به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از استانداری کرمانشاه، مهندس رضا رحیمی معاون اقتصادی و توسعه منابع استانداری کرمانشاه در اولین جلسه کارگروه اقتصادی در سال 95، اظهار کرد: در جلسه اخیری که با معاون اول معاون اول و وزرای اقتصادی کابینه برگزار شد، اقتصاد مقاومتی به عنوان یک موضوع محوری در برنامه های دولت تدبیر و امید مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: با توجه به تاکیدات، الزامات و سیاست های رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی و نام گذاری این سال با عنوان اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل؛ در این زمینه ستادی به ریاست معاون اول رئیس جمهور تشکیل شده است.
این مدیر ارشد ادامه داد: دولت تدبیر و امید برنامه ششم توسعه را منطبق بر اقتصاد مقاومتی تدوین می کند و این برنامه در کل کشور به شکل هماهنگ دنبال می شود.
معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری با اشاره به تشکیل قریب الوقوع ستاد اقتصاد مقاومتی در استان اظهار کرد: در این ستاد برنامه توسعه استان و هدف گذاری های کلان آن بر اساس برنامه ششم توسعه و منطبق بر سیاست های اقتصاد مقاومتی تهیه و تدوین می شود.
مهندس رضا رحیمی با تاکید بر لزوم مشارکت جدی دستگاههای اجرایی برای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: هدفگذاری های سال 95 در بخش های مختلف اقتصادی باید مبتنی بر دیدگاه های مقام معظم رهبری در این زمینه باشد.
وی افزود: سازمان ها و ادارات مختلف باید به تشریح هدف گذاری هایی که در قالب برنامه چهارم و پنجم داشته اند بپردازند و میزان تحقق این اهداف را مشخص کنند. همچنین با ارایه داده های مستدل به تحلیل وضع موجود در حوزه های تخصصی خویش پرداخته و برنامه ها و هدف گذاری های پیشنهادی خویش را با همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی در این زمینه عرضه کنند.
رحیمی افزود: مدیریت ارشد استان بر اساس این اطلاعات به تدوین یک برنامه توسعه کارآمد در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی خواهد پرداخت.
معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری در بخش دیگری از سخنانش وضعیت بیکاری در استان را بسیار ناراحت کننده دانست و گفت: همه دستگاه ها و سازمان ها باید در این زمینه احساس مسئولیت کنند و با عزمی راسخ برای رفع مشکل بیکاری تلاش کنند زیرا تنها با یک مدیریت جهادی میتوان بر این مشکل بزرگ غلبه کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش تهیه بسته های پشتیبان در حوزه های مختلف را یک ضرورت دانست و بیان کرد: دستگاه ها باید برای برنامه های ارایه شده در حوزه های مختلف اقتصادی، فنی و حرفه ای، آموزشی و... داشته باشند و مشخص کنند که با چه مدلی می خواهیم در بخش های مختلف به توسعه برسیم.
کشاورزی پتانسیل اصلی استان
این مدیر ارشد در بخش دیگری از سخنانش به تشریح پتانسیل های استان در حوزه کشاورزی پرداخت و گفت: انتظارات از این حوزه بسیار بالاست زیرا این بخش پتانسیل اصلی استان برای توسعه محسوب می شود.
مهندس رضا رحیمی خاطرنشان کرد: البته این به معنای نادیده گرفتن ظرفیت های ارزشمند استان در حوزه صنعت و تجارت و خدمات و گردشگری نیست و سیاست های حمایتی در این بخش ها با جدیت ادامه خواهد یافت.
معاون اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری تصریح کرد: خوشبختانه استان دارای ظرفیت ها، پتانسیل ها و مزیت های بسیار زیادی در حوزه های مختلف کشاورزی، تجاری و بازرگانی و خدمات است که با یک برنامه ریزی صحیح و کار و تلاش جهادی می توان ظرفیت های تازه ای برای اشتغال زایی بیشتر در استان به وجود آورد.
تلاش برای استفاده بهینه از منابع آبی استان
وی در بخش دیگری از سخنانش اظهار کرد: یکی از بخش های مهم برنامه ششم توسعه استان به موضوع آب و بهره وری بهینه از آن اختصاص خواهد داشت.
این مدیر ارشد با اشاره به اینکه استان کرمانشاه به لحاظ منابع آبی از شرایط ویژه ای برخوردار است در ادامه اظهار کرد: آبخیزداری و آبخوان داری یکی از راه های موثر برای جبران کاهش نزولات آسمانی به شکل برف است.
وی افزود: اقلیم آب و هوایی کرمانشاه کم کم به سوی کاهش نزولات به شکل برف می رود که می توان بخشی از این کمبود را از طریق اجرای طرح های آبخیزداری جبران کرد.
تاکید بیشتر بر تولید محصولات ارگانیک
مهندس رحیمی در دنباله سخنانش با تاکید بر توسعه محصولات ارگانیک در استان اظهار کرد: در برنامه ششم توسعه باید یک هدف گذاری ویژه در زمینه تولید محصولات ارگانیک صورت بگیرد.
وی افزود: باید تلاش کرد 30 تا 50 درصد گوشت مرغ استان در برنامه ششم توسعه به شکل ارگانیک تولید شود. همچنین تولید عسل و انار ارگانیک نیز با توجه به پتانسیل های موجود در دستور کار قرار گیرد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری کرمانشاه همچنین با تاکید بر لزوم توجه جدی به کشت دیم با توجه به نزولات آسمانی قابل توجه گفت: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد که در کشت دیم رتبه ما به اول تا سوم کشوری برسد.
در ادامه این نشست مدیرکل اقتصادی استانداری با اشاره به جلسات منظم کارگروه اقتصادی استان در طی سال گذشته اظهار کرد: کارگروه اقتصادی استان و چهار کمیته زیر مجموعه این کارگروه در سال گذشته جلسات خویش را به شکل منظم و با جدیت برگزار کرده اند و در جلسات ابتدایی سال جدید که به صورت هر دو هفته یکبار برگزار خواهند شد علاوه بر بیان عملکرد به ارایه برنامه های خویش در حوزه های تخصصی مربوطه خواهند پرداخت.
مهندس دارابی افزود: طرح ها و برنامه های ارایه شده توسط کمیته های مختلف به منظور بهره گیری در تدوین سند توسعه استان به سرعت آماده شده و به شورای برنامه ریزی استان ارایه خواهد شد.
گفتنی است در این نشست دو کمیته آب و کشاورزی به ارائه گزارشی از فعالیت های صورت گرفته طی سال گذشته در این حوزه و برنامه های ارایه شده پرداختند که در این نشست مورد بحث و بررسی کارشناسانه قرار گرفت.
نظر شما