شاعران انقلاب تنگ نظر نبوده و نیستند

خبرگزاری شبستان: امیری اسفندقه معتقد است ، شعر انقلاب از زمان حکیم فردوسی طوسی و از زمانی که شعرا از دربار جدا شدند، شکل گرفت.

به گزارش خبرنگار شبستان، مرتضی امیری اسفندقه، عصر دیروز در میزگرد شعر انقلاب که در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، گفت: تعبیر شعر انقلاب عقیم است. شعر انقلاب اسلامی درست است و درست تر شعر انقلاب اسلامی ایران است زیرا چو ایران نباشد تن من مباد.

 

امیری اسفندقه با بیان اینکه شاعران انقلاب شاعران تنگ نظری نبودند و نیستند، عنوان کرد: شاعران انقلاب همه چیز را متعلق به خلاقیت خود نمی دانند. شاعران انقلاب معتقد به خلاقیت نیستند اما معتقد به نوآوری آری.

 

وی اظهار کرد: شعر انقلاب در واقع از زمان حکیم فردوسی طوسی و در زمانی که شعرا از دربار جدا شدند، شکل گرفت.

 

اندیشه، عنصر غایب شعر انقلاب

بر اساس این گزارش، دکتر عبدالحمید ضیایی، شاعر و محقق فلسفه در این میزگرد گفت: ادبیات انقلاب اسلامی درخت تنومند و پرثمری شده است که مصداق شجره طیبه است و نیازی به تعریف امثال من ندارد.

 

دکتر ضیایی ادامه داد: امیدوارم روزی نظریه انقلاب اسلامی تبیین شود برای اینکه نظریه ای تبیین شود نیازمند عناصری هستیم. گمان می کنم یکی از عناصر مهم که عنصر غایب شعر انقلاب است عنصر اندیشه است.

 

این مدرس فلسفه با بیان اینکه در فلسفه هنر شش بحث کلان داریم، عنوان کرد: یکی پدیده هنر است، اینکه هنر با چه چیزهایی همخانه و همسایه است. شخصیت هنرمند، دانش های ناظر به هنر، فرآیند هنرورزی و مخاطب اثر هنری از دیگر مباحث در فلسفه هنر است.

 

وی خاطرنشان کرد: اندیشه با شخصیت هنرمند مرتبط است، قوام شخصیت هنرمند از نظر فیلسوفان به تجربه، سیر و سلوک هنری، آموزه های هنری و التزام به آن آموزه ها برمی گردد.

 

بر اساس این گزارش، سعید بیابانکی، از شاعران کشورمان در این میزگرد بیان کرد: از اواسط دهه 80 شعر با تکنولوژی قاطی شده است، این یک فرصت و هم یک تهدید محسوب می شود. آمار نشان می دهد که 10 سال اخیر فروش کتاب های شعر انقلاب پیشتاز بوده است و این یک توفیق بزرگ است.

 

همچنین، هادی سعیدی کیاسری، در این میزگرد با اشاره به اینکه ما بر سر اصطلاحات و حتی اشارات توافق و تبانی نداریم، گفت: مبانی سبک در سابقه هزارساله ادبیات ما وجود دارد. ما ذخیره هنگفتی از ادبیات انقلاب داریم آن چیزی که ادبیات انقلاب را متفاوت می کرد، گفتمانش بود.

 

 

کد خبر 535670

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha