محمود کریمی، سرداور هفتمین جشنواره قرآنی دانشگاه های جامع علمی- کاربردی سراسر کشور امروز(29 تیر)، در حاشیه برگزاری مسابقات قرآن در گفتگو با خبرنگار شبستان از گیلان، گفت: برای ارتقای سطح دانش قرآنی دانشجویان پیشنهاد شده است تا این گونه مسابقات در آینده علاوه بر جنبه رقابتی، جنبه آموزشی نیز پیدا کند.
وی ادامه داد: برای برگزاری دوره آموزشی باید قبل و یا بعد از انجام مسابقات یک دوره توجیهی توسط اساتیدی که به عنوان داور در مسابقات حضور پیدا می کنند برای دانشجویان برگزار کرد.
کریمی، یکی از دلایل مهم شرکت نکردن قاریان در مسابقات قرآنی از بعضی استان ها را ناشی از نبود کلاس های آموزشی مناسب قرآنی در این مناطق دانست و نتیجه این امر را شناخته نشدن استعدادهای قرآنی در کشور عنوان کرد.
مسابقات قرآنی زمینه شکوفایی استعدادهای قرآنی را فراهم می آورد
وی خاطرنشان کرد: برگزاری مسابقات قرآنی دانشجویان یکی از عوامل بسیار موثر در شناسایی و شکوفایی استعدادهای قرآنی آینده کشور ایران است.
کریمی بر ضرورت فراگیری مفاهیم و تفاسیر قرآنی توسط دانشجویان تاکید کرد و افزود: البته در همین جشنواره قرآنی نیز مسابقات مربوط به مفاهیم قرآنی برگزار می شود که باید تلاش کرد تا این شاخه را گسترش داد.
وی اظهار کرد: نباید کسانی که تصور می کنند توانایی شرکت در مسابقات را ندارند خود را از حیطه قرآنی خارج کنند و یا توسط مربیان و داوران قرآنی کنار گذاشته شوند.
جاذبه های قرآنی برای رسیدن به اهداف هدایتی قرآن معرفی شود
کریمی افزود: باید دست اندرکاران برنامه های قرآنی پیش بینی های لازم را برای حضور استعدادهای مختلف قرآنی در زمینه های هنری مرتبط با قرآن همانند، نمایشنامه نویسی، تئاتر قرآنی، قصص قرآنی و خوشنویسی فراهم کنند.
وی تصریح کرد: باید جاذبه های مختلف و بی شمار موجود در قرآن را برای دست یابی به هدف اصلی کلام وحی الهی که همان هدایت انسان ها است برای نسل جدید معرفی و آموزش داد.
این استاد برجسته قرآن کشور، درج کردن مسابقات حفظ یک جزء در کنار حفظ 10جزء و کل قرآن در مسابقات کشوری را نه تنها عامل پایین آمدن سطح مسابقات ندانست بلکه سبب تشویق دانشجویان برای ورود به عرصه های مختلف قرآنی و در نتیجه تاثیرپذیری از این معجزه الهی عنوان کرد.
باید سطح دانش قرآنی دانشجویان دانشگاه ها با انجام فعالیت های قرآنی افزایش یابد
کریمی در ادامه خاطرنشان کرد: یکی از تدابیری که می تواند توسط مسئولان قرآن برای شرکت گسترده تر دانشجویان در مسابقات قرآنی اندیشید، این است که در شاخه ای متفاوت در مسابقات قرآن فقط صفحاتی از قرآن که توسط حافظان قرآن کریم معین شده است ،پرسیده و داوری شود تا به این ترتیب انگیزه بیشتری برای تعداد بیشتری از دانشجویان جهت ورود به عرصه های قرآنی ایجاد کنیم.
وی فعالیت های قرآنی موجود در دانشگاه های سراسر کشور را محدود و ضعیف توصیف کرد و ادامه داد: هم اکنون بسیاری از شرکت کنندگان در مسابقات قرآنی بسیاری از آموخته های قرآنی خویش را خارج از فضای آموزشی دانشگاه فرا می گیرند.
کریمی اضافه کرد: زمانی دانشگاه ها می توانند به اهداف قرآنی به معنای حقیقی دست یابند که با انجام برنامه های قرآنی، سطح دانش قرآنی دانشجویان در هنگام ورود و خروج از دانشگاه متفاوت باشد.
پایان پیام/
نظر شما