برگزاری کنگره دوازدهم جامعه اسلامی مهندسین/راه اندازی کمیته اقتصاد مقاومتی در ائتلاف اصلاح‌طلبان

خبرگزاری شبستان:راه اندازی کمیته اقتصاد مقاومتی در ائتلاف اصلاح‌طلبان، برگزاری کنگره دوازدهم جامعه اسلامی مهندسین، برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی از سوی اصلاح‌طلبان از اخبار احزاب در هفته گذشته بود.

به گزارش خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان، راه اندازی کمیته اقتصاد مقاومتی در ائتلاف اصلاح‌طلبان، برگزاری کنگره دوازدهم جامعه اسلامی مهندسین، برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی از سوی اصلاح‌طلبان از اخبار احزاب در هفته گذشته بود. جزئیات این خبرها را در گزارش زیر بخوانید:

راه اندازی کمیته اقتصاد مقاومتی در ائتلاف اصلاح‌طلبان

کمیته اقتصاد مقاومتی در ائتلاف اصلاح‌طلبان راه‌اندازی شد و قرار است در مورد اقتصاد مقاومتی و راهکارهای عملی آن هم‌اندیشی‌های کارشناسانه صورت بگیرد. منتخبان تهران در مجلس دهم که در ائتلاف اصلاح‌طلبان حضور دارند، بنا دارند قبل از آغاز رسمی مجلس دهم با تدوین و بررسی طرح‌های عملی در مورد اقتصاد مقاومتی شعار سال را همانگونه که مورد تاکید مقام معظم رهبری بود، تحقق بخشند.

همه‌ برای اعتلای کشور و عظمت انقلاب اسلامی تلاش می‌کنیم

آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار مشاوران، مدیران و کارکنان دفتر خویش در مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تبریک سال نو، گفت: امیدوارم سالی توأم با موفقیت‌های فردی و اجتماعی برای همه‌ی مردم ایران باشد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تشریح وظایف مجمع تشخیص مصلحت نظام در قانون اساسی، به روند تأسیس آن توسط امام اشاره کرد و گفت: در مقطعی که به خاطر اختلافات مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، بسیاری از مسایل مهم مملکتی معطل مانده بود، توسط مرحوم حاج احمد آقا مطلع شدیم که امام (ره) به فکر تأسیس نهادی جهت رفع این مشکل است.

وی افزود: به عنوان سران قوا نامه‌ای خدمت امام (ره) نوشتیم و گفتیم که اگر تصمیم شما تأسیس چنین نهادی است، خوب است زودتر انجام شود که امام راحل هم در حکمی مجمع تشخیص را تأسیس و افراد آن را مشخص کردند.

وی با بیان سیر تدریجی اعضای مجمع و ریاست آن توسط آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور وقت، گفت: پس از رحلت امام(ره) و انتخاب آیت‌الله خامنه‌ای به عنوان رهبری، من رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام شدم که بعدها وقتی رهبری تصمیم به اجرای بندهای مربوط به تدوین سیاست‌های کلی نظام گرفتند، حکم جدیدی دادند و از آن تاریخ به بعد جلسات مجمع تشخیص مصلحت در این ساختمان برگزار می‌شود.

هاشمی رفسنجانی، با ابراز خرسندی از عملکرد کارکنان مجمع تشخیص مصلحت گفت: همه‌ ما برای اعتلای کشور و عظمت انقلاب اسلامی تلاش می‌کنیم و باید بکوشیم که رضای خداوند را جلب نماییم.

در آغاز این دیدار محمد هاشمی، رئیس دفتر و حجت‌الاسلام والمسلمین عباسی‌فرد، یکی از مشاورین با تبریک سال نو گزارشی از چگونگی انجام امور در دفتر و مجمع تشخیص مصلحت نظام ارائه کردند.

برگزاری کنگره دوازدهم جامعه اسلامی مهندسین در شهریورماه

اولین جلسه شورای مرکزی جامعه اسلام مهندسین در سال ٩٥ عصر روز یکشنبه پانزدهم فروردین ماه در دفتر مرکزی این تشکل برگزار شد.

انتخابات مرحله دوم مجلس دهم و نهایتا تشکیل مجلس دهم و تعیین هیئت رئیسه و کمیسیون‌ها در این سال صورت می‌گیرد. همچنین از اواسط نیمه دوم سال نیز احتمالا فضا به سمت انتخابات ریاست جمهوری و شوراها پیش خواهد رفت و کنگره دوازدهم جامعه اسلامی مهندسین نیز در شهریورماه برگزار خواهد شد.

برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی از سوی اصلاح‌طلبان

اصلاح‌طلبان در دهه دوم اردیبهشت ماه همایشی با محوریت شعار سال مبنی بر اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل برگزار می‌کنند. در این همایش منتخبین تهران در مورد راهکارهای عملی برای تحقق اقتصاد مقاومتی سخنرانی و اظهار نظر کنند.

مردم به جای دریافت "یارانه" بسیار مشتاق‌اند که کار داشته باشند

در ادامه دیدارهای نوروزی آیت‌الله اکبر هاشمی‌رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، پیش از ظهر امروز هم گروه‌های دیگری از جمله رئیس کتابخانه ملی به همراه معاونین، رئیس و معاونین دانشگاه آزاد اسلامی، استاندار همدان و معاونان ایشان، مدیران و رؤسای سازمان‌ها و نهادهای استان، مسئولین سازمان مالیاتی کشور، مسئولین شرکت هوافضایی درنا، مدیران و کارکنان معاونت فرهنگی و علمی سازمان توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و جمعی از استادان دانشگاه تهران به طور جداگانه، با ایشان دیدار کردند.

وی، در پنج دیدار جداگانه، با تبریک سال نو به مردم ایران، بارندگی‌های روزهای اخیر را بسیار خوشحال‌کننده و نویدبخش سالی سرسبز دانست و اظهار داشت: امیدواریم در مسائل سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی نیز سالی سرشار از طراوت و شادابی و در راستای منافع ملی و مصالح مردم داشته باشیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام سازمان‌دهی سیاسی کشور را بر اساس آگاهی مردم توصیف کرد و گفت: طی سال‌های اخیر، مردم 2 بار نشان دادند که چه می‌خواهند و این آگاهی به خاطر فراهم بودن ابزار اطلاع‌رسانی، روز‌به‌روز بیشتر می‌شود.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به موفقیت دولت در عرصه سیاست خارجی، به برنامه‌های دولت برای مسائل داخلی اشاره و تصریح کرد: برای تداوم امیدواری مردم باید رونق اقتصادی و اشتغال را جدی گرفت.

وی به کارگیری درست نقدینگی بانک‌ها را ضرورت مدیریت کارآمد دانست و با اشاره به تجربه موفق این کار در استان همدان، یادآور شد: شنیده‌ام دولت به استانداری‌های سراسر کشور بخشنامه کرده تا با استفاده از این راهکار، کارخانجات تعطیل را دوباره در مدار تولید قرار دهد که به‌تبع آن نرخ اشتغال بالا می‌رود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت با بیان ویژگی‌های روحی مردم ایران در طول تاریخ تصریح کرد: مردم ایران که سابقه‌ای درخشان در تمدن و فرهنگ دارند، به جای دریافت یارانه ماهیانه، بسیار مشتاق‌اند که کار داشته باشند و از دسترنج خود استفاده کنند.

هاشمی رفسنجانی رونق تولید را باعث افزایش درآمدهای مالیاتی دولت دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا، اساس درآمدهای دولت‌ها از راه مالیات است و در ایران هم می‌توانیم با اجرای درست سیاست‌های اصلاح اصل 44، بخش خصوصی را به معنای واقعی کلمه فعال کنیم که در آن صورت درآمدهای مالیاتی دولت نیز افزایش می‌یابد.

وی تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان را که در دانشگاه آزاد اسلامی شروع شده است، راهی برای استفاده از دانش و علم نیروهای انسانی کارآمد و استادان و دانشجویان خلاّق و مبتکر دانست و گفت: می‌توان با حمایت از مخترعان و مبتکران جوان بسیاری از طرح‌ها و پروژه‌های آنان را که مرحله پایلوت را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند، با حمایت‌های مالی و کمک‌های بانک‌ها به تجاری‌سازی انبوه رساند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت در بخش دیگری از سخنانش به سفر نوروزی خویش به منطقه عسلویه اشاره کرد و گفت: در یک روز کاری از پالایشگاه‌ها و کارخانجات فراوان پتروشیمی بازدید و در پایان با سرمایه‌گذاران، کارکنان و مسئولان منطقه ویژه انرژی دیدار کردم و اشتیاق آنان را برای تلاش در جهت سربلندی ایران اسلامی دیدم.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به سوابق برنامه‌های ایران برای بهره‌برداری از منابع غنی و مشترک انرژی در پارس جنوبی و اقدامات دولت قطر در زمان جنگ در این منطقه تصریح کرد: در سال‌های پایانی جنگ نیز علی‌رغم جدّیت نیروی هوایی ارتش بعث برای بمباران تأسیسات زیربنایی ایران در سواحل خلیج فارس، کارهای ابتدایی را به کمک سرتیپ شهید ستاری و فرزندم مهدی هاشمی شروع کرده بودیم که در نخستین سال‌های دوران سازندگی، اولین فاز آنجا به بهره‌برداری رسیده بود و روند آن در دولت بعد از من ادامه داشت و متأسفانه در زمان دولت نهم و دهم متوقف شده بود.

وی با ابراز خرسندی از بازدید اخیر خویش از منطقه متذکر شد: با استفاده از منابع نفت و گاز و هزاران محصول زیرمجموعه پتروشیمی، می‌توانیم تمدن بزرگی را در سواحل جنوب کشور خلق کنیم که سابقه طولانی نیز دارد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت اضافه کرد: می‌توانیم نیروهای علمی، فنی و کارگران منطقه را جلب کنیم و نیروهای تحصیل‌کرده کشور را برای راه‌اندازی شرکت‌های متعدد پتروشیمی به کار گیریم، چون علاوه بر نیروی انسانی، همه امکانات، به ویژه مواد اولیه در آن منطقه وجود دارد.

هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنانش به جایگاه ایران در نظام بین‌الملل و منطقه اشاره کرد و گفت: کشورهای بزرگ دنیا متوجه شده‌اند که بدون ایران نمی‌توانند در سوریه، لبنان، یمن، عراق و حتی افغانستان برای جلوگیری از گسترش ناامنی‌ها و اقدامات تروریستی، کاری انجام دهند.

وی با یادآوری برنامه‌ها و اهداف اشغالگران افغانستان و بعدها حضور همه‌جانبه ناتو در آن کشور، خاطرنشان کرد: آمده بودند که ناامنی و مواد مخدر را در افغانستان کم کنند، اما به اعتراف آنان ناامنی گسترش و تولید مواد مخدر تا چندین برابر افزایش یافت، در حالی که قبل از آن، ایران به کمک پاکستان هم تروریست‌ها را مهار و هم از گسترش تولید و توزیع مواد مخدر جلوگیری می‌کرد.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام امنیت ستودنی ایران در میان کانون ناامنی‌های منطقه را به خاطر حضور گسترده و همیشگی مردم در دفاع از انقلاب اسلامی و کیان جمهوری اسلامی دانست و گفت: مسئولین نظام در همه سطوح باید قدر این مردم را بدانند.

در آغاز هر یک از این دیدارها که جداگانه انجام می‌شد، آقایان خزائی معاون وزیر امور خارجه، صالحی‌امیری معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، تقوی‌نژاد رئیس سازمان مالیاتی کشور، حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد، عبدالله جاسبی عضو هیأت مؤسس و هیأت امنای دانشگاه آزاد، محمدناصر نیک‌بخت استاندار همدان، یعقوب انتصاری مدیر عامل شرکت هوا و فضایی درنا، واعظ مهدوی معاون فرهنگی و علمی سازمان توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی، علیرضا صفاریان از اساتید دانشگاه تهران، ضمن تبریک سال نو به هاشمی‌رفسنجانی و تشکر از وی به خاطر نقش‌آفرینی‌های تاریخ‌ساز در مقاطع حساس و سرنوشت‌ساز انقلاب اسلامی، گزارشی از برنامه‌ها و فعالیت‌های حوزه‌ی مسئولیت‌های خویش ارائه کردند و به بیان دیدگاه‌های خود درباره مسائل سیاسی، فرهنگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی پرداختند.

نمره فعالیت احزاب در سال گذشته متوسط رو به بالاست

حمیدرضا ترقی معاون بین الملل حزب موتلفه اسلامی در مورد ارزیابی فعالیت احزاب در سال گذشته به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: احزاب در سال گذشته به خاطر شرایط انتخاباتی کشور حضور فعالتری نسبت به گذشته در عرصه سیاسی داشته اند و یکی از موفقیت‌های انها این است که در راستای حمایتهای مقام معظم رهبری توانستند انتخابات را به سمت رای لیستی مردم سوق دهند.

وی افزود: این رای لیستی طبیعتاً به نظر می رسد یکی از موفقیت‌های احزاب در سال گذشته بوده است و گرایش مردم به رای لیستی مفهوم ان دارد که به رای حزبی مردم گرایش پیدا کرده اند و تفاوت بین رای لیستی مردم و سایر افراد مختلف تفاوت بسیار بالایی بوده است و نشان داد که اگر احزاب بتوانند اعتماد مردم را جلب کنند و در مسیر خاص مطالبات مردم و پیگیری مطالبات مردم حرکت کنند می توانند یکی از مراجع مورد اعتماد مردم در اینده قرار بگیرند و مردم در واقع حرکت حزبی را بر حرکت غیرحزبی ترجیح می دهند.

ترقی تصریح کرد: به نظر می رسد این روند باید در سال جدید هم ادامه پیدا کند تا بتوانند احزاب در آگاه سازی عمومی جامعه و منسجم کردن آراء مردم تلاش بیشتری را داشته باشند.

معاون بین الملل حزب موتلفه در مورد کسب رتبه یا نمره احزاب در سال گذشته اظهار کرد: من فکر می کنم احزاب در حوزه فضای سیاسی و فعالیتهای سیاسی توانستند نمره متوسط رو به بالا را کسب کنند و توانستند از حالت خمودی خارج شوند و البته اگر قانون احزاب زودتر در مجلس تصویب و نهایی شود فکر می کنم این نمره در سال 95 افزایش یابد و به نمرات بالاتری ارتقا پیدا کند.

مراقبت بیشتر رئیس جمهور برای جلوگیری از خسارت در اجرای برجام ضروری است

محمد نبی حبیبی در پایان نشست دبیران این حزب گفت: تحریم‌ها نه لغو شده و نه تعلیق، دارایی‌های بلوکه شده آزاد نشده است، سوئیفت در عمل همچنان مسدود است، اجازه بیمه تکمیلی و مکمل بین‌المللی داده نشده است، تحریم مبادله دلاری همچنان پابرجاست، به شرکتهای خارجی اجازه سرمایه‌گذاری در ایران داده نمی‌شود و تحریم‌ها در یک افق مبهم در حال افزایش است و این در حالی است که آمانو رئیس آژانس اعلام کرده است ایران فراتر از توافق رسمی با آژانس به تعهدات خود عمل کرده است. نظر ما این است در حالی که آمریکایی‌ها بر طبل بدعهدی و استمرار تحریم‌ها می‌کوبند و به خصوص بعد از اظهارات اخیر اوباما باید همه به دولت کمک کنند که عکس‌العمل مناسب نشان دهد. دولت هم با عزمی راسخ پاسخ این عهدشکنی‌ها را بدهد.

حبیبی اظهار داشت: هنوز سرنوشت اجرای برجام در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. ما نظر رئیس جمهور محترم را در مورد برجام‌های ۲و۳و… به رهنمودهای مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی جلب می‌کنیم.

وی افزود: قرار بود با اجرای برجام اتفاقات مهمی در حوزه اقتصاد و علم و سیاست خارجی رخ دهد اما اتفاق چندانی جز خطوطی بر روی کاغذ روی نداده است. بطوری که رئیس جمهور اتریش صریحاً در آستانه سفر رئیس جمهورمان به این کشور گفته است: «اتحادیه اروپا و اتریش به تنهایی نمی‌تواند تحریم ها را لغو کند. آمریکا دراین زمینه نقش دارد».

او صریحاً گفته: معلوم نیست لغو همه تحریم‌های غرب علیه ایران چقدر طول می‌کشد!».

حبیبی با نفی دوگانه کاذب تسلیم یا تحریم گفت: راهبرد آمریکا در مذاکرات این بود که به ما تفهیم کند دو راه بیشتر وجود ندارد یا تسلیم یا تحریم! راهبرد دولت نیز در مذاکرات برد – برد بود.

اکنون یک بازنگری جدی روی آنچه که تا کنون گذشته است، ضرورت قطعی دارد. ما هیچ تردیدی در سوء نیت دولتمردان آمریکایی نداریم و به اظهار ضعف رئیس جمهوری اتریش نیز که به وکالت از طرف اروپایی‌ها در مقابل آمریکا اعلام کرده به عنوان یک حرف و عمل منفعلانه آنها اعتراض داریم.

دبیر کل حزب موتلفه اسلامی با اشاره به نامه چهار کشور انگلیس، فرانسه، آلمان و آمریکا به بان کی مون در مورد آزمایش موشکهای ایران بیان داشت: آمریکایی‌ها با این نامه مشترک نشان دادند نه تنها عزمی برای اجرای برجام و رفع تحریم‌ها ندارند بلکه در تدارک تحریم‌های جدید به بهانه‌های واهی هستند.

وی همچنین در مورد طرح موضوع، «دنیای فردا، دنیای مذاکره است نه موشک» در توئیت آقای هاشمی رفسنجانی گفت: گرچه دفتر آقای هاشمی به نوعی غیرشفاف قصد تکذیب داشتند ولی پیشنهاد ما به آقای هاشمی این است که اگر اینگونه مواضع مورد تایید ایشان نیست صریحا اعلام نمایند و کار را در این موارد مهم و حیاتی به دفترشان و افراد منتسب به خودشان واگذار ننمایند. حبیبی خاطر نشان کرد: ملت ما پایبند نظر مدبرانه مقام معظم رهبری است. مذاکره و موشک هر دو ضروری است و به خصوص نفی ضرورت افزایش دائمی توان نظامی یک خیانت بدیهی است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص طرح ۱۰ اقدام عملی برای اجرای اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری در حرم رضوی تصریح کرد: سیاستهای اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری اعلام شده است. خطوط علمی و عملی آن تبیین شده است. اجرای این سیاستها  مورد مطالبه رهبری و مردم است و برگزاری اجلاس و صدور بخشنامه در حد مقدمه خوب است ولی دوصد گفته چون نیم کردار نیست.

وی افزود: مرکز مطالعات و برنامه‌ریزی حزب مؤتلفه اسلامی ۱۵ نکته کلیدی در مورد اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی را قابل تکیه می‌داند و اولین آن اهتمام ویژه و برنامه‌مند به موضوع اقتصاد مقاومتی است. بسیار به جا بود که دولت در بودجه‌های سالهای ۹۳و۹۴ برنامه‌ای شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را ملحوظ می‌داشت که نداشت. انتظار این است که این مهم در بودجه سال ۹۵ تحقق یابد.

حبیبی تاکید کرد: یک جریان مفسد اقتصادی در اجرای اقتصاد مقاومتی اخلال می‌کند این جریان در پیوند با سرمایه‌داری جهانی جلوی هر اقدام اصلاح‌گرایانه در حوزه اقتصاد را می‌گیرد دولت باید برای مقابله با این جریان خود را تجهیز کند.

وی در مورد آخرین تحولات منطقه گفت: جریان مقاومت، حلقه محاصره داعش را در سوریه و عراق تنگ‌تر کرده است. پیروزی‌های اخیر ارتش عراق و سوریه باعث شده است جامعه جهانی با چشم بازتری تحولات منطقه را دنبال کند. بدون شک پیروزی از آن جریان مقاومت است و هیچ تردیدی در آن نیست.

دولت باید از خودش اصلاح اقتصادی را شروع کند/امریکا پس از برجام نباید شتابزده وارد حساسیت ها می شد

محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه تلویزیونی متن و حاشیه در مورد ابعاد شعار سال اقتصاد مقامتی ، اقدام وعمل ضمن تبریک سال نو به ملت ایران و به ویژه خانواده های شهدا و ایثارگران و شهیدان مدافع حرم ، در مورد اقدامات کشورهای غربی برای محدود سازی توان موشکی ایران  بحث و گفتگو کرد که محورهای این گفتگو به شرح زیر است:

_ ما منتظر چنین اقدامی بودیم. آمریکایی ها یک برنامه ای را علیه ما چیده اند، پس از مساله هسته ای، طرح محدود سازی توان موشکی و طرح مسایل حقوق بشر و نیز مقابله و تلاش برای انحلال سپاه گام های این برنامه طراحی شده است و نهایتاً می خواهند که به دست کشیدن مردم از نظام منجر شود. طی چند ماه اخیر چند بار اعضای کنگره امریکا قصد داشتند اقدامهایی علیه ما تصویب کنند. دشمنان ما علیه سیستم دفاعی ما برنامه هایی دارند و می خواهند عملی کنند. قاعدتاً بعد از برجام و همکاری های ایران و تعامل با غرب، اینها نباید به این زودی وارد این حساسیت ها می شدند. شتابزده سراغ این مسائل رفتند. ایران بخش زیادی از توان دفاعی اش را روی سیستم موشکی گذاشته است و دشمنان می خواهند دست برتر را در منطقه داشته باشند.

_ می خواهند اسرائیل ما را تهدید کند و ما نتوانیم پاسخ بدهیم. به صراحت بحث آنها توان موشکی است. آنها دنبال این هستند که کم کم این فضا را طرح کنند که ما اطمینان نداریم به ساخت موشک ها در ایران و مسائل فنی رعایت شده در این موشک ها. آنها می خواهند نیروهای خود را به عنوان بازرسی اعزام کنند و از دقت و تکنولوژی این موشک ها، گزارش تهیه کنند تا اطلاعات را به رژیم صهیونیستی و دشمنان ما بدهند تا تسلیحاتی ضد این سلاح ها تولید کنند. معلوم است که ما چنین اجازه ای به آنها نمی دهیم. آمریکایی ها الان نمی دانند سلاح های موشکی ما چه دقتی دارد و برد تخریبش چقدر است. آنها با این اطلاعات می خواهند امکان دفاع را از ما بگیرند.

_آمریکایی ها می دانند که موشک در نظام دفاعی ما چه جایگاهی دارد و به همین علت ما قدرت اول منطقه هستیم و می توانیم از وقوع جنگ در منطقه جلوگیری کنیم و در جنگ احتمالی می توانیم پیروز شویم. دشمنان و رقبای منطقه ای می خواهند ما را از این قدرت اول منطقه بودن پایین بکشند. سند ضرورت حفظ آمادگی دفاعی ما این 27 سال گذشته است که آمریکایی ها دوبار و اسرائیلی ها سه بار خواستند به ما حمله کنند ولی نتوانستند. خاطرات آقای بوش همین را تصدیق می کند.

_ کارشناسان نظامی به آقای بوش که دنبال جنگ افروزی بود گفتند که دست از سودای حمله به ایران دست بردارد. اخیراً بین وزیر دفاع اسرائیل و نتانیاهو هم درگیری پیش آمد و طرح حمله به ایران که در کابینه اسرائیل رای نیاورد را افشا کردند. سیستم بازدارنده ایران که بخشی از آن توان موشکی است از جنگ جلوگیری کرد.

_پیش بینی ما این است که اگر ما توان موشکی مان را افزایش ندهیم پنج سال آینده فاصله اسرائیل با ما زیاد می شود. الان داریم دقت موشک هامان را به چند متر می رسانیم و به چند سانتیمتر نزدیک می شویم. آنها می خواهند این دقت و قدرت را از ما بگیرند. در دوران جنگ تحمیلی ما به دنبال موشک رفتیم، چون تجربه کردیم که در مواجهه با عراق، آنها از موشک استفاده می کردند. در زرادخانه ارتش موشکی برای مقابله با عراق وجود نداشت. ما هواپیماهای مدرن داشتیم اما برای جنگ محتاج بودیم. لذا هیچ موشکی پیدا نکردیم. به سختی توانستیم از قذافی موشک بگیریم. افسران قذافی قهرکردند و به سفارت خودشان رفتند. عراق هم گلوله باران را شروع کرد. من شهید تهرانی مقدم را خواستم و گفتم که با غیرت انقلابی تان این موشک ها را عملیاتی کنید. کمتر از دو سه هفته بعد با باز مهندسی موشک ها توانستیم بانک رافدین بغداد که از بانک های اصلی عراق بود را منهدم کنیم. اینکه گفته می شود نیروهای انقلاب باید پای کار بیایند منظور داشتن چنین انگیزه و چنین رویکردی است. صدام که این توانایی را باور نداشت ابتدا می گفت خرابکاری داخلی است. بعد گفت روسها به ایران کمک کرده اند! در حالی که روس ها و غرب حامی آنها بودند.

_ در طول دفاع مقدس ، رژیم عراق 370 موشک به ایران زد و ما حداکثر٨٠ موشک به عراق شلیک کردیم. در روزهای موشک باران تهران، چه مصیبت هایی وجود داشت. در اثر آن موشک ها و بمباران های هوایی ما 16 هزار شهید دادیم. با این تجربه همت کردیم و موشک را در دکترین دفاعمان پیگیری کردیم. این موشک ها یکی از عوامل اقتدار و امنیت ملی ما در منطقه است.

_در منطقه ما ، عربستان 100 موشک دارد که برد بعضی هاشان تا 2800 کیلومتر است. همه شهرهای ایران هم در دسترس موشک های رژیم صهیونیستی است. تاریخ جنگ ها نشان می دهد که در این منطقه هر 30 سال، جنگی به وقوع می پیوندد. ما در چهارراه منافع جهانی هستیم. مثل ژاپن نیستیم که موشک نخواهیم. ما در حقیقت با این تسلیحات برای مردم امنیت و آرامش را دنبال می کنیم. امروز اگر حتی زمان عباس میرزا بود، جداشدن خاک ایران به واسطه بحث های روشنفکری را می دید، گریان می شد. آنهایی که با تاریخ این سرزمین آشنا هستند و حرف از نیاز نداشتن به موشک حرف می زنند، خیانت می کنند. در آمریکا آقای ترامپ حرف های خطرناکی می زنند. روز گذشته اوباما از احتمال دستیابی داعش به سلاح های هسته ای خبر داده است.

_روسیه و ترکیه در آستانه درگیری هستند. وضع سوریه را هم می بینیم. یا در یمن، اگر یمنی ها هواپیما و موشک داشتند عربستان حمله نمی کرد. اگر موشک نداشته باشیم غیر از وزیر خارجه عربستان رئیس پلیس دوبی هم در برابر ما قلدری می کند! جایگاه ایران ، اقتدار ایران و تاریخ و تمدن ایران آنچنان باشکوه است که یک کشور کوچک نباید به خود جرات تهدید ایران را بدهد.

_ما توان دفاع از خودمان را داریم. دانش فنی تولید موشک را داریم. دانشی که کره شمالی الان از ما دریافت می کند و می توانیم از تسلیحاتمان درآمد زایی کنیم. اگر نتوانیم سلاح ها را بفروشیم، هزینه هایش بالا خواهد رفت. الان ارتش ما و سپاه ما و نیروهای موشکی ما، ترتیبات خیلی خوبی را برای مقابله حمله احتمالی پیش بینی کرده اند که پاسخ لازم به حمله داده شود.

_ما گفتگو را نفی نمی کنیم. گفتگو و موشک باید با هم باشند. با یک دست گفتگو و با یک دست موشک ! اگر فقط گفتگو باشد، در مدت زمان کمی، سرزمین ما را به هم می ریزند.الان رقبای منطقه ای ما هم اقدامات خصمانه انجام می دهند. آمریکایی ها گفتند که عربستان در موضوع برجام بیش از اسرائیل به ما فشار آورد! در 37 سال انقلاب و در تمام دوران جنگ، هیات های صلح به ایران می آمدند. اما توان موشکی قابل گفتگو نیست. ما نمی توانیم در مساله موشک گفتگو کنیم اما در موضوع هسته ای گفتگو کردیم.

_ انواع رزمایش همیشه در ایران بوده. 10 سال است در ایران رزمایش موشکی داریم. دو سال بود که سپاه برای همکاری با دولت و مذاکرات هسته ای، رزمایش های خود را علنی نمی کرد. بعد از مذاکرات و جدا شدن مساله هسته ای و مسائل موشکی، دوستان ما احساس کردند که می توانند این رزمایش ها را رسانه ای کنند. رزمایش نوعی عملیات است که آنهایی که به فکر تهدید ایران هستند را ساکت می کنند. این رزمایش ها نشان می دهد که امروز شرایط امروز را دارد و امروز دیگر دیروز نیست. همچنین افسران و نیروهای ما در رزمایش ها آمادگی پیدا می کنند و توان موشک ها تست می شود.

_علنی نکردن رزمایش ها نهایت همکاری نیروهای نظامی با دولت بود، اما نمی توان آن را همیشه غیرعلنی نگه داشت. وقتی موشک شلیک می شود، از زمانی که پرواز می کند تا به هدف می خورد، چهار پنج خط هوایی را قطع می کند. نمی خواهیم برای هواپیماها اتفاقی بیافتد تا دشمنان تبلیغات منفی راه بیندازند. اخبار این رزمایش ها باید گفته بشود تا از خطرات احتمالی جلوگیری شود.

_ وضعیت ایران بعد از برجام در بعد سیاست خارجی تغییر پیدا کرده است. آمریکایی ها شکست خوردند. آنها نتوانسته اند الگوی انزوای ایران را اجرایی کنند. اخیراً نخست وزیر کانادا گفته است که ما زیان بسیار زیادی از تحریم ایران دیدیم. در بعد اقتصادی پیش بینی های ما این است که آمریکایی ها به تعهداتشان عمل نخواهند کرد. با رعایت اقتصاد مقاومتی، ما به اجرای برجام معطوف نخواهیم شد و چه تحریم کنند و چه به برجام عمل کنند، اقتصاد ایران در برابر تحریم، مقاوم خواهد شد. مثلا در مبادلات خارجی، نفت ما را یک کشورهای معینی می خریدند و ما از کشورهای خاصی خرید می کردیم. بازار ما شناخته شده بود. اگر تنوع بازار در ورود و خروج کالا داشته باشیم و بنادر ما توسعه پیدا کنند، ما از تحریم آسیب نخواهیم دید. سواحل ما بهتر از سواحل و بنادر دوبی است و می توانند توسعه پیدا کنند. با توجه به اینکه مقام معظم رهبری انقلاب فرمودند اقدام و عمل، انتظار داریم که دولت آقای روحانی و دوستانشان، یک اقدام انقلابی کنند. 400 هزار میلیارد تومان بدهی های دولت است. همین اندازه طرح های نیمه تمام داریم یعنی 400 هزار طرح نیمه تمام از زمان آقای هاشمی تا امروز، در کشور داریم.

_ برای بسته بندی و نگهداری محصولات کشاورزی و باغی تدبیری نکرده ایم. برای تسطیح زمین اقدام می شود اما صنایع تکمیلی را پیش بینی نمی کنند. مسائل به هم وصل و یکپارچه نیست. این دولت و دولت های قبل زحمت می کشند اما به نتیجه نمی رسد. اقتصاد ما درست نمی شود چون بنا و مصالح و نقشه و اجرای ساختمان هرکدام در دست یک نیرو است و هماهنگ عمل نمی کنند. دولت باید از خودش اصلاح اقتصادی را شروع کند. تا صنعت آقای نعمت زاده کنار زمین های کشاورزی آقای حجتی نیاید، کار درست نمی شود. این تمرکز دولتی را با اقدام انقلابی باید تغییرداد. با این روحیه محافظه کاری نمی توان تا صد سال دیگر تحول اقتصادی ایجاد کرد.

_ برخی استانداری ها بودجه شان از شهرداری شهر مرکز استان کمتر است. اگر دولت ها اقدامات انقلابی صورت بدهند و نترسند از تکانه ها، اقتصاد به سرعت درست می شود. ما می گوییم کسانی که قدرت فهم اقتصاد و روحیه انقلابی را دارند، را به میدان بیاورید. دولت با اقتصاد مقاومتی و اصلاح موانع و انقلاب اقتصادی می تواند مسائل را حل کند.

_ صبح تا شب جلسه گذاشتن، فایده ای ندارد. بودجه دولت آقای روحانی از نظر ریالی کمتر از بودجه دولت قبلی نیست. ارز در دولت قبلی در ابتدا زیر هزارتومان بود اما اکنون بالای 3000 تومان شده ، بنا بر این بودجه ریالی دولت افزایش یافته است. مردم اگر اعتماد کنند و پولهاشان را به چرخه اقتصاد بیاورند و بانک ها خود را اصلاح کنند، دولت می تواند تولید را افزایش دهد. اقتصاد مقاومتی با تغییر روش اقتصادی دولت اجرا شدنی است. دولت می خواهد فعالیت هایی انجام دهد همه باید به دولت کمک کنند تا اراده اقدام انقلابی برای شکل گیری اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد.

کد خبر 534559

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha