به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین، سعید وزیری نژاد بیان کرد: خوشبختانه امسال با تمهیداتی که در خصوص جذب گردشگر از قبل اندیشیده شده بود، حمام قجر یکی از شلوغ ترین آثار تاریخی جذب گردشگر در ایام نوروز بود، این نشان می دهد که حمام قجر در کنار مجموعه تاریخی فرهنگی سعدالسلطلنه به یکی از مهمترین آثار گردشگری تبدیل شده است.
وی ادامه داد: دسترسی به موزه مردم شناسی قجر کمی مشکل است و خوشبختانه مردم استان قزوین و گردشگران با آن ارتباط خوبی برقرار کرده اند و به دیدن آن می آیند، به این منظور تلاش شد تا تبلیغات خوبی برای آدرس دهی به حمام قجر توسط کارتن پلاستدر سطح شهر قزوین صورت گیرد.
مدیرعامل سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری قزوین اضافه کرد: در ایام نوروز روزانه بیش از 2 هزار نفر از حمام قجر بازدید کردند و همچنین بیش از 20 غرفه صنایع دستی و شیرینی های سنتی شهر قزوین و سایر استان های کشور در این موزه مردم شناسی برپا شده بود که مورد استقبال گردشگران قرار گرفت.
وی اعلام کرد: همچنین به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر قزوین، در نوروز امسال موزه مردم شناسی قجر به منظور تسهیل عبور و مرور خودروها و آسایش اهالی محله حمام قجر و رفاه حال گردشگردان صاحب یک پارکینگ اختصاصی شد که خوشبختانه این امر باعث افزایش رضایت مندی اهالی عبید زاکانی و گردشگران شد و به طور میانگین روزانه بیش از 250 خودرو از فضای این پارکینگ استفاده کردند که اکثر این خودروها متعلق به گردشگران غیر بومی بود.
وزیری نژاد اعلام کرد: موزه مردم شناسی قجر از سه بخش تالار اقوام، مشاغل و آئین ها تشکیل شده است که در قسمت سربینه زندگی اقوام ساکن قزوین مانند تات، مراغی، کرد، لر و ترک به معرض نمایش گذاشته و در تالار میاندر، آیین های سیزده بدر، پنجاه بدر و مراسم سوگواری امام حسین (ع) و در قسمت آخر نیز شش شغل حجامت، مکتب خانه داری، بارفروشی، آهنگری، تعزیه خوانی، دعانویسی و حلاجی در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
وی یادآور شد: حمام قجر یکی از کهن ترین و بزرگترین گرمابه های قزوین است که در سال 1057 هجری قمری توسط امیرگونه خان از امیران شاه عباس صفوی در محله عبید زاکان فعلی این شهر به نام حمام شاهی ساخته شد و پس از مرمت هم اکنون به موزه مردم شناسی تبدیل شده است.
نظر شما