به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، همایش «اسوه های صبر و استقامت» با حضور پرشور خانوادههای معظم شهدا، مسسئولان استانی و مردم شهید پرور اصفهان (17 فروردین) در کتابخانه مرکزی این شهر برگزار شد.
این همایش که به تجلیل از خانوادههای شهدای اصفهان اختصاص داشت، فضایی معنوی را در خود گرد آورده بود و مادران و خانوادههای شهدا، با حضور خود، بر معنویت این جلسه افزوده بودند.
سال 95 را میتوان سال زنان نامید
در ابتدای این همایش، سهیلا اثنیعشران، مدیرکل امور بانوان استانداری اصفهان با اشاره به ولادت حضرت زهرا (س) در روزهای آغازین سال و نیز روز آخر سال، اظهار داشت: امسال را میتوان سال زنان ناميد زیرا ابتدا و انتهای سال مزین به نام حضرت زهرا (س)، اسوه بانوان جهان است.
اثنیعشران با اشاره به نامگذاری سال 95 توسط رهبر معظم انقلاب افزود: یکی از وظایف زنان این است که شعار مد نظر رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان شعار سال را شعار زندگی خود قرار دهند و در زمینه تحقق آن همه تلاشهای خود را به کار گیرند.
وی ادامه داد: زنان سربازان خط مقدم اقتصاد مقاومتی هستند و میتوانند با جلوگیری از تجملگرایی و اسراف شعار اقتصاد مقاومتی را سرلوحه زندگی خود قرار دهند و در این راستا اقدامات جدی انجام دهند.
ایستادگی شیرزنان ایران برای حفظ ایرانی
حرمت شمسی بهرامی، از بانوان آزاده که مدت 3 سال اسارت داشته نیز در همایش «اسوه های صبر و استقامت» حضور پیدا کرد و به بیان خاطرات روزهای آغاز جنگ پرداخت.
بهرامی که اصالتی آبادانی دارد، در آن زمان نماینده فرماندار آبادان بوده، چگونگی اسارت خود را شرح داد و گفت: در کشور ما اگر یک زن یا دختر بدون اطلاع از خانه بیرون برود و شب به خانه برنگردد، همه نگران میشوند، ما در روز 27 مهرماه سال 59 اسیر شدیم، در آن زمان هنوز یک ماه از جنگ نگذشته بود و دولت عراق حاضر نبود به خانوادههای ما اطلاع دهد که ما اسیر شدهایم؛ شما فکر کنید خانوادههای ما چه زجری کشیدهاند. ما 4 نفر زن بودیم که پس از گذشت یک سال و 9 ماه تصمیم گرفتیم دست به اعتصاب غذا بزنیم، خواسته نخست ما این بود که اسارتمان را به خانوادههایمان اطلاع دهند و در درجه دوم آزاد شویم.
ژنرالهایی که سربازان بعثی را وحشتزده کرده بودند
وی در بخش دیگری از خاطرات خود افزود: در آن زمان تصمیم گرفتیم یا به خواسته خود برسیم یا به زندگی با این وضع پایان دهیم، مدت 19 روز فقط با یک لیوان آب تغذیه میکردیم. یادم میآید که در روزهای آخر دیگر توان ایستادن نداشتیم، اما ایستادگی کردیم و اجازه ندادیم حرمت زن ایرانی شکسته شود و بالاخره پس از حدود 40 ماه در نخستین معاوضه اسرا، ما به کشورمان برگشتیم.
بهرامی رفتار ایستادگی زنان آزاده در زندانهای رژیم بعث را ستودنی دانست و خاطرنشان کرد: رفتار ما در زندانهای رژیم بعث به گونهای بود که سربازان و نظامیان عراقی ما را ژنرال خطاب میکردند!
باید از دوران دفاع مقدس الگوبرداری کنیم
سردار مجتبی شیروانیان، مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان از دیگر سخنرانان این همایش، برگزاری همایش اسوههای صبر و مقاومت را در راستای اقدامات فرهنگی دانست و اظهار داشت: در دوران جنگ تحمیلی که مردم ما مشکلات فراوانی داشتند، دورانی که با سختیها، مشکلات اقتصادی، تحریمها و عدم امکان صادرات نفت همراه شده بود، در آن زمان ما محتاج فشنگ و سیم خاردار بودیم اما مردم عزیزمان با صبر و استقامت و بزرگواری و با حمایت و پشتیبانی انسانی و مالی از این آزمون بزرگ سربلند بیرون آمدند.
وی در ادامه 8 سال دفاع مقدس را الگویی برای استقامت در برابر مشکلات و سختیها دانست و افزود: این دوران میتواند بزرگترین الگو در این زمان برای ما و دولتمردان و همه مردم باشد تا بتوانیم به سخنان رهبر معظم انقلاب جامه عمل بپوشانیم. باید از تجربه 8 سال دفاع مقدس داشتیم استفاده کنیم و از استقامت و صبر و بردباری شهدا و خانوادههای آنان الگو بگیریم، باید دانست در زمان جنگ رزمندگان ما همان رقم ناچیزی که به عنوان حقوق دریافت میکردند را در صندوقهای کمک به جبهه میانداختند و باید با استفاده از این الگو جلوی زیادهخواهی دشمنان را بگیریم.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اصفهان با اشاره به فرمایشات رهبر معظم انقلاب خاطرنشان کرد: همانگونه که رهبر ما قبلا هم فرموده بودند، به دشمن نمی توان اعتماد کرد و امروز نمونه بارز این بی اعتمادی را شاهد هستیم، هنوز جوهر امضا توافق خشک نشده آنان زیر حرفهای خود زدهاند. همانگونه که در زمان جنگ نه تنها با صدام بلکه در برابر تمام دنیا ایستادیم، امروز نیز باید از همان تجربه استفاده کنیم و پرچم این انقلاب را به دست حضرت مهدی (عج) بدهیم.
تجلیل از مادران شهدا همراه با رونمایی از لبخند مادرانه
در بخش دیگری از این همایش با حضور سردار مجتبی شیروانیان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، امیر رضا جهادی ارسی ارشد نظامی ارتش جمهوری اسلامی در استانهای اصفهان، یزد و چهار محال و بختیاری، علی اکبر بقایی مدیرعامل سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، ندا واشیانی پور و اصغر آذربایجانی از اعضای شورای اسلامی شهر اصفهان و جمعی دیگر از مسئولان استانی از مادران شهیدان خودسیانی (مادر 3 شهید)، سید محمدعلی بدیهی، محمود امین پور، محمد ابراهیم همت، سیدمحسن امیرجواهریان، اصغرلاوی و همچنین بانو شمسی بهرامی از بانوان آزاده که مدت 40 ماه اسارت را در دوران زندگی درخشان خود تحمل کرده، تجلیل به عمل آمد.
رونمایی از جلد سوم کتاب لبخند مادرانه
پایان این همایش به رونمایی از جلد سوم کتاب لبخند مادرانه که به همت اشرف سیف الدینی تهیه و تنظیم شده، اختصاص داشت. در این کتاب که روایتی از سبک زندگی تربیتی مادران فرماندهان شهید به شمار میرود، خاطراتی از مادر شهیدان حسین خرازی، محمد ابراهیم همت و محمود امینپور گردآوری شده است.
همایش «اسوههای صبر و استقامت» با محوریت سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و از سوی مرکز تخصصی بانوان آفتاب و با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان اصفهان، دفتر امور بانوان و خانواده استانداری، ادارهکل اوقاف، بنیاد شهید و بسیج خواهران اصفهان برگزار شد.
نظر شما