ایران با توسعه پالایشگاه ستاره خلیج فارس به صادر کننده بنزین تبدیل می شود

خبرگزاری شبستان:پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس؛ نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی که به گفته معاون وزیر نفت با توسعه و تجهیز این پالایشگاه تا پایان سال کشورمان در لیست صادرکنندگان بنزین قرار می گیرد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: پالایشگاه میعانات گازی ستاره خلیج فارس به عنوان نخستین پالایشگاه طراحی شده بر اساس خوراک میعانات گازی با ظرفیت ۳۶۰ هزار بشکه در روز شامل واحدهای تقطیر، تصفیه گاز مایع، تبدیل کاتالیستی، تصفیه نفتا، ایزومریزاسیون، تصفیه نفت سفید و نفت گاز با هدف تولید بنزین، گازوییل، گاز مایع و سوخت جت در کنار پالایشگاه فعلی بندرعباس در حال ساخت است. خوراک مورد نیاز این پالایشگاه از طریق یک خط لوله به طول بیش از ۴۸۵ کیلومتر از پالایشگاه‌های گاز پارس جنوبی تأمین خواهد شد.

 

با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس روزانه ۳۵ میلیون لیتر بنزین (عدد اکتان ۹۵) و ۱۴ میلیون لیتر گازوییل به ظرفیت تولید فرآورده‌های نفتی کشور اضافه می‌شود. تولید روزانه ۴ میلیون لیتر گاز مایع، ۳ میلیون لیتر سوخت جت و ۱۳۰ تن گوگرد از دیگر محصولات تولیدی این واحد پالایشی هستند. ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی این پالایشگاه در حدود ۱۱ میلیون بشکه می‌باشد.

 

بنابراین گزارش، ساخت این پالایشگاه با ۷۰۰ هکتار مساحت از سال ۱۳۸۵ آغاز شده است و در صورت تأمین به موقع منابع مالی تا پایان سال ۱۳۹۴ به بهره‌برداری خواهد رسید. با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، ایران از نظر تولید بنزین و گازوییل خودکفا می‌شود. میانگین روزانه مصرف بنزین کشور در حدود ۶۳ میلیون لیتر و گازوییل در حدود ۱۰۲ میلیون لیتر می‌باشد. تولید روزانه بنزین در پالایشگاه‌های ایران هم اکنون ۴۳ میلیون لیتر و گازوییل بیش از ۹۱ میلیون لیتر است که با بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس، تولید روزانه بنزین به ۷۸ میلیون لیتر و تولید روزانه گازوییل به ۱۰۵ میلیون لیتر در روز می‌رسد.

 

ارزش افزوده پالایشگاه‌های میعانات گازی بیشتر از پالایشگاه‌های نفتی است و از سوی دیگر، تولید بیش از ۷۵ درصد بنزین و نفت گاز از خوراک پالایشگاه میعانات گازی از جمله توجیه‌های اقتصادی برای انجام این پروژه است. ۴۰ درصد سهام شرکت نفت ستاره خلیج فارس متعلق به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران (دولتی)، ۳۵ درصد شستا (شرکت سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی) و ۱۰ درصد صندوق بازنشستگی صنعت نفت و ۱۵ درصد شرکت SPC اندونزیایی است. بر اساس برآوردهای انجام شده برای ساخت این واحد پالایشی به حدود ۲٫۶ میلیارد یورو منابع مالی نیاز است. پالایشگاه ستاره خلیج فارس قبلاً توسط مشارکت شرکتهای مهندسین مشاور بینا و شرکت تهران جنوب در حال ساخت بود. حال با توسعه و تجهیز این پالایشگاه تا پایان سال کشورمان در لیست صادرکنندگان بنزین قرار می گیرد.

 

این گزارش می افزاید: وزارت نفت در این رابطه به نقل از عباس کاظمی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده های نفتی نوشته است: "با اصلاح کیفیت محصولات تولیدی پالایشگاه ها و وارد مدار شدن پالایشگاه ستاره خلیج فارس تا پایان امسال به صادرکننده بنزین تبدیل می شویم. این پالایشگاه جزء هشت پالایشگاه ایران است که پس از انقلاب با هدف صادرات ساخته شد. با توسعه صورت گرفته و برنامه های تدوین شده، امیدواریم به هدف صادرات در این پالایشگاه دست یابیم. با اجرای طرح افزایش میزان تولید بنزین در پالایشگاه بندرعباس، در نیمه نخست امسال با افزایش ظرفیت سه میلیون لیتر بنزین استاندارد در این پالایشگاه ظرفیت موجود به ١٢ میلیون لیتر می رسد. تبدیل مازوت به بنزین جزء اولویت های پالایشی وزارت نفت تعریف شده است. هم اکنون سرمایه گذاری های خارجی آمده است اما اجرای این پروژه ها را مستلزم ضمانت دولت کرده اند که با رایزنی های صورت گرفته و حمایت جدی دولت به یقین این پروژه ها اجرا می شود. میزان سرمایه گذاری لازم برای اجرای این طرح نزدیک به سه میلیارد دلار است و سرمایه گذاران، سرمایه خود را پس از راه اندازی واحدها از طریق برداشت محصول می گیرند."

 

کد خبر 535627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha