حجت الاسلام سید حسین شرف الدین، عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در پاسخ به این سوال که چرا فقط حجاب و عفاف در مورد زنان به کار برده می شود؟ آیا مردان هم نباید حجاب ظاهر که در نوع پوشش آنها خلاصه می شود (حیای چشم، حیای زبان و سایر رفتارهای اخلاقی) را رعایت کنند؟ گفت: بله بدون تردید، مردان نیز همچون زنان ،شرعا و عرفا به رعایت شئونی در این خصوص الزام یافته اند اگر چه نوع وظیفه، درجه الزام، انتظار عمومی، پیامدهای رفتاری محتمل در خصوص مردان متفاوت از زنان است و آستانه تحمل جامعه در برخورد با ناهنجاریهای پوششی و آرایشی مردان بالاتر است.
وی با بیان اینکه حجاب از جمله ضروریات دین است اظهار کرد: این واجب در مورد زنان و مردان مصداق دارد هر چند نوع، شکل و حدود شرعی آن متفاوت است. مردان نیز باید حیا و عفت پیشه کنند و از تلقی زنان به عنوان کالای جنسی اکیدا پرهیز و در تعاملات خود غض بصر (فروافکندن نگاه و پرهیزاز چشم چرانی) کنند.
حجت الاسلام شرف الدین با بیان اینکه در دین مبین اسلام مردان از نگاه شهوانی و لذت آلود به محرم ،نامحرم و به همجنس و ناهمجنس منع شده اند تصریح کرد: جواز نگاه های غیر لذت آلود آنها نیز صرفا به دست ها و صورت نامحرم محدود شده است. به پوشیدن مواضع خاص بدن(عورتین) و قسمت هایی که پوشاندن آن در مقابل نامحرم متعارف و معمول است، ملزم شده اند؛ از برهنه سازی هرموضعی از بدن(بازو، سینه و...) یا پوشیدن لباس نازک و بدن نما به قصد جلب توجه و به حرام انداختن دیگری یا برهنه سازی هرموضعی از بدن که می دانند نامحرمی به قصد لذّت و ریبه بدان نگاه می كند، برحذر داشته شده اند.
این عضو هیات علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) همچنین مردان از پوشیدن لباس های آستین کوتاه، مبتذل، تنگ و مهیّج، کراوات و هر نوع مدلى از پوشش که مصداق تشبه به کفار و موجب ترویج فرهنگ بیگانه باشد، منع شده اند خاطر نشان کرد: از پوشیدن لباس های متضمن ابریشم خالص، لباس آستین کوتاه یا شلوار کوتاه در صورتی که بیش از حد متعارف کوتاه باشد و نیز استفاده از هرگونه زینت از جنس طلا (به صورت آشکار یا پنهان) ممنوع و از بلند گذاشتن موی سر به قصد تشبه به زنان نهی شده اند .
وی در پاسخ به این سوال که چرا ما هنوز نتوانستیم یک مکان مشخص برای ارایه پوشش و لباس مناسب برای زنان جامعه داشته باشیم به طوری که زنان محجبه باید برای پیدا کردن لباس مناسب مشکلات زیادی را متحمل شوند؟ بیان کرد:در چند سال اخیر به همت کمیسیون فرهنگی مجلس و مشارکت برخی دیگر از نهادهای فرهنگی، نمایشگاهایی برای عرضه مدهای جدید پوششی که به ادعا متناسب با الگوهای دینی و بومی و متناسب با علایق و سلایق نسل جوان طراحی و تولید شده، با هدف آشنایی عموم در تهران و برخی شهرهای بزرگ برپاشده است.
حجت الاسلام شرف الدین اظهار کرد: انتظار می رود که این روند با مشارکت و هماهنگی برنامه ریزی شده واردکنندگان منسوجات، طراحان و هنرمندان، صنف خیاطان و دوزندگان، توزیع کنندگان و فروشندگان البسه، نهادهای فرهنگی، رسانه های جمعی، سازمان حمایت از مصرف کننده و... در آینده با قوت و اهتمام بیشتر ادامه یافته و با بازخورد گیری مستمر از نحوه مواجهه مصرف کنندگان، در تامین این مهم متناسب با نیازها و انتظارات، موفقیت های بیشتر و بهتری کسب شود. اگر چه این اقدامات بنابه دلایلی، تاکنون چندان که باید مورد استقبال عموم قرار نگرفته است.
نظر شما