خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: استاکسنت (Stuxnet) یک بدافزار است که اولینبار در تاریخ ۱۳ ژوئیه ۲۰۱۰ توسط ضدویروس ویبیای۳۲ شناسایی شد. این بدافزار با استفاده از نقص امنیتی موجود در میانبرهای ویندوز، با آلوده کردن رایانههای کاربران صنعتی، فایلهای با قالب اسکادا که مربوط به نرمافزارهای WinCC و PCS7 شرکت زیمنس میباشد را جمعآوری کرده و به یک سرور خاص ارسال میکند. براساس نظر کارشناسان شرکت سیمانتک، این بدافزار به دنبال خرابکاری در تأسیسات غنیسازی اورانیوم نطنز بودهاست.
بنابراین گزارش، در اواخر ماه مه ۲۰۱۲ رسانه های آمریکایی اعلام کردند که استاکسنت مستقیماً به دستور اوباما رئیس جمهور آمریکا طراحی، ساخته و راه اندازی شده است. گرچه در همان زمان احتمال این میرفت که آمریکا تنها عامل سازنده نباشد. در تاریخ ۷ ژوئیه سال ۲۰۱۳ میلادی، ادوارد اسنودن در مصاحبهای با در اشپیگل اعلام کرد این بدافزار با همکاری مشترک آژانس امنیت ملی ایالات متحده آمریکا و اسرائیل ساخته شده است.
این گزارش می افزاید: این بدافزار در اواسط تیرماه ۱۳۸۹ در سراسر جهان برای نابودی تاسیسات اتمی بوشهر انتشار یافت. نخستین بار کارشناسان کامپیوتری بلاروس متوجه وجود ویروسی شدند که هدف آن سامانههای هدایتگر تأسیسات صنعت هسته ای با سیستم عامل ویندوز است. کارشناسان معتقدند طراحان این بدافزار یک منطقه جغرافیایی خاص را مدنظر داشتهاند و طبق گزارش مجله Business week هدف از طراحی این بدافزار دستیابی به اطلاعات صنعتی ایران است. این بدافزار برای جلوگیری از شناسایی شدن خود از امضای دیجیتال شرکت Realtek استفاده میکند. روزنامه نیویورک تایمز در تاریخ ۱۶ ژانویه ۲۰۱۱ میلادی، در مقالهای مدعی شد که «اسرائیل استاکسنت را در مرکز اتمی دیمونا و بر روی سانتریفیوژهای مشابهای که ایران از آنها در تاسیسات غنیسازی اورانیوم نطنز استفاده میکند، با موفقیت آزمایش کردهبود». این در حالیست که دولت اسرائیل یا دولت آمریکا به طور رسمی دستداشتن در انتشار استاکسنت را تایید کردهاند.
وزیر ارتباطات کشورمان در آبان ۱۳۸۹ اعلام کرد که رایانههای آلوده شده به این ویروس شناسایی و در مرحله پاکسازی قرار دارند. وی همچنین اظهار کرد که منشاء ورود این ویروس به ایران نه از طریق شبکه اینترنت بلکه از طریق حافظههای جانبی بوده که افرادی از خارج از کشور به ایران آورده و بدون بررسی لازم به کامپیوترهای در داخل ایران متصل کردهاند. هفتهنامه اشپیگل در مقالهای این احتمال را مطرح کرده است که این ویروس ناخواسته توسط کارشناسان شرکت اتم استروی اکسپورت روسیه و به وسیله یک حافظه جانبی فلش به رایانههای نیروگاه اتمی بوشهر منتقل شده است. به گفته خبرگزاری تابناک این فرد جاسوس دوجانبه ایرانی و عضو سازمان مجاهدین خلق ایران است که حافظه را به تجهیزات ایران وارد کردهاست.
بنابراین گزارش، حال در خبری تازه از این ویروس رایانه ای؛ سازمان امنیت ملی آمریکا در همکاری با سرویس های جاسوسی رژیم صهیونیستی پروژه ای در دست اقدام دارد که به گفته کارشناسان بسیاری خطرناک تر از استاکس نت خواهد بود. مهر در این رابطه به نقل از اسپوتنیک نوشته است: "طبق گزارش های منتشر شده در رسانه های آمریکایی سازمان امنیت آمریکا با همکاری واحد جاسوسی اسرائیلی موسوم به واحد۸۰۰ در سالهای ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۱ مسئول ایجاد ویروس استاکس نت بود که موجب بروز مشکلاتی برای تاسیسات هسته ای ایران شد. بر اساس این گزارش به تازگی سازمان امنیت ملی آمریکا پروژه ای جدید در کشورهای خاورمیانه راه اندازی کرده که هدف اصلی آن حزب الله لبنان و ایران است. در حال حاضر فردی به نام «راجرز» از افسران ارشد این سازمان در سرزمین های اشغالی جلسات متعددی برای راه اندازی این پروژه داشته است. گفته می شود پروژه جدید سازمان امنیت ملی آمریکا در خاورمیانه علاوه بر تقویت سیستم های جاسوسی رژیم صهیونیستی درصدد ایجاد حملات جدید سایبری علیه ایران و حزب الله است."
نظر شما