سال محسوب می‌شد. وی در این سفر ۲ روزه دیدارهایی با حسن روحانی و محمدجواد ظریف انجام داد. در این سفر همجنین مذاکرات مهمی بین وزارت نفت جمهوری اسلامی ایران و شرکت نفتی انی انجام گرفت.

 

این گزارش می افزاید: حجم مبادلات تجاری ایران با ایتالیا در سال‌های 2010 تا 2014 به‌ ترتیب 2169، 1979، 1383، 1053، 1484میلیون دلار بوده است و دو كشور درصددند با اجرایی شدن برجام، حجم مبادلات تجاری خود را سالیانه به بیش از 6 میلیارد دلار افزایش دهند. روند روابط تجاری و اقتصادی کشورمان با ایتالیا در دوران لغو تحریم ها سیر صعودی به خود گرفته است و در تعاملات تازه ایتالیا با کشورمان؛ چند شركت بزرگ ایتالیایی برای سرمایه‌گذاری در ایران آمادگی خود را اعلام کرده اند.

 

بنابراین گزارش، پایگاه اطلاع رسانی سازمان توسعه تجارت در این زمینه به دیدار مائورو كنچاتوری، سفیر ایتالیا در تهران با ولی‌الله افخمی‌راد، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره کرده است که وی در این دیدار خبر داده است: "مذاكراتت در یك سال گذشته بین مسئولان عالی رتبه دو كشور درباره گسترش همكاری‌های اقتصادی انجام شده است و حال  زمان اجرا فرا رسیده است و ما بی صبرانه منتظر شروع كار با طرف‌های ایرانی هستیم."

 

یادآور می شود: دی ماه سال گذشته نیز یک هیات علمی اقتصادی ایتالیایی به ریاست دبورا سراکیانی، استاندار استان شمالی فریولی ونتزیا جولیا درچارچوب ماموریت های نهادی و اقتصادی در ایران و در زمینه امضای چهار تفاهمنامه دوجانبه در ماه نوامبر گذشته میان دو کشور، جهت افزایش مبادلات تجاری و در آستانه لغو تحریم های اقتصادی سفری به تهران داشت.

کد خبر 535930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha