محصولات پتروشیمی مهاباد به هند و چین می رود

خبرگزاری شبستان:برنامه اتمام عمليات نصب و ساختمان و راه اندازی طرح نیمه دوم سال ۱۳۹۴ است و در حال حاضر طرح پتروشیمی مهاباد از دی ماه ۹۴ تولید خود را آغاز کرده و تاکنون دو محموله از تولیدات این پتروشیمی به خارج از کشور صادر شده است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت پتروشیمی مهاباد به منظور توسعه تولیدات پتروشیمیایی و صادرات پتروشیمیایی و استفاده بهینه از منابع گازی ایران و ایجاد ارزش افزوده بر روی سرمایه‌های ملی و همچنین جذب و به کارگیری تکنولوژی‌های جدید پتروشیمیایی و با توجه به مصوبات هیئت وزیران، شرکت پتروشیمی مهاباد با مشارکت پتروشیمی ایران و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی شکل گرفته است. شروع عملیات آماده‌سازی طرح در سال ۱۳۸۳ آغاز و عملیات اجرایی پروژه از سال ۱۳۸۶ آغاز شد. مالک این شرکت شرکت پتروشیمی باختر است.

 

بنابراین گزارش، طرح احداث شركت پتروشيمي مهاباد در سال1381 تصويب و اين شركت در سال 1384 با شماره 244289 در اداره ثبت شركتها و موسسات غير تجاري به ثبت رسيد. فعاليتهاي مهندسي طرح در سال 1386 و كارهاي ساختماني آن در اوايل سال 1389 آغاز شد. برنامه اتمام عمليات نصب و ساختمان و راه اندازی طرح نیمه دوم سال 1394 است و در حال حاضر طرح پتروشیمی مهاباد از دی ماه 94 تولید خود را آغاز کرده و تاکنون دو محموله از تولیدات این پتروشیمی به خارج از کشور صادر شده است.

 

این گزارش می افزاید: روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی در این رابطه به نقل از محسن مجیدی، مدیرعامل پتروشیمی مهاباد نوشته است: "حدود 2 ماه و نیم از راه اندازی این طرح توسعه ای در صنعت پتروشیمی کشورمان می گذرد و در این مدت نخستین محموله صادراتی به هندوستان شامل 260 تن محصول بوتن 1 به ارزش بیش از 300 هزار دلار فروخته شد و بعد از آن یک محموله به میزان 10 هزار تن به چین صادر شده است. خوشبختانه مجتمع مهاباد با ظرفیت قابل قبولی در حال  فعالیت است و محصولات تولیدی این مجتمع پتروشیمی در داخل و خارج به فروش می رسد. پتروشیمی مهاباد نیز مانند اغلب پتروشیمی های کشور حدود 70 درصد فروش خارجی و 30 درصد عرضه داخلی دارد. با توجه به لغو تحریم ها و ورود به دوران پسا تحریم، پس از این که تولید پتروشیمی مهاباد به ظرفیت اصلی خود برسد به کشورهای دیگر نیز صادرات خواهیم داشت."

 

یادآور می شود: پتروشیمی مهاباد قادر است سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبک خطی و سنگین و 30 هزار تن بوتن 1 را تولید کند. مواد اولیه مورد نیاز این مجتمع پتروشیمی سالانه حدود 324 هزار تن اتیلن است که از طریق خط لوله  اتیلن غرب از عسلویه به این مجتمع منتقل می شود. طبق برآوردها این طرح پس از بهره برداری کامل قادر خواهد بود برای یک هزار نفر به صورت مستقیم و چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم کند.

کد خبر 533197

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha