به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بندر آستارا، حجت الاسلام کاظم حافظ نیا، امام جمعه آستارا امروز( ۲۱ فروردین) در آیین سالروز ولادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت، امام محمد باقر(علیه السلام) که در مسجد عباسیه برگزار شد، گفت: امام محمد باقر(علیه السلام) شکافنده علوم زمان خود بود به گونهای که بسیاری از دشمنان به علم و آگاهی ایشان اعتراف میکردند و آن امام بزرگوار انقلابی فرهنگی در زمان خود ایجاد کرده بود.
وی افزود: امام محمد باقر (علیه السلام) سخاوتش در بین عام و خاص آشکار بود و در میان همه مردم به فضل و کرم و احسان شهرت داشت.
امام جمعه بندر آستارا امام محمد باقر(علیه السلام) را به عنوان حجت الهی، سیاسی و تدوینگر دقایق علوم ذکر و تصریح کرد: پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت در دوران حیات پر برکت خویش به پرورش دانشمندان برجستهاى در رشتههاى گوناگون معارف اسلامی از قبیل فقه، حدیث، تفسیر و دیگر شاخههاى علوم اسلامى پرداخت و شاگردان و دانشمندان ارزندهایی را تحویل جامعه اسلامی داد.
حجت الاسلام حافظ نیا اضافه کرد: عمر امام محمد باقر(علیه السلام) در راستای اعتلای فرهنگ دینی و اخلاقی صرف شد و وی با تلاشهایش علوم اسلامی را نشر و گسترش داد.
وی با بیان اینکه زمان امامت امام باقر(علیه السلام) و امام جعفر صادق(علیه السلام) دوران تغییر و تحول و اختلاف در بین حکومتها بود، خاطرنشان کرد: امام محمد باقر(علیه السلام) و امام صادق(علیه السلام) از شرایط به وجود آمده زمان نهایت استفاده و بهره را برای توسعه و نشر علوم دینی جهت تربیت و تعالی شاگردان خود بردند.
حجت الاسلام حافظ نیا، دوران ۱۹ساله امامت امام محد باقر(علیه السلام) را در راستای بیدار کردن مردم و ترویج دین اسلام دانست و گفت: پنجمین امام شیعیان طبق روایات و احادیث، مسلمانان را به انجام واجبات دعوت میکرد زیرا سعادت دنیوی و اخروی و کلید موفقیت مسلمانان را در انجام این امور میدانست.
به گزارش شبستان، امام محمد باقر(علیه السلام) پنجمین امام شیعیان، در سوم صفر سال ۵۷ هجری و بنابر روایتی در اول رجب در مدینه دیده به جهان گشود، پدربزرگوارشان امام سجاد(علیه السلام)، فرزند امام حسین(علیه السلام) و مادر ارجمندشان، فاطمه(سلام الله علیها) فرزند امام حسن مجتبی(علیه السلام) بود.
کنیه آن امام همام ابوجعفر و دارای القابی چون شاکر، هادی و از همه مهمتر باقر به معنای شکافنده علوم است.
دوران کودکی امام باقر(علیه السلام) با حکومت یزیدبن معاویه و حادثه خونین کربلا همراه شد، دوران سخت و طاقت فرسایی که با صبر و تحمل آن امام بزرگوار سپری شد.
دوره امامت امام محمد باقر(علیه السلام) از سال ۹۵ هجری با شهادت پدر ارجمندشان، امام زین العابدین(علیه السلام) آغاز شد و بیش از ۱۹ سال ادامه داشت، در دوران پربار امامت، ایشان وقایع مهمی را چون انقراض حکومت امویان، برروی کار آمدن عباسیان و شروع مشاجره های سیاسی، شاهد بودند.
پنجمین اخترتابناک آسمان امامت و ولایت در سراسر عمر پربارش در راه نشر علم، معارف دینی، تعلیم حقایق قرآنی و احادیث نبوی گام بر می داشت، ایشان گنجینه با ارزش انوار حکمت و احکام الهی بود، صدها حدیث، روایت و کلمات قصار از امام باقر(علیه السلام) به یادگار مانده که در بین ائمه اطهار بی نظیر است.
آن امام همام با افکار و عقاید انحرافی و احادیث جعلی آن دوره به مبارزه علمی پرداخت و مردم را با فرهنگ اصیل و غنی اسلامی آشنا کرد، به گونه ای که می توان گفت در مکتب تربیتی امام باقر(علیه السلام) علم و فضیلت به شیوه ای مطلوب به مردم آموخته شد.
این امام همام علاوه بر علم و دانش، اخلاق و سیره بی نظیری داشت، بسیار مهربان، بردبار و بخشنده بود و هماره به یاری نیازمندان و مستمندان می شتافت، در کنار امامت؛ در فعالیت های اقتصادی و امور کشاورزی حضور گسترده ای داشت و همیشه اطرافیان را به کار و کوشش پند می داد.
امام محمدباقر(علیه السلام) که با علم و دانش فراوان خود به مبارزه با کفر و ظلم زمانه پرداخته بود، در هفتم ذیحجه سال ۱۱۴ هجری در ۵۷ سالگی در مدینه به دستور هشام بن عبدالملک مسموم شد و به شهادت رسید و پیکر مطهر ایشان در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
نظر شما