اولین سفر یک عضو خاندان سلطنتی به ایران

خبرگزاری شبستان: شاهزاده ولز قرار است به ایران سفر کند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، هفته نامه ساندی تایمز لندن در گزارشی از تلاش‌ها برای آماده کردن شرایط سفر رسمی شاهزاده چارلز، ولیعهد انگلیس به ایران در پاییز امسال خبر داده است.

به گزارش ساندی تایمز، شاهزاده چارلز علاقه زیادی برای انجام این سفر نشان داده و وزارت امور خارجه و دربار انگلیس در حال گفت‌وگو با تهران هستند تا سفری که این هفته نامه از آن به عنوان یک "تحول بزرگ دیپلماتیک" یاد کرده، انجام شود.

ولیعهد انگلیس ۱۲ سال پیش برای بازدید از شهر زلزله‌زده بم به ایران سفر کرد اما آن سفر با وجود دیدار او با مقام‌های ایرانی، دیداری رسمی نبود و گفته شد او به عنوان رئیس صلیب سرخ بریتانیا به ایران رفته است.

سفر احتمالی او به ایران، اولین دیدار رسمی یک عضو خاندان سلطنتی انگلیس از ایران در چهار دهه گذشته خواهد بود. آخرین بار ملکه مادر در سال ۱۹۷۵، چهار سال قبل از انقلاب اسلامی، به ایران سفر کرده بود.

ساندی تایمز به نقل از یک منبع در دربار انگلیس از تمایل شدید چارلز به انجام این سفر خبر داده و گفته که او امیدوار است با استفاده از نقشش به عنوان یک دیپلمات بتواند ایران وانگلیس را به گفت‌وگو و روابط بیشتر ترغیب کند.

این هفته نامه شاهزاده چارلز را یکی علاقه‌مندان جدی تاریخ و فرهنگ ایران معرفی کرده و در عنوان گزارش خود او را "خوره" ایران لقب داده است.

روابط دو کشور که بعد از حمله به سفارت بریتانیا در تهران تقریبا قطع شده بود، بعد از توافق هسته‌ای بهبود یافته و علاوه بر فعال شدن دوباره سفارتخانه‌ها، وزرای امور خارجه دو کشور هم سفرهای رسمی به پایتخت‌های یکدیگر داشته‌اند.

گفته می‌شود که قرار است وزیر تجارت انگلیس هم به زودی همراه با یک هیئت تجاری به ایران سفر کند.

به گزارش شبستان، پرنس چارلز در ۱۴ نوامبر ۱۹۴۸ در کاخ باکینگهام لندن به دنیا آمد. پدرش شاهزاده فیلیپ، دوک ادینبرا و مادرش ملکه الیزابت دوم است. وی یک خواهر بنام شاهدخت ان و دو برادر بنام‌های شاهزاده اندرو و شاهزاده ادوارد دارد که همگی از وی جوان‌تر هستند.

ملکه الیزابت دوم در سال ۱۹۵۲ به سلطنت انتخاب شد و از همان زمان چارلز که کودکی چهارساله بود دارای عنوان و جایگاه سلطنتی شد. از پنج تا هشت سالگی تحت نظر کاترین پیبلز آموزش دید. اما سه سال بعد با اعلام خبر رفتن چارلز به مدرسه، وی نخستین ولیعهدی بود که به جای معلم سرخانه به مدرسه می‌رفت. وی در سال ۱۹۶۶ به مدت دو نیم سال در مدرسه‌ای در ایالت ویکتوریا در استرالیا درس خواند. سپس به بریتانیا بازگشت و تحصیلات عمومی خود را یک سال بعد به پایان رساند. او به عنوان پسر ارشد فرمانروا به طور خودکار دوک کورنوال است.

در خانواده سلطنتی بریتانیا رسم بر این بوده‌است که فرزندان پس از تمام کردن تحصیلات عمومی به آموزش نظامی مشغول شوند. اما پرنس چارلز نخستین کسی است که این رسم را کنار نهاد و به کالج ترینیتی در دانشگاه کمبریج رفت. وی در سال ۱۹۷۰ پس از تحصیل در حوزه‌هایی مانند تاریخ و مردم‌شناسی و باستان‌شناسی از این کالج فارغ‌التحصیل شد. پنج سال بعد مدرک کارشناسی ارشد را از همین دانشگاه دریافت کرد. پرنس چارلز اولین وارث تاج و تخت است که توانسته مدرک دانشگاهی بگیرد.

هرچند چارلز از سال ۱۹۵۸ لقب شاهزادهٔ ولز را دریافت کرد اما به‌علت کمی سن تا سال ۱۹۶۹ مسئولیت عملی نداشت. در این سال با برپایی جشنی، «تاج شاهزادهٔ ولز» از سوی ملکه به وی اعطا شد. به این ترتیب وی مالک قصر و املاکی در ولز گردید.

چارلز در جوانی و تا پیش از ازدواج رابطه عاشقانه با زن های بسیاری داشته‌ که از آن جمله می‌توان به سارا مک کورکودال خواهر بزرگ‌تر پرنسس دایانا اشاره کرد. روابط وی با زنان همواره مورد توجه و انتقاد رسانه‌ها و گروههای مختلف بوده است.

پرنس چارلز و رونالد ریگان به همراه همسرانشان پرنسس دایانا و نانسی ریگان ۱۹۸۷.

پرنس چارلز بعد از سی سالگی برای ازدواج تحت فشار قرار گرفته بود و دختران زیادی بصورت رسمی به وی معرفی می‌شدند اما وی به دنبال فردی با مذهب پروتستان بود. با وجود آشنایی پیشین با کامیلا پارکر در یک بازی چوگان، به دلیل ازدواج او، چارلز باید به دنبال فرد دیگری می بود. خانواده دایانا اسپنسر در همسایگی خانواده ملکه زندگی می کردند و این دو خانواده از قبل با هم آشنایی داشتند. به این ترتیب چارلز و دایانا با هم نامزد شدند. در دوران نامزدی، هنگامی که برای تماشای یک بازی چوگان رفته بودند کامیلا به میان آن دو آمد و شروع به صحبت با چارلز کرد که این موضوع باعث گریه و خروج دایانا از آنجا شد. هنگامی که از چارلز دلیل این اتفاق را پرسیدند او گفت:به هر حال چوگان بازی خشنی است و دایانا هم روح لطیفی دارد و آوردن او به این جا کار اشتباهی بود. با این حال چارلز و دایانا در ۲۹ ژوئیه ۱۹۸۱ در کلیسای جامع سنت پل با هم ازدواج کردند. صدها هزار نفر در اطراف محل عروسی گرد آمدند و نزدیک به یک میلیارد نفر در سراسر جهان این مراسم را بطور زنده از تلویزیون مشاهده کردند. چون شاهزاده چارلز، دارای لقب شاهزادهٔ ولز بود، پس از ازدواج، دایانا لقب شاهدخت ولز را دریافت کرد. دایانا و چارلز در سالهای ۱۹۸۲ و ۱۹۸۴ دارای دو فرزند پسر شدند که به ترتیب شاهزاده ویلیام و شاهزاده هری نام دارند.

زندگی مشترک دایانا و چارلز موشکافانه از سوی رسانه‌ها دنبال می‌شد و همین مساله باعث آشکار شدن اختلافات درونی خانواده و تشدید آنها شد. روابط عاشقانه چارلز با زنان پیش از زندگی با دایانا از یک سو و نیز روابط نامتعارف دایانا با افراد مختلف موجب گردید تا این دو از سال ۱۹۹۲ جدای از هم زندگی کنند. در عین حال چارلز نیز رابطۀ جدیدی را با کامیلا آغاز کرد و دایانا هم در یک برنامه در بی‌بی‌سی چارلز و کامیلا را را عامل از بین رفتن زندگی اش دانست و چارلز هم به داشتن رابطه با کامیلا اعتراف کرد. دایانا و چارلز در ۲۸ اوت ۱۹۹۶ با پیشنهاد ملکه از هم طلاق گرفتند. یک سال بعد دایانا در یک تصادف شدید رانندگی در پاریس درگذشت. پرنس چارلز بر خلاف میل ملکه برای بازگرداندن جسد دایانا به فرانسه رفت. ملکه الیزابت اعلام کرد که پس از طلاق از چارلز، دایانا دیگر عضوی از خانواده سلطنتی نیست و نباید تشییع جنازه رسمی برای وی برگزار شود. این کار موجب اعتراض مردم شد و به اصرار پرنس چارلز مراسمی رسمی برای دایانا برپا شد.

پرنس چارلز در ۹ آوریل ۲۰۰۵ برای دومین بار ازدواج کرد. همسر دوم وی کامیلا پارکر نام دارد. چارلز قبلاً در سال ۱۹۹۴ در یک برنامه تلویزیونی به داشتن رابطه عاشقانه با کامیلا اعتراف کرده بود. بعد از فوت دایانا، چارلز رابطه خود با کامیلا را کم کم علنی کرد. این دو در سال ۱۹۹۹ در مراسمی با هم عکس گرفتند و از این زمان به بعد کامیلا بصورت غیر رسمی به عنوان شریک زندگی چارلز در نظر گرفته شد. کامیلا در سال ۲۰۰۳ با ورود به خانه سلطنتی چارلز زندگی مشترکی را با وی آغاز کرد. اما ازدواج این دو بعد از رفع پاره‌ای اختلافات با ملکه (به خاطر ازدواج با یک مطلقه) و کلیسای انگلستان (به علت مرگ پاپ ژان پل دوم) سرانجام در سال ۲۰۰۵ در تالار صنف ویندسور انجام گرفت. پس از ازدواج کامیلا نیز به دلیل ازدواج با شاهزاده چارلز لقب دوشس کورنوال را دریافت کرد. هر چند که کامیلا شاهدخت ولز است اما به خاطر دایانا از این لقب استفاده نمی‌کند. جایگاه رسمی کامیلا از نظر عضویت در خانواده سلطنتی پائین تر از جایگاهی است که پرنسس دایانا داشت بنابراین کامیلا فاقد لقب پرنسس است. همچنین هنگامی که چارلز شاه شود وی ملکه نخواهد بود و لقب شاهدخت همسر را دریافت می کند.

کد خبر 532729

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha