خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: سایپا، که سرنام گروه اسمی "شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل" است، شرکت خودروسازی ایرانی میباشد، که در سال ۱۳۹۱ با تولید شمار ۴۷۷٫۸۹۰ دستگاه اتومبیل، معادل ۴۲ درصد از سهم بازار خودروی ایران را به خود اختصاص داد و پس از ایران خودرو (با ۴۵ درصد) بهعنوان دومین خودروساز ایران، شناخته شد.
بنابراین گزارش، شرکت سایپا در سال ۱۳۴۴ با مشارکت شرکت فرانسوی سیتروئن، تحت نام «شرکت سهامی تولید اتومبیل سیتروئن ایران»، تأسیس شد. نخستین خودروهای این شرکت وانت آکا و سواری ژیان نام داشتند. پس از سال ۱۳۵۳ خودروهای ژیان مهاری و ژیان پیکاب در مدلهای معمولی و دولوکس نیز تولید شد. در سال ۱۳۵۴، نام شرکت، به فرم کنونی؛ سایپا تغییر پیدا کرد، که مختصر شده «شرکت سهامی ایرانی تولید اتومبیل» بود.
شرکت سایپا در ۱۶ تیرماه ۱۳۵۸ به مالکیت دولت ایران در آمد و از آذر ماه ۱۳۶۰ تحت سرپرستی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران قرار گرفت. سهام شرکت در سال ۱۳۷۴ در بورس اوراق بهادار تهران عرضه شد و بعد از آن در دی ماه ۱۳۸۷ به موجب قانون بودجه کشور ۵۱٪ درصد از سهام آن، در بورس واگذار گردید. در حال حاضر سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران با در اختیار داشتن ۳۵٫۷۵٪ درصد از سهام شرکت سایپا، بزرگترین سهامدار آن بهشمار میآید.
این گزارش می افزاید: سرمایه شرکت سایپا در بدو تأسیس ۱۶۰ میلیون ریال بوده، که طی چند مرحله افزایش سرمایه، به مبلغ ۱۰٫۴۰۰ میلیارد ریال در پایان سال ۱۳۹۱ افزایش یافته است. در سال ۱۳۸۹ با تصویب مجمع فوقالعاده اکثریت هیئتمدیره آن در دستان بخش خصوصی جا گرفت. در این مجمع ترکیب سهامداران عمده سایپا تغییر کرد و تعداد نمایندگان دولتی در هیئت مدیره از اکثریت افتاد. حال مدیر عامل شرکت سایپا خبر داده است که مذاکرات سایپا با خودروسازان خارجی اوایل سال 95 نهایی می شود.
بنابراین گزارش، ایرنا در این رابطه به نقل از مهدی جمالی، مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا در حاشیه مراسم آغاز به کار طرح سراسری خدمات و امداد نوروزی 1395 گروه خودروسازی سایپا نوشته است: " مذاکرات با خودروسازهای خارجی با جدیت دنبال و اوایل سال آینده نهایی می شود. روش هایی که اکنون با طرف های خارجی در پیش گرفته ایم به صورتی است که بازار در اختیار آنها قرار نمی گیرد و «صادرات، مشارکت در سرمایه گذاری و کیفیت» اولویت های ماست. برنامه قطعی داریم سالیانه یک تا دو محصول تازه را به بازار عرضه کنیم.
یادآور می شود: گروه سایپا به دلیل اعمال تحریم ها همچنین سوءمدیریت ها در گذشته با مشکل مالی و بسیاری از شرکت های زیرمجموعه با زیاندهی روبرو شدند. سرمایه گروه از 17 هزار میلیارد ریال به نزدیک 40 هزار میلیارد ریال ارتقا پیدا کرده است و همچنین همه شرکت های گروه از زیان انباشت و ماده 141 خارج شدند.
نظر شما