به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روزنامه "رأی الیوم"؛ اکنون و از زمان وقوع انفجارهای تروریستی در فرودگاه بروکسل و برخی ایستگاه های متروی این شهر که گروهکی وابسته به گروه تروریستی داعش آن را انجام داد، بیشتر پایتخت های اروپایی در حالتی از نگرانی و تنش امنیتی به سر می برند؛ فرودگاه های اروپایی در چارچوب برنامه های اورژانسی قرار گرفته اند و نیروهای امنیتی با لباس های رسمی و غیر رسمی در تمام اماکن حاضر شده اند.
روزنامه ها و شبکه های مختلف تلویزیونی غرب از زبان کارشناسان مسائل تروریستی، سوالات متعددی را در خصوص دلایل حمله به بروکسل مطرح می سازند و می پرسند چرا این حملات در این زمان انجام شده است؟ آیا این حملات در پاسخ به بازداشت "صلاح عبدالسلام" –مغز متفکر حملات پاریس- صورت گرفته است؟ حمله تروریستی بعدی در کجا روی خواهد داد؟
انتخاب بروکسل به عنوان هدف عملیات تروریستی به دلایل مختلفی بوده است؛ مهمترین آن این است که تعداد بسیار بالایی از مسلمانان در این شهر زندگی می کنند و حدود 30 درصد جمعیت آن را تشکیل می دهند.
دومین دلیل این است که دولت بلژیک در ائتلاف بین المللی علیه داعش به سرکردگی آمریکا مشارکت دارد و جنگنده هایش به صورت روزانه علیه مواضع گروه تروریستی داعش در عراق و سوریه حمله می کنند.
سومین دلیل، آن است که پارلمان اتحادیه اروپا و مقر پیمان ناتو در مرکز آن قرار دارد.
اگر بگوئیم بلژیک یکی از بزرگترین لانه های عناصرخیز، برای گروه تروریستی داعش به شمار می رود، شاید مبالغه نکرده باشیم، به گونه ای که در مقایسه با نسبت جمعیتی این کشور، شهروندان بلژیکی بالاترین نسبت پیوستن به داعش را به خود اختصاص داده اند.
معتقد نیستیم که انفجارهای تروریستی بروکسل در انتقام و پاسخ به بازداشت "عبدالسلام" انجام شده باشد؛ چرا که اجرای مانند این حملات، به آمادگی طولانی مدت نیاز دارد؛ بلکه احتمال می دهیم این عملیات را گروهکی سازماندهی شده و بسیار آموزش دیده متشکل از دست کم ده نفر انجام داده باشد.
گروه تروریستی داعش، اتخاذ استراتژی تازه ای را آغاز کرده است که بر انتقال جنگ به پایتخت دولت های اروپایی و شرکت کننده در ائتلاف بین المللی تکیه دارد؛ به ویژه آنکه اخیرا عرصه را برخود تنگ دیده و حملات علیه آن در عراق و سوریه تشدید شده است؛ موضوعی که این گروه تروریستی را به انجام حملات سری در شهرهای دیگر وا می دارد، درست مثل آنچه گروه تروریستی القاعده پس از حمله آمریکا به افغانستان انجام داد.
خبرهای واصله تأکید می کند نیروهای ارتش رسمی سوریه وارد شهر تدمر که گروه تروریستی داعش از یک سال گذشته تا کنون برآن سیطره دارد، شده اند و در همین حین، نیروهای ارتش عراق نیز پس از آزادسازی و بازپس گیری شهر اربیل در دو ماه پیش، به ورودی های شهر موصل نزدیک شده اند.
برای ما دشوار است که رویکردهای استراتژیک و هجومی جدید گروه تروریستی داعش را تعیین کنیم، ولی می توان پیش بینی کرد که این گروه، لیبی، درنه و جبل الاخضر در شرق، سرت در غرب و کفره در جنوب این کشور را به عنوان یک مقر احتیاطی برای خود برگزیده است؛ به گونه ای که تعداد عناصر تروریستی آن در این مناطق بالغ بر ده هزار است و حدود سی میلیون قبضه سلاح در انواع مختلف در لیبی وجود دارد و شاید با توجه به عملیات اخیر این گروه تروریستی در جنوب عدن، یمن یکی دیگر از گزینه های آن برای سیطره باشد.
هدف قرار دادن پایتخت های دیگر اروپایی مانند پاریس، لندن و حتی نیویورک در چارچوب استراتژی هجومی جدید داعش، امری بعید نیست؛ چراکه این گروه تروریستی سعی دارد بخش مرتبط با پوشش رسانه ای استراتژی خود را کامل کند و علی رغم آنکه این گروه طی 18 ماه گذشته 75 عملیات تروریستی را در خارج از عراق و سوریه اجرا کرده است، ولی عملیات هایی که از پوشش رسانه ای بالا برخوردار شده، حملات پاریس و بروکسل بوده است.
گروه تروریستی داعش که بیش از سی درصد از سرزمین های تحت سیطره خود در عراق و سوریه را از دست داده است، ممکن است که در ماه های آتی خطرناکتر ظاهر شود و هر چه این گروه تروریستی در تنگنای بیشتری قرار گیرد، طبیعتا توحش و عطش آن برای انتقام جویی تشدید خواهد شد.
نظر شما