ایوبی: مردم از پشت پرده سختی‌های فعالیت هنری خبر ندارند/ دهکردی: ثریا حکمت‌ها، راه را برای نسل بعدی سینما باز کردند

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان سینمایی گفت: کسانی که وارد عرصه هنر می شوند کار سختی در پیش دارند و مردم تنها قسمت های خوش فعالیت آنها را می بینند و نمی دانند که در پشت پرده چه مشکلاتی را پشت سر می گذارند.

به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، آیین وداع با پیکر «ثریا حکمت» هنرمند با سابقه سینمای ایران صبح یکشنبه 22 فروردین ماه با حضور رییس و تعدادی مدیران سازمان سینمایی کشور، اعضای هیات مدیره خانه سینما، اعضای شوراهای مرکزی تشکل های جامعه اصناف سینمای ایران و جمعی از هنرمندان سینما در ساختمان شماره 2 خانه سینما واقع در خیابان وصال برگزار شد.

 

ایوبی: مردم از پشت پرده سختی‌های فعالیت هنری خبر ندارند

در این مراسم حجت الله ایوبی، رییس سازمان سینمایی در سخنانی گفت: آنچه که در خصوص هنرمندانی مانند ثریا حکمت در جامعه فرهنگی ما رخ می دهد، دل همه ما را به درد می آورد و ما تمام تلاش خود را می کنیم تا چنین مشکلاتی را برطرف کنیم.

 

وی با بیان اینکه امیدوارم در سال جاری با تلاش و پشتکار بیشتری به دنبال فعالیت ها و اهداف خود باشیم، خاطرنشان کرد: همه ما نیازمندیم تا حمایت ها قانونی شود و اگر به دنبال ایجاد مزیت نسبی فرهنگ کشور باشیم که هستیم باید برای آینده نخبگان هنری خود تلاش کنیم.

 

ایوبی افزود: کسانی که وارد عرصه هنر می شوند کار سختی در پیش دارند و مردم تنها قسمت های خوش فعالیت آنها را می بینند و نمی دانند که در پشت پرده چه مشکلاتی را پشت سر می گذارند.

 

وی ابراز امیدواری کرد: امیدوارم این عزمی که در دولت به وجود آمده است با توجه به همکاری میان ما و هنرمندان و حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قوانینی ایجاد شود که اهالی هنر دیگر نگران آینده خود نباشند و روی فعالیتهای هنری خود تمرکز کنند و ما در این زمینه قول می دهیم که همه تلاش خود را برای ایجاد شرایط مناسب انجام دهیم.

 

اگر افرادی نظیر ثریا حکمت نبودند فرهنگ کشور شکل نمی گرفت

رییس سازمان سینمایی در ادامه گفت: بی شک تلاش های ثریا حکمت در حوزه هنر صدقه جاریه برای مردم به شمار می رود و اگر امروز از فرهنگ کشور می گوییم به این دلیل است که آجر آجر این بنا را حکمت ها گذاشته اند، به گونه ای که امروز همه جهان با چشم لذت به این بنای باشکوه نگاه می کنند.

 

دهکردی: ثریا حکمت‌ها، راه را برای نسل بعدی سینما باز کردند

«علی دهکردی» نایب رییس انجمن بازیگران سینمای ایران ضمن عرض تسلیت برای درگذشت ثریا حکمت، در سخنانی گفت: مهمترین ویژگی که برای این هنرمند می توان نام برد قدمت فعالیت او در حوزه سینما است. او در سالهایی در سینما و تلویزیون کار می کرد که فعالیت در این حوزه چه از نظر تولید و چه از نظر شرایط موجود از جمله جنگ و بمباران ها بسیار سخت بود. هنرمندانی از این دست در چنین شرایطی تلاش می کردند تا مردم بتوانند زندگی خوبی داشته باشند. هنرمندانی مانند حکمت در آن دوران سختی های بسیاری را متحمل شدند تا در نهایت راه برای بازیگرانی مانند ما که نسل بعدی سینما به شمار می روند، باز شود.

 

وی ادامه داد: این رفتن های تلخ و ناگهانی مانند رفتن ثریا حکمت برای افرادی مانند ما زنگ خطری است که به خاطر داشته باشیم باید هوای یکدیگر را داشته باشیم و از نظر صنفی و حرفه‌ای امیدوار باشیم که تلاش های مختلفی که برای امنیت شغلی از سوی خانه سینما و سازمان سینمایی دنبال می شود، به نتیجه رسد و شغلی مانند شغل بازیگری بتواند تعریف درستی داشته باشد.

 

چشم ما برای امنیت شغلی به مجلس شورای اسلامی است

نایب رییس انجمن بازیگران سینمای ایران تاکید کرد: نباید فراموش کنیم که همه چیز در زمینه ایجاد امنیت شغلی به دست خانه سینما، سازمان سینمایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست. در واقع ما چشم به تایید قوانین زیربنایی توسط نهادهایی مانند مجلس شورای اسلامی هستیم تا بازیگران و هنرمندان بتوانند مشمول بیمه بیکاری شوند.

 

وی در پایان ضمن تشکر از حجت الله ایوبی گفت: از آقای ایوبی خواهش می کنیم که این موضوع را جدی تر بگیرد تا این ناامیدی و نگرانی ما از آینده‌مان برطرف شود و ما بتوانیم در آینده بهتر و بیشتر در حوزه فعالیتی خود کار کنیم.

 

فخیم زاده: زندگی همه بازیگران یک تراژدی است

«مهدی فخیم زاده» کارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون نیز دیگر سخنران این مراسم بود که در سخنانی گفت: من دو کار با ثریا حکمت را پشت سر گذاشتم. این هنرمند هزینه زیادی برای ایجاد حس در نقش خود می کرد و توانایی بسیاری در بازی داشت، اما بیش از هر چیز او مادر بسیار فداکار و خوبی بود. زندگی همه ما بازیگران یک تراژدی است، یعنی هنرمندان در حالی جلوی دوربین می روند و نقش خود را بازی می کنند که مخاطب نفهمد پشت تمام این نقش بازی کردن ها چه می گذرد.

 

وی با اشاره به سختی های کار بازیگری بیان کرد: ما نه بازنشستگی داریم و نه بیمه بیکاری و باید شرایطی فراهم شود تا در دوران بازنشستگی بتوانیم از پس زندگی خود برآییم. این مشکل همه هنرمندان و فعالان عرصه سینما است.

 

فخیم زاده در پایان گفت: امروز ثریا حکمت به عنوان یک چهره شناخته شده در سینما و تلویزیون تشییع می شود، اما بسیاری از فعالان در این عرصه وجود دارند که اسم و رسمی ندارند و تمام زندگی خود را برای سینما و تلویزیون گذاشتند و در نهایت در سکوت خبری و در شرایط نامناسب فوت می کنند.

 

بر اساس این گزارش، حبیب ایل بیگی معاون سازمان سینمایی، جلیل اکبری صحت مدیرکل روابط عمومی سازمان سینمایی، سید عباس عظیمی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، اصغر همت، حبیب اسماعیلی، اصغر هاشمی، منوچهر مصیری، جهانگیر الماسی، عبدالله علیخانی، مسعود نجفی، فرامرز روشنایی، مرتضی ضرابی، خسرو امیرصادقی، مهدی میامی، فرامرز امینی، گیتی معینی، صفا آقاجانی، رضا صفایی پور، داریوش باباییان، بابک برزویه ، علی بابایی، رحمان مقدم، مجید علیزاده، هاشم افشار و... از جمله حاضران این مراسم بودند.

 

بر اساس اعلام خانه سینما، مراسم ختم زنده یاد ثریا حکمت روز سه شنبه ۲۴ فروردین ماه ساعت ۱۴ تا ۱۵:۳۰ در مسجد نور واقع در میدان فاطمی برگزار می شود.

 

کد خبر 535138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha