به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 25 اسفند در بررسی لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه ماده 2 این لایحه را برای بررسی دقیقتر به کمیسیون ارجاع دادند.
طبق ماده 2 ماده 2- الف- دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی و تحقیقاتی دولتی مجازند از ظرفیت مازاد بر سهمیه آموزش رایگان خود و یا ظرفیتهای جدیدی كه ایجاد میكنند، براساس قیمت تمامشده یا توافقی با بخش غیردولتی و با تأیید هيأتامناء در مقاطع مختلف دانشجو بپذیرند. منابع مالی دریافتی پس از واریز به خزانهداري كل كشور به حساب درآمد اختصاصی همان دانشگاه يا مؤسسه آموزش عالي و تحقيقاتي حسب مورد منظور ميشود.
ب- به دولت اجازه داده ميشود امكان بهرهبرداري جامعهالمصطفيالعالميه از ساختمانها و يا اراضي مازاد دولتي را در خارج از كشور براساس دستورالعملي كه به تصويب هيأت وزيران ميرسد فراهم نمايد.
تبصره- نحوه پذیرش دانشجو در مقاطع مختلف به پیشنهاد هيأت امنای دانشگاهها و مؤسسات آموزشعالی و تحقیقاتی و حسب مورد با تأیید وزارتخانههای ذیربط و با رعایت قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزشعالی کشور مصوب 10/6/1392 ميباشد. در مقاطع كارشناسی ارشد و بالاتر با استفاده از ظرفیتهای جدید از طریق امتحانات ورودی مؤسسات یادشده با درنظرگرفتن توان علمی داوطلبان با رعایت ضوابط سازمان سنجش آموزش كشور انجام ميشود.
همچنین نمایندگان ماده 3- را نیز برای بررسی دقیقتر به کمیسیون ارجاع دادند در متن ماده 3 آمده است:
الف- دانشگاههای كشور، حسب مورد به تشخیص وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با تصویب شورای گسترش آموزش عالی وزارتخانههای مربوط، میتوانند نسبت به تأسیس شعب در مناطق آزاد تجاری – صنعتی و نیز در خارج از کشور بهصورت خودگردان و با دریافت شهریه از داوطلبان اقدام كنند.
ب- وزارتخانههاي علوم، تحقيقات و فناوري و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و كليه دانشگاههاي دولتي و غيردولتي و دستگاههاي اجرائي موضوع ماده(2) قانون جامع خدماترساني به ايثارگران موظفند بيستوپنج درصد(25%) از سهميههاي ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالي، بورسيههاي تحصيلي داخل و خارج از كشور، فرصتهاي مطالعاتي و دورههاي دكتراي تخصصي را به همسر و فرزندان شاهد، جانبازان، آزادگان و همسر و فرزندان آزادگان و همسر و فرزندان جانبازان بالاي بيستوپنجدرصد(25%) اختصاص دهند.
تبصره- كسب حداقل هفتاددرصد(70%) حدنصاب شرايط علمي و امتياز پذيرفتهشدگان براي كليه رشتهها و مقاطع تحصيلي از جمله رشتههاي پزشكي براي دارندگان سهميه الزامي ميباشد.
پ- پذیرش دانشجو در شعب دانشگاهها در مناطق آزاد تجاری- صنعتی، براي دانشجويان غيرايراني بدون آزمون سراسری انجام ميشود. ضوابط پذیرش دانشجو برای دوره كارشناسی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو موضوع ماده (2) قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور مصوب 1392 و برای دورههای تحصیلات تكمیلی با پیشنهاد دانشگاهها و حسب مورد با تأیید یكی از وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری یا بهداشت، درمان و آموزش پزشكی تعیین میشود.
تبصره- دانشجویان ایرانی شعب مناطق آزاد تجاری - صنعتی، همانند سایر دانشجویان از معافیت تحصیلی برخوردار ميباشند.
وکلای ملت همچنین در ادامه ماده 4 را نیز برای بررسی دقیقتر به کمیسیون ارجاع دادند.
ماده 4- بهمنظور فراهم نمودن شرايط رقابتي و افزايش كارآمدي بيمههاي بازنشستگي و جلوگيري از ايجاد هرگونه انحصار يا امتياز ويژه براي صندوقهاي بازنشستگي اعم از خصوصي، تعاوني يا دولتي اجازه داده ميشود صندوقهاي بازنشستگي غيردولتي با تضمين پوشش تعهدات آتي بيمهشدگان بازنشسته براساس آييننامهاي كه به تصويب هيأت وزيران ميرسد ايجاد گردد.
هماهنگي و نظارت بر فعاليت صندوقهاي فعال در حوزه بيمههاي بازنشستگي كشور اعم از تعاوني، خصوصي، دولتي و عمومي غيردولتي توسط «سازمان تنظيم مقررات بيمههاي بازنشستگي كشور» انجام ميشود. اين سازمان زير نظر وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي بدون افزايش پستهاي سازماني دولت تشكيل ميگردد.
وظايف و اختيارات سازمان مذكور با رويكرد رقابتي و با تركيب نمايندگان دولت و بخش خصوصي (بيمهگذاران ذينفع) به موجب اساسنامهاي است كه حداكثر سه ماه پس از ابلاغ اين قانون به تصويب هيأت وزيران ميرسد.
تبصره1- فعاليت اينگونه صندوقها در لايه بيمههاي مكمل و در قالب نظام تأمين اجتماعي چند لايه است.
تبصره2- دو نفر از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي به پيشنهاد كميسيونهاي اجتماعي و اقتصادي و با انتخاب مجلس، بهعنوان عضو ناظر اين سازمان تعيين ميشوند.
وکلای ملت همچنین در ماده 5 مصوب کردهاند تمام اتباع خارجی مقیم كشور موظف به دارا بودن بیمهنامه مسافرتی برای پوشش هزینههای ناشی از حوادث و بیماریهای احتمالی در مدت اقامت در ایران میباشند. تعیین میزان تعرفه مطابق مقررات بر عهده بیمه مركزی ایران است كه به تأیید شورایعالی بیمه میرسد.
خبرگزاری شبستان: وکلای ملت تمامی اتباع خارجی مقیم کشور را موظف به دارا بودن بیمه نامه مسافرتی برای پوشش هزینه های ناشی از حوادث و بیماریهای احتمالی در مدت اقامت در ایران کرد.
کد خبر 531457
نظر شما