مسکو: مانعی برای تحویل اس۳۰۰ وجود ندارد/ کنترل ایران، چالش پیش روی آمریکا

خبرگزاری شبستان:هیچ مانعی برای تحویل اس۳۰۰ به ایران وجود ندارد، وزیر غذا و کشاورزی آلمان در راه ایران، ایران به توقف جنگ در سوریه و یمن کمک کند، کنترل ایران، چالش پیش روی آمریکا از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: مسکو: هیچ مانعی برای تحویل اس300 به ایران وجود ندارد، وزیر غذا و کشاورزی آلمان در راه ایران، ایران به توقف جنگ در سوریه و یمن کمک کند، کنترل ایران، چالش پیش روی آمریکا از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

اشاره جان کری به همکاری ناتو و شورای همکاری خلیج فارس ضد ایران

جان کری، وزیر خارجه آمریکا در اظهاراتی که به تازگی مطرح کرده گفته در آستانه نشست باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا با سران کشورهای حاشیه خلیج فارس، مقامات دو طرف احتمال همکاری‌های امنیتی شورای همکاری خلیج فارس با ائتلاف ناتو را بررسی خواهند کرد.

این خبر را پایگاه «نشنال‌اینترست»، روز جمعه گزارش داده و به اظهارات آقای کری در روز پنجشنبه در منامه پایتخت بحرین اشاره کرده است. این سفر برای فراهم کردن زمینه‌های گفت‌وگوی اوباما با سران کشورهای خلیج فارس در روز 21 آوریل انجام شد.

گفت‌وگوهای ریاض، حدوداً یک سال بعد از نشست اوباما با سران کشورهای حاشیه خلیج فارس در مجموعه کمپ‌دیوید برگزار خواهد شد. اوباما در آن نشست، وعده داد در پرتو توافق هسته‌ای ایران همکاری‌های امنیتی را با این کشورها تقویت خواهد کرد.

بعد از این نشست، آمریکا و کشورهای عضو شورای همکاری‌، کارگروه‌هایی تشکیل دادند. این تیم‌ها طی سال گذشته دیدارهایی با موضوعات افزایش همکاری برای توسعه پدافندهای یکپارچه موشک‌های بالیستیک، امنیت سایبری و دریایی، مقابله با تروریسم، آمادگی دریایی و فروش ادوات نظامی برگزار کردند.

کری روز پنجشنبه، در منامه در کنفرانس خبری مشترک با وزیر خارجه عربستان گفت: «امروز ما درباره پیشرفت‌های حاصل شده به واسطه این کارگروه‌ها تبادل نظر و درباره روش‌های کسب دستاوردهای بیشتر در ماه‌های آینده رایزنی کردیم.»

قبل از برگزاری نشست کمپ‌دیوید در سال گذشته  سران کشورهای عرب خواستار الگوگیری از ناتو برای تشکیل یک سازمان نظامی با آمریکا برای محافظت از آنها در برابر «تهدیدهای خارجی»، از جمله ایران شده بودند. توافقی در این باب حاصل نشد، اما به گفته جان کری، آمریکا مایل به رایزنی درباره افزایش همکاری بین ناتو و شورای همکاری خلیج فارس است.

وزیر خارجه آمریکا بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت که با وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس درباره شراکت ناتو با اعضای این شورا توافق شده است.

وی گفت: «نشست کمپ‌دیوید نقطه آغاز بسیار مهمی برای توسعه این روابط بود و امروز ما درباره نشستی که رئیس‌جمهور اوباما با سران تمامی کشورهای شورای همکاری خواهند داشت صحبت کردیم و توافق شد بررسی فرایند اینکه آیا مفهوم شراکت ناتو - شورای همکاری می‌تواند تأثیر مهمی بر امنیت و ثبات منطقه بگذارد را آغاز کنیم. و این تحلیل، در روزهای آینده ادامه خواهد داشت.»

جان کری، علاوه بر این گفت کارگروه جدیدی هم بین واشنگتن و شورای همکاری خلیج فارس با تکیه بر چالش‌های اقتصادی این کشور در پرتو کاهش قیمت نفت تشکیل خواهد شد.»

به دنبال مذاکره موشکی با تهران نیستیم

یک روز پس از آنکه «جان کری» وزیر خارجه آمریکا گفت واشنگتن و ایران می‌توانند «ترتیبات تازه‌ای» در ارتباط با آزمایش‌های موشکی اتخاذ کنند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت در صورت تغییر رفتار منطقه‌ای ایران، روابط تهران و واشنگتن می‌تواند متفاوت باشد.

«مارک تونر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا که در نشست خبری روزانه در جمع خبرنگاران صحبت می‌کرد، از بیان توضیح بیشتر در مورد اظهارات کری خودداری کرد، اما گفت منظور کری تلاش برای انجام توافقات جدید نبوده، بلکه «او تنها تأکید کرد که اگر ایران انتخاب کند که رفتار سازنده‌تری در منطقه داشته باشد، می‌توانیم روابط متفاوتی داشته باشیم.»

وی در پاسخ به این سوال که آیا منظور کری این نبوده که طرفین باید برای توافقی در مورد مسئله موشکی یا مسائل دیگر گفت‌وگو کنند، گفت: «نه، اینطور نیست.»

وزیر خارجه آمریکا دیروز در منامه پایتخت بحرین ایران را به انجام اقدامات ثبات‌زدا در منطقه متهم کرد، اما در عین حال از تهران خواست به واشنگتن در حل بحران‌ در یمن و سوریه کمک کند.

مسکو: هیچ مانعی برای تحویل اس300 به ایران وجود ندارد

«دیمیتری راگوزین» امروز با اعلام این مطلب افزود: « مسئله مشکل‌آفرینی در این زمینه وجود ندارد و قراردادی هم در این راستا منعقد شده است.»

وی در عین حال از پاسخ به این پرسش که آیا تحویل این سامانه به ایران آغاز شده گفت که زمانبندی برای این اقدام در قرارداد مشخص شده است.

مهر:

وزیر غذا و کشاورزی آلمان در راه ایران

سفارت آلمان در تهران اعلام کرد وزیر غذا و کشاورزی این کشور برای دیداری رسمی که ۲ روز به طول خواهد انجامید روز شنبه وارد تهران می شود.

«کریستینا اشمید» را در این سفر هیئت عالی رتبه بخش کشاورزی آلمان همراهی می کنند و هدف از این دیدار توسعه همکاری هایر بین ایران و آلمان در زمینه تولید مواد غذایی و کشاورزی عنوان شده است.

قرار است در جریان این سفر توافق نامه ای در زمینه دامپزشکی به امضا برسد که ضمن توسعه همکاری و تجارت ین دو کشور زمینه مبارزه با بیماری های حیوانات را فراهم کند.

کریستنینا اشمید در این سفر با برخی مقامات ایرانی از جمله محمود حجتی وزیر کشاورزی و محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران دیدار و گفتگو خواهد کرد.

اشرف غنی: برای اعتماد سازی بین ایران و عربستان تلاش می کنیم

رییس جمهور افغانستان عصر روز گذشته با «مرتضی سرمدی» معاون وزیر امور خارجه کشورمان در کاخ ریاست جمهوری این کشور دیدار کرد.

معاون وزیر امور خارجه کشورمان با اظهار اینکه روابط دو کشور در حال گسترش است، گفت که با وجود سیاست تعاملی ایران با دنیا و حل مشکلات هسته‌ ای، هنوز در منطقه فضای تقابل وجود دارد.

سرمدی در ادامه گفت: پس از لغو تحریم‌ها بر ایران، فضای همکاری مناسب بین افغانستان و ایران به وجود آمده، تهران خواهان گسترش تحکیم ارتباط بیش‌تر با کابل است.

در همین حال اشرف غنی نیز به همکاری های بیش‌تر کشورهای منطقه تاکید کرد و اعلام کرد که این موضوع باید به یک اصل تبدیل گردد.

رییس جمهور افغانستان همچنین گفت که همه کشورهای اسلامی خواهان تحکیم روابط میان ایران و عربستان می‌باشند و تلاش خواهیم کرد تا فضای اعتماد در این زمینه به میان آید.

محمد اشرف غنی خاطرنشان ساخت که ما خواهان انتقال تنش‌های موجود در منطقه به کنفرانس اسلامی نیستیم و از هر اقدام مثبت به خاطر تحکیم ارتباطات منطقه استقبال می‌کنیم.

 لازم به ذکر است که قرار است هفته آینده نشست سازمان کنفرانس اسلامی در استانبول برگزار گردد. معاون وزیر خارجه کشورمان در این مورد اظهار داشته‌است که انتظار ایران این است تا این نشست به میدان تقابل مبدل نگردد و سازمان کشورهای اسلامی برای حل تنش‌های موجود کمک نماید.

جان کری خواستار شد: ایران به توقف جنگ در سوریه و یمن کمک کند

جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به طور رسمی از ایران خواست این کشور را در رفغ مشکل سوریه و یمن کمک کند. کری از تهران خواست برای پیشرفت مذاکرات صلح دو کشور با همسایگان عرب خود همکاری کند.

وزیر خارجه آمریکا با حضور در یک کنفرانس خبری در بحرین گفت: برای اینکه بتوانیم به جنگ یمن و سوریه پایان دهیم، ایران باید آمریکا را کمک کند و راهی غیر از این نیست. وی گفت: آمریکا و جامعه جهانی به تنهایی نمی تواند بدون کمک ایران پیشرفتی در مذاکرات صلح خاورمیانه داشته باشد.

وی به توافق هسته ای ایران با قدرت های جهانی اشاره کرد و افزود: ایران باید به جامعه جهانی ثابت کند که یکی از اعضای این جامعه است و باید در صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه مشارکت فعال داشته باشد.

جان کری در بحرین با وزرای خارجی کشورهای شورای همکاری های خلیج فارس(GCC) دیدار و گفتگو کرد. کشورهای این شورا شامل بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان و امارات هستند.

قرار است باراک اوباما در جلسه ۲۱ آوریل این شورا در عربستان حضور پیدا کند و با اعضای آن دیدار و گفتگو کند.

باشگاه خبرنگاران جوان:

ادعای اشتون کارتر: کنترل ایران، چالش پیش روی آمریکا

«اشتون کارتر،» وزیر دفاع آمریکا، در اندیشکده شورای روابط خارجی گفت: ما در یک دوره راهبردی جدید به سر می بریم. وضعیت امنیتی کنونی در جهان نسبت به بیست و پنج سال گذشته بسیار متفاوت است. ما هم اکنون با پنج چالش مهم روبرو هستیم.

کارتر مدعی شد: مقابله با تجاوزگریهای روسیه و فشارهای این کشور بر اروپا، مدیریت تغییرات تاریخی در منطقه آسیا و اقیانوس آرام از جمله ظهور چین که برخی از اقدامات آن در دریای چین جنوبی مایه نگرانی جدی برای تمامی ما و منطقه است، تقویت نیروهای دفاعی برای برخورداری از قدرت بازدارندگی در مقابله با کره شمالی که همچنان به دنبال تسلیحات هسته ای و اقدامات تحریک آمیز در منطقه است، زیر نظر داشتن مداخله های ایران و بررسی میزان نفوذ ما در منطقه خلیج فارس و دفاع از دوستان و هم پیمانانمان و به طور ویژه اسرائیل و تسریع تلاشها در جهت شکست و نابودی داعش که یک تومور واقعی در عراق و سوریه و در حال گسترش به سراسر جهان است، از جمله این چالشها هستند. ما در این حال از مردم کشورمان در سرزمینمان دفاع می کنیم.

وزیر دفاع آمریکا افزود: امروز ما درباره چالشها و استفاده از فرصت ها صحبت می کنیم. ما درباره استفاده از فرصت ها در منطقه آسیا و اقیانوس آرام و گسترش شبکه  های امنیتی خود در آنجا صحبت می کنیم. به طور تقریبی تمامی کشورهای این منطقه از ما می خواهند که اقدامات گسترده تری را هم به طور دو جانبه و هم چند جانبه در این رابطه انجام دهیم.

کارتر ادامه داد: منطقه آسیا و اقیانوس آرام، منطقه ای در جهان است که نبود امنیت در آنجا تبعات زیادی را برای همه به همراه دارد. اوضاع موجود در این منطقه همچنین تأثیرات زیادی بر آینده آمریکا دارد. ما همیشه تلاش کرده ایم که نقش مهمی را در این منطقه از جهان ایفا کنیم.

وی در پایان ادعا کرد: این هدف آمریکا در دهه های اخیر بوده است و آن را پیگیری کرده است. بدون توجه به اینکه حکومتی دموکرات و یا جمهوری خواه در آمریکا در رأس قدرت بوده است و یا اینکه ما با کسری بودجه روبرو بوده ایم؛ اما همیشه نقش مهمی را در ایجاد امنیت و توازن قدرت در منطقه آسیا و اقیانوس آرام ایفا کرده ایم.

لاوروف: ایران در اجلاس نفتی دوحه شركت می‌كند

«سرگئی لاوروف،» وزیر خارجه روسیه، اظهار داشت: ایران در اجلاس دوحه شركت خواهد كرد و با روسیه و سایر كشورهای حاضر در این نشست در مورد ممانعت از افزایش سطح تولید نفت همكاری می كند.

وی ادامه داد: امیدواریم در این اجلاس كه 17 آوریل (29 فروردین) برگزار می شود، توافق هایی برای تثبیت بازار نفت به دست آید.

وزیر خارجه روسیه افزود: اطمینان دارم این اقدامات به نفع كشورهای تولید كننده و مصرف كننده نفت خواهد بود.

لاوروف با اشاره به همكاری های گسترده روسیه با ایران و جمهوری آذربایجان گفت: كشورهای ما در عرصه انرژی همكاری های گسترده ای دارند. با كشورهای تولید كننده نفت و گاز مشاركت می كنیم.

روسیه روزانه بیش از 10 میلیون بشكه نفت تولید و بخش عمده آن را صادر می كند. كاهش بهای نفت در بازار جهانی به اقتصاد روسیه كه بر درآمدهای نفتی استوار شده، ضربات سنگین وارد كرده است و برای نخستین بار در سال های اخیر باعث شد تا این كشور با كسری بودجه مواجه شود.

ایرنا:

نمایندگان شركت های بزرگ بخش خصوصی هند در راه ایران

فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنعتی هند(فیكی ) اعلام كرد هیئتی از نمایندگان شركت های بزرگ بخش خصوصی این كشور در زمینه نفت ،گاز و انرژی «دار مندراپرادهان » وزیر نفت و گاز طبیعی را در سفر به ایران همراهی می كنند.

«فیكی» بعدازظهر جمعه پیش از سفر وزیر نفت و گاز طبیعی به ایران دربیانیه ای اضافه كرد این هیئت بخش خصوصی به ریاست «وای .كی .مودی » رئیس سابق بزرگترین نهاد بازرگانی و صنعتی هند و رئیس اجرایی شركت جی.ایی.ایی.سی.ال. (GEECL)، عازم ایران است .

نمایندگان شركت های بزرگ هندی از قبیل گروه اسار (Essar Group)، صنایع رلاینس (Reliance Industries Ltd.)، لارسن اند توبرو (Larson & Toubro-L&T)، جان انرژی (John Energy) و دیپاك نیترات (Deepak Nitrite) به همراه این هیئت به ایران سفر می كنند.

فدراسیون اتاق های بازرگانی و صنعتی هند این سفر را گام مهمی برای تضمین رشد اقتصادی هند و افزایش واردات نفت هند از ایران می داند.

در ادامه این بیانیه آمده است:ارزش واردات نفت از ایران پیش از اعمال تحریم های بین المللی حدود 12 میلیارد دلار بود كه درحال حاضر این میزان به نصف كاهش یافته است .

درادامه این بیانیه اظهار امیدواری شده است كه گسترش روابط ایران و هند فرصت مناسبی برای سرمایه گذاری 2 كشور فراهم كند.

منابع مطلع در دهلی نو اعلام كردند كه وزیر نفت و گاز طبیعی هند امشب در راس هیئتی بلند پایه بمنظور توسعه همكاری ها در بخش انرژی از جمله توسعه میدان گازی فرزاد ب ،خرید بیشتر نفت از ایران و بازدید از بندر چابهار به ایران سفر می كند.

سفر وزیر نفت هند به ایران نخستین سفر یك وزیر هندی بعد از برجام و لغو تحریم ها می باشد.

هدف30 میلیارد دلاری برای تجارت ایران و تركیه

'محمود واعظی' نماینده رییس جمهوری در حاشیه بیست و پنجمین نشست كمیسیون مشترك ایران و تركیه اشتراكات فراوان دو كشور را سرمایه بسیار خوبی برای توسعه و تعمیق مناسبات اقتصادی و تجاری دانست و گفت: قطعا دسترسی به هدف 30 میلیارد دلاری برای تجارت ایران و تركیه در دوره میان مدت، هدفی جامع، واقع بینانه و قابل اجرا است.

محمود واعظی نماینده ویژه رئیس جمهوری ایران در روابط با تركیه روز جمعه در حاشیه بیست وپنجمین نشست كمیسیون مشترك ایران و تركیه با 'مصطفی الی تاش' وزیر اقتصاد تركیه راه های گسترش روابط و همكاری های اقتصادی - تجاری میان دو كشور را مورد گفت وگو و تبادل نظر قرار داد.

رئیس كمیسیون مشترك ایران و تركیه در این دیدار با اشاره به اینكه ابعاد مختلف مناسبات اقتصادی و تجاری در كمیته های فنی و حقوقی كمیسیون مشترك تحت بررسی است ؛ گفت: می خواهیم كه در این دور از نشست ها كاری كنیم كه توافق ها صرفا روی كاغذ نمانده بلكه با تصمیمات عملی نسبت به تحرك جدی در روابط و تحقق اهداف وچشم اندازهای ترسیم شده جامع عمل بپوشانیم.

محمود واعظی وزیر ارتباطات كشورمان با تاكید بر لزوم شناسایی و رفع موانع موجود در چرخه مناسبات اقتصادی و تجاری میان دو كشور گفت: به نظر می رسد با روش های سنتی موجود نمی توان به هدف های بزرگ دست یافت لذا برای پویاسازی و تحرك بخشیدن به روابط ، طرفین باید مسئولانه راه كارهای نوین را ابداع نمایند.

نماینده رییس جمهوری كشورمان تحرك شركت های تركیه را برای حضور پررنگ در ایران در فرصت پساتحریم ضعیف و نقش آفرینی نظام بانكی تركیه در توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری دو كشور را كند ارزیابی نمود و افزود: باید تحرك شركت های ترك برای استفاده از فرصت های پساتحریم بیش از پیش افزایش یافته و بانك های ترك در جهت ارائه تسهیلات و كمك به بخش های تجاری و اقتصادی به طور همه جانبه همكاری نمایند به ویژه اینكه ایران در توسعه و تعمیق مناسبات اقتصادی – تجاری با تركیه هیچ گونه محدودیتی قائل نمی باشد.

'مصطفی الی تاش' وزیر اقتصاد تركیه در این دیدار ضمن خیر مقدم به هیات ایرانی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای موفقیت بیست وپنجمین نشست كمیسیون مشترك اقتصادی دو كشور گفت : جایگاه و مناسبات اقتصادی تجاری میان ایران و تركیه در گذشته هیچگاه از حركت باز نمانده و امیدواریم در دوران جدید با استفاده از فرصت ها ی پیش رو ، نسبت به تحقق اهداف مان موفق گردیم .

وی افزود: در دنیا 57 كشور اسلامی وجود دارد كه 22 درصد جمعیت جهان را در بر دارند، ولی سهم این كشورها از تجارت جهانی كمتر از 20 درصد است.

وزیر اقتصاد تركیه با تاكید بر لزوم یافتن راه هایی برای كاهش تاثیرپذیری تجارت و اقتصاد از تحولات سیاسی، گفت: رهبران دو كشور اراده سیاسی قوی خود را برای توسعه مناسبات اقتصادی و تجاری در میان گذاشته اند و وی به زودی عازم ایران می شود تا با 'محمدرضا نعمت زاده' وزیر صنعت، معدن، تجارت ایران و سایر مقامات ایرانی گفت وگو كند.

در این دیدار اهمیت رفع كلیه موانع اجرای توافقات ، موضوع فرایند اجرایی موافقتنامه تجارت ترجیحی بین دو كشور، مبادله لیست كالاهای جدید برای اضافه كردن به فهرست كالاهای مشمول موافقتنامه تجارت ترجیحی، سیف گاردها ( تدابیر حمایتی ) تركیه با عنوان حمایت از تولیدات داخلی نیز بحث و بررسی شد .

کد خبر 534702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha