به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، افسانه های این ور آب روایتی تازه از افسانه های ایرانی است. زبان روان و گاه شوخ و بازیگوش راوی به این افسانه ها حال و هوایی تازه داده و آن ها را برای مخاطب خواندنی تر کرده است.
این افسانه ها که از شهر های مختلف ایران انتخاب شده اند، در کنار افسانه های آن ور آب مجموعه ای 352 افسانه اند؛ این افسانه ها که نشان می دهند با وجود شرایط اقلیمی مختلف، افسانه ها به یک خانواده ی بزرگ جهانی تعلق دارند. در این جهان ماه پیشانی و بلور خانم و سیندرلا در حقیقت خواهرهای تنی هم اند; خواهرهایی که دردی مشترک دارند، از تبعیض و بی عدالتی رنج می برند و در آخر با صبر و بردباری پیروز می شوند و به خوشبختی می رسند.
خود نویسنده درباره گرد آوری افسانه های این مجموعه بیان می کند: این مجموعه، افسانههای ایرانی و خارجی است که آنها را ترجمه، گردآوری و بازنویسی کردهام، البته در این کار نیز برادرم هم به من کمک شایانی داشته است.
گفتنی است:محمدرضا شمس در سال 1336 در محله شاهپور تهران در یک خانواده متوسط مذهبی به دنیا آمد. در سال اول هنرستان، با گروه تئاتر مرکز رفاه خانواده نازی آباد آشنا شد. در این گروه با بازیگران بزرگی همچون پرویز پرستویی همکاری کرد. پیامد این همکاری، بازی در نمایشهای «خانه بارانی (فرامرز طالبی)»، «چشم در برابر چشم (ساعدی)»، «شب (امین فقیری)» بود. او در کنار بازیگری، هم شعر میگفت و هم نمایشنامه مینوشت.
شمس پس از انقلاب اسلامی، همکاری خود را با نشریه «کیهان بچهها» آغاز کرد. نخستین شعر او به نام «نیلوفر من» در سالهای نخست انقلاب به چاپ رسید. سپس به نوشتن داستان پرداخت.
محمدرضا شمس بعدها با مجلههای «رشد نوآموز»، «کودک و دانشآموز»، «سروش کودک و نوجوان»، «باران»، «سلام بچهها»، «پوپک» و «گلک» همکاری کرد.
نخستین کتاب این نویسنده با عنوان «اگر این چوب مال من بود»، در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به چاپ رسید. بعدها با انتشارات سروش، امیر کبیر، مدرسه، قدیانی، پیدایش، افق، محراب قلم، به نشر، حنانه، شباویز و رویش همکاری داشت. دستاورد این همکاری، چاپ بیش از 30 عنوان کتاب است.
عنوان برخی از کتابهای او شامل «یک سبد سیب»، «خواب و پسرک»، «افسانه روباه حیلهگر»، «اگر این چوب مال من بود»، «روباه و خروس»، «قصه آهو کوچولو»، «دم قورباغه»، «دامنی پر از ستاره»، «خواب گمشده مادر بزرگ»، «قصه بهار»، «حسنی و دیو»، «پهلوان پنبه»، «امبرحمزه صاحبقران»، «دیوانه و چاه»، «مراد شمر»، «قصههای علمی»، «عروسی»، «صیادان ماه» و «جاده»، است.
یکی از قصههای مجموعه «پهلوان پنبه» چاپ انتشارات افق به نام «به دنبال بخت»، در کتاب فارسی چهارم دبستان و قصه «روباه و خروس» چاپ انتشارات سروش، در کتاب «بخوانیم و بنویسیم» دوم دبستان چاپ شده است.
نظر شما