به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز و به نقل از اداره کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، حجتالاسلام سید محمد طباطبایی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه خوزستان، با بیان این مطلب گفت: بسیاری از مردم از وقف به عنوان مشکل نام میبرند در حالی که وقف مشکل نیست بلکه فرصت و از آن بالاتر است.
وی تصریح کرد: وقف پتانسیل بسیار مثبتی است که میتوان از آن برای پر کردن بسیاری از چالشها به نحو مطلوب استفاده کرد و اگر وقف جایگاه فرهنگی خود را در میان مردم و مسئولان پیدا کند، قطعا میتواند با بسیاری از ناهنجاریها مقابله کند.
وی با بیان اینکه یکی از مصارف اصلی وقف برای دانشآموزان یتیم و بیسرپرست است، خاطر نشان کر: در حالی که همه میگویند ایتام را کمک کنید اما در عمل چیز دیگری دیده میشود و در مقابل وقف ایستادگی میکنند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، عنوان کرد: اموال موقوفه هیچ وقت از وقفیت خارج نمیشود و این یعنی اصل مال در جای خود باقی میماند و تنها حق استفاده از آن تغییر میکند.
وی ادامه داد: اگر در وقف ممانعت ایجاد شود یا حق و حقوق موقوفهای پرداخت نشود، در جامعه ناهنجاری به وجود میآید؛ موقوفه خواری یک ناهنجاری است در این زمینه از دو نظر حرامخواری صورت میگیرد چرا که واقف راضی نیست و همچنین افرادی که وقف باید برای آنها مصرف شوند راضی نیستند.
وی با اشاره به اینکه اگر موقوفات احیا شود در همه کشور نیاز به کمیته امداد و بهزیستی و موسسات خیریه نخواهد بود، از افزایش روزافزون موسسات خیریه در کشور انتقاد کرد و افزود: بسیاری از موسسات خیریه در عمل کاری انجام نمیدهند و تنها روز به روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
حجتالاسلام طباطبایی، با بیان اینکه باید فرهنگ وقف را نهادینه کرد، یادآور شد: برخی افراد که املاک را از وقفیت خارج میکنند نتیجه آن میشود که موقوفه سالهای سال بر زمین میماند و به نیت واقف نیز عمل نمیشود.
وی ابراز کرد: موقوفات بسیاری در استان وجود دارد اما باید در زمینه وقفهای جدید نیز کار شود؛ این وظیفه رسانههاست که جایگاه اصلی وقف را برای مردم تبیین کنند.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خوزستان، اظهار کرد: وقف میتواند بسیاری از گرههای کار را حل کند ولی اگر این ذهنیت در جامعه ایجاد شود که املاک موقوفی را نمیتوان سند دار کرد، اشتباه است و نباید اجازه داد همچین تفکری در جامعه ایجاد شود.
نظر شما