به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، واحدهای تجاری بازارچه ساحلی آستارا به همراه پاساژها و بازارهای مرکز شهر طی چند روز گذشته از سال جدید روزهای پرکاری را تجربه کرده و شاهد حضور خریداران متعددی از شهرستان های استان گیلان، اردبیل، مازندران، تهران، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، مشهد، کردستان و مازندران بوده است.
در طول ایام سال به ویژه روزهای آخر هر هفته، خرید و فروش در بازارچه بزرگ ساحلی بندر آستارا و دیگر مراکز با حضور مسافران و خریداران رونق میگیرد ولی رونق بازارهای آستارا در این روزها به اوج خود رسیده است.
بازارهای شهر مرزی بندر آستارا که از معروفیت خاصی در شمال و شمال غرب کشور برخوردار شده، جزو بازارهای مورد پسند مسافران و گردشگران نوروزی محسوب میشود.
خرید و فروش پوشاک در هر فصلی از سال اصلی ترین علت مراجعه گردشگران و مسافران به شهرستان مرزی بندر آستارا ست و همین بازارها به همراه جاذبه های گردشگری باعث شده که سال گذشته آستارا جزء شهرستان هایی محسوب شود که پذیرای بیشترین مسافران نوروزی بوده است.
علت این میزان گردشگر و رغبت حضور مسافران در این شهر مرزی در تنوع اجناس عرضه شده است و اغلب اجناس و البسه ای که در این مراکز عرضه میشود، تولید کشور ترکیه و چین است که این امر به جذب خریداران از استان های شمالی و شمال غرب کشور منتهی شده است. بازارچه بزرگ ساحلی به همراه پاساژها و مراکز خرید و فروش داخل شهر همه ساله در اواخر فصل تابستان و در آستانه عید باستانی نوروز و تعطیلات عید رونق خاصی میگیرد.
به گزارش شبستان، بیشتر کالاهای بازارهای شهر مرزی بندر آستار از گمرک این شهرستان که در نوار مرزی کشور ایران و جمهوری آذربایجان قرار گرفته وارد میشود، این گمرک از سال ۱۳۶۸ برای اتباع دو کشور ایران و جمهوری آذربایجان برای انواع تبادلات اقتصادی و رفاهی باز شده است.
آستارا در روزگار گذشته از رونق زیادی برخوردار نبوده و به دلیل استقلال جمهوریهای سابق و مراودات دوستانه، تجاری و گردشگری و وجود گمرک و بازارهای فعال هم اکنون با گسترش همه جانبه، شهر از رونق اقتصادی و چشمگیری برخوردار است.
این شهرستان که مهمترین مسیر خروجی ترانزیتی و فعالترین مرز زمینی صادراتی کشور محسوب میشود با داشتن مرزی فعال و گمرک بین المللی دارای مرز خاکی و آبی با جمهوری آذربایجان بوده و این امر سبب رونق در مبادلات مرزی، تجاری و گردشگری در آستارا شده است.
آستارا با داشتن آمیزهای از جذابیتهای گردشگری کوهستانی، تجاری، مرزی، ساحلی و زیست محیطی به قطب بزرگ و گردشگری کشور مبدل شده و هر ساله پذیرای میلیونها مسافر داخلی و خارجی است.
گردنه زیبای حیران، استیل عباس آباد، آب گرمهای علی داشی و کوته کومه، آبشار لاتون، پارک جنگلی بی بی یانلو، ساحل صدف، باغ پرندگان، تالاب آق، پارک حیات وحش لوندویل، روستاهای توریستی دربند و خانههای آسیاب، نمایشگاه دائمی بهشت کاکتوسها، امامزادگان ابراهیم و قاسم(علیه السلام)، بقعه پیرقطب الدین باغچه سرا، بقعه شیخ تاج الدین محمود خیوی، بقعه بابا حسن و باباعلی شهر لوندویل و مدارس تاریخی حکیم نظامی و آیت الله مدنی از جمله جاذبههای طبیعی و تاریخی شهرستان مرزی بندر آستارا محسوب میشود که همه ساله پذیرای مسافران زیادی از سراسر کشور است.
گفتنی است، بندر آستارا در غرب استان گیلان واقع شده و با مرکز استان شهر رشت ۲۰۰ کیلومتر فاصله دارد.
نظر شما