به گزارش خبرنگار شبستان، محمدمهدی سیار، شاعر و مدرس دانشگاه در میزگرد شعر انقلاب که در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار شد، گفت: عنوان انقلاب اسلامی حیثیت تاریخی پرباری دارد و به یک دوره تاریخی مهم اشاره می کند. شعر انقلاب اسلامی ایران در عین حال سه وجه محتوایی مهم را دربر دارد.
سیار ادامه داد: در واژه انقلاب اعتراض و دگرگونی، خلاقیت، نوآوری و نوجویی است. در عنوان انقلاب نویی، تری، تازگی و دگرگونی وجود دارد. عنوان اسلامی اشاره به محتوای دیگری دارد یعنی بازگشت به معارف و رجوع به مفاهیم وحیانی. کلمه ایران هم به لحاظ زبانی، نژادی و جغرافیایی مفاهیمی را می رساند.
این شاعر اظهار داشت: هنوز عموم مردم به این باور نرسیده اند که انقلاب یک حادثه مقطعی بود که به جمهوری منتهی شد. همه دوست دارند بگویند انقلاب همچنان ادامه دارد و وجه جهانی دارد و قرار است صادر شود.
وی با بیان اینکه ادبیات و هنر انقلاب را باید ذیل تحلیل فلسفی این حادثه تحلیل کرد، گفت: شخصیتی که انقلاب را هویت بخشید امام خمینی بود، باید جایگاه امام (ره) را در طول تاریخ تفکر اسلامی جایگاه ویژه و ممتاز در نظر گرفت. امام در طول تاریخ تفکر اسلامی نماد جمع الجمود و وصل دوباره اندیشه ها و نحله های فکری است.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: امام خمینی (ره) به جایگاهی می رسد که در عین اینکه مرجع است مهمترین استاد عرفان و استاد فلسفه در حوزه علمیه هم هست. امام (ره) به نوعی مظهر جمع و وصل دوباره است و این را با سیاست هم درآمیخت. شعر انقلاب را می شود در جایگاه جمع و آمیزه دوباره دید.
سیار تصریح کرد: در شعر انقلاب تجربه های دوباره بعد از نیما جدی گرفته شده است. تمسک پررنگی به خیال پردازی سبک هندی، تمایل به تری و تازگی و موسیقی سبک عراقی و حماسه سبک خراسانی را می توانیم در شعر انقلاب ببینیم. شعر انقلاب مثل خود امام (ره) است. کل این تاریخ را بازخوانی می کند، بازسازی مجموعی می کند و یک ارتقایی هم می دهد.
نظر شما