رشد ۵۰ درصدی فعالیت های اقتصادی مرتبط با دامپزشکی در خراسان جنوبی

خبرگزاری شبستان: مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با دامپزشکی رشد ۵۰ درصدی داشته است، گفت: در سال ۹۴ تعداد کانون‌های بیماری صنعت طیور کاهش ۵۱ درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، علیرضا رفیعی پور امروز (24 فروردین) در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: اداره کل دامپزشکی خراسان جنوبی در سال 94 به تعداد 12 ماه در هر ماه یک تقدیرنامه ملی و استانی را کسب نماید و این دلیل بر بازدهی و نتیجه گرا بودن قابلیت‌های دامپزشکی استان در ارزیابی‌های مقامات استانی و کشوری بوده است.

 

وی بیان کرد: مسئولیت‌های مهم سازمان دامپزشکی شامل مبارزه، پیشگیری، درمان، آموزش، مراقبت، پژوهش و ریشه کنی بیماری‌های دامی و بیماری‌های مشترک انسان و دام است.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه هدف اصلی حفظ و حراست از سرمایه‌های دامی استان است، گفت: سرمایه‌های دامی استان شامل آبزیان، دام و طیور، زنبور عسل و غیره است و حفظ و حراست مسئولیت اصلی دامپزشکی استان است و موجب می شود که به بهداشت عمومی خدمتی شود.

 

رفیعی پور به مجموع بیماری‌های مهم دام و طیور در کشور اشاره کرد و افزود: مجموع بیماری‌های مهم طیور 34 بیماری و دامی یکصد و 11 بیماری و آبزیان 23 بیماری است و 182 بیماری خطرناک توسط دامپزشکی کشور و استان پایش و مراقبت می شود و بیش از 50 درصد از بیماری‌ها بین انسان و دام مشترک است.

 

وی در ادامه اظهار داشت: دامپزشکی یک فعالیت شبانه روزی است و هدفگذاری آن حفظ سلامت جامعه است و نیاز به فعالیت شبانه روزی دارد و منشا همه‌ی بیماری‌ها تا دو یا سه سال قبل از شرق کشور بوده است اما از یکسال قبل بیماری‌های مشترک انسان و دام علاوه بر شرق از غرب کشور نیز به ایران ورود پیدا کرده است.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه تمام فعالیت‌های اقتصادی مرتبط با دامپزشکی رشد 50 درصدی داشته است، تصریح کرد: 14 میلیون مرغ زنده در استان برای تبدیل به مرغ منجمد و تازه تولید شد و 13 میلیون مرغ زنده به خارج استان و کشور صادر شده است.

 

رفیعی پور با اشاره به اینکه عملیات بهداشتی در کشتارگاه‌های استان با رشد خوبی نسبت به سال 93 مواجه شده است، گفت: در سال 94، یکصد و 50 هزار راس دام مازاد از استان به دیگر نقاط کشور صادر شده است و بیش از 69 هزار راس دام در استان ذبح و مصرف شده است.

 

وی در ادامه افزود: نزدیک 2 میلیون کیلوگرم گوشت قرمز در استان تولید شده است و در مجموع بیش از 200 تن گوشت مرغ، قرمز، ماهی، عسل، تخم مرغ در کشتارگاه‌ها و مراکز تولیدی استان معدوم شده است و در سال 94 بیش از 35 هزار و 115 مورد نمونه برداری از مجموع‌های دامی کشور داشته ایم و این تعداد برای تضمین سلامت دام و طیور انجام شده است.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه در سال 94 جوجه ریزی 12 درصد نسبت به سال 93 در استان رشد داشته است، تصریح کرد: در سال 94 تعداد کانون‌های بیماری صنعت طیور کاهش 51 درصدی داشته است و تلفات مرغداری در سال 94 حدود 2 درصد کاهش یافته است.

 

رفیعی پور با اشاره به اینکه در سال گذشته بیش از یکصد و 18 میلیون دز واکسن طیور در استان مصرف شده است، گفت: اصلی ترین عواملی که سبب مقابله با شیوع و پیدایش بیماری‌های مشترک انسان و دام در استان شده است شامل واکسیناسیون به موقع، آموزش و اطلاع رسانی است و خراسان جنوبی در موضوع تب برفکی در سال 94 پاک ترین استان بوده است.

 

وی در ادامه اظهار داشت: در سال 94 بیش از 895 میلیون تومان به خراسان جنوبی برای تهیه واکسن اختصاص یافت و 10 هزار راس دام طی 5 ماه گذشته در کشور به دلیل بیماری تب برفکی تلف شده اند و در سال 94 بیش از 900 هزار راس دام در برابر بیماری تب برفکی و 1 میلیون و 300 هزار راس دام در برابر بیماری تب مالت در استان واکسینه شدند و در سال 94 بیش از 1 میلیون راس دام در استان در برابر بیماری تب کنگو سم پاشی شدند.

 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با بیان اینکه طرح درجه بندی مراکز عرضه فرآورده‌های خام دامی در سال جاری در سطح استان اجرا خواهد شد، تصریح کرد: کمیته‌ی هماهنگی امور کشتارگاه‌های استان نیز راه اندازی شده است که به دنبال این است تا 11 میدان رسمی عرضه دام در سراسر استان ساماندهی کند.

 

رفیعی پور به مرغ بدون آنتی بیوتیک اشاره کرد و گفت: مرغ آنتی بیوتیک مرغی است که قبل و بعد از پرورش آن از هیچ گونه آنت بیوتیکی استفاده نشده است و در سال 94 این گونه مرغ‌ها در 8 شهرستان بیرجند، قائن، طبس، نهبندان، خوسف، بشرویه، فردوس و سرایان تولید شده اند و 5 واحد در بیرجند وجود دارد.

کد خبر 535859

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha