سرهنگ عین الله جهانی، معاون فرهنگی و آموزشی پلیس راهور ناجا در گفت و گو با خبرنگار انتظامی شبستان با اشاره به سیاست گذاری و تعیین خط مشی های آموزش های همگانی در سطح کشور به عنوان یکی از مهمترین اقدامات فرهنگی و آموزشی در سال 94 گفت: برنامه ریزی، هدف گذاری و ارایه خط مشی کلی آموزش های همگانی متناسب دغدغه ها و چالش های ترافیکی و منطبق بر علل وقوع حوادث رانندگی به منظور بهبود رفتارهای نابهنجار و با هدف کاهش تصادفات در سطح کشور به عنوان نمونه تخلفات پرخطر رانندگان موتورسیکلت بررسی، تحلیل و جهت پیشگیری دستورالعمل های آموزشی متناسب تدوین و ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه تهیه و تدوین متون آموزشی متناسب مخاطبان از پیش دبستانی تا دانشگاه از دیگر اقدامات فرهنگی و آموزشی ما در سال ۹۴بود، بیان کرد: پلیس راهور ناجا با همکاری وزارت آموزش و پرورش نسبت به آموزش حدودا 10 میلیون دانش آموز تحت عنوان همیار پلیس مدرسه، پلیس یار نوجوان و فرهنگ یاران ترافیک که از میان معلمان و اساتید آموزش دیده و علاقه مند انتخاب می شوند اقدام کرده است.
وی ادامه داد: در سال های گذشته حضور نمادین و فرهنگی همیاران پلیس و تذکراتی که به رانندگان ارایه می نماید عامل مهمی در پیشگیری از تخلفات و وقوع فرهنگی همیاران پلیس و تذکراتی که به رانندگان ارایه می کردند عامل مهمی در پیشگیری از تخلفات و وقوع تصادفات بوده است.
سرهنگ جهانی ادامه داد: عمده مواردی که یک همیار پلیس می تواند به رانندگان یادآوری نماید به شرح ذیل است؛ بستن کمربند ایمنی، عدم صحبت با تلفن همراه، اجتناب از خوردن و آشامیدن، حرکت با سرعت مجاز، اجتناب از سبقت غیرمجاز می باشد.
معاون آموزشی و فرهنگی پلیس راهور ناجا در ادامه افزود: در سال 94 جزوه آموزشی فرهنگ یاران ترافیک ویژه معلمان تنظیم و به وزارت آموزش و پرورش تحویل داده شد.
وی با اشاره به هماهنگی و همراهی با جراید، روزنامه ها و سایت ها جهت چاپ و نشر مقالات علمی، آموزشی و پیام های ترافیکی و اطلاع رسانی به منظور افزایش دانش عمومی در سال 94 خاطرنشان کرد: درج مطالب آموزشی، خبری و اطلاع رسانی در رسانه های مکتوب بدین منظور متناسب نیاز و منطبق بر اقدامات و فعالیت های عملیاتی و اجرای طرح های مختلف اعم از زمستانی، نوروزی و بازگشایی مدارس پیام های مرتبط چاپ و به نظر مردم رسید.
سرهنگ جهانی برنامه ریزی و اجرای برنامه های تبلیغاتی، تهیه فیلم های آموزشی و تیزرهای اطلاع رسانی، تئاتر، سریال های تلویزیونی، بروشور، تراکت، بیلبورد و بنر به منظور گسترش فرهنگ عبور و مرور را از دیگر اقدامات فرهنگی پلیس راهور برشمرد و گفت: در سال جاری تعداد 13 تیزر آموزشی سیاساکتی با موضوعات مختلف، 5 تیزر اطلاع رسانی با مشارکت اداره سلامت وزارت بهداشت و چندین هزار بروشور، تراکت و بنر جهت اطلاع رسانی و ارایه پیام ها و مفاهیم ترافیکی با هدف کاهش تصادفات تولید شد.
وی با اشاره به تعامل و ارتباط با سازمان ها و موسسات دولتی و غیردولتی در جهت جلب همکاری آنها در زمینه اشاعه و ارتقای فرهنگ ترافیک نیز افزود: تعامل موثر و مستمر با وزارت آموزش و پرورش و توسعه آموزش های همگانی در مدارس و آموزش همیاران پلیس و همچنین همکاری و مشارکت با وزارت بهداشت و برگزاری نشست های هم اندیشی در سطح کارشناسان و تولید تیزرهای اطلاع رسانی کاهش تصادفات نیز جزء برنامه های ما در سال 94 بود.
وی با بیان اینکه ما تعامل و همکاری خوبی با صدا و سیما به منظور بهره گیری از امکانات در جهت ارتقای فرهنگ ترافیک داشتیم، بیان کرد: ما همچنین برنامه های زنده و ترکیبی تلویزیونی با هدف آموزش، اطلاع رسانی و ارایه پیام های ترافیکی شامل اخبار ترافیک شبکه 6، سفر به خیر شبکه 3، مثلث شبکه 5 و سفر ایمن شبکه 2 و ارتباط با شبکه های مختلف و سراسری رادیو اعم از رادیو ایران، سلامت، فرهنگ و تهران را تهیه و تولید کردیم.
وی با اشاره به برنامه ریزی در جهت برگزاری و یا شرکت در نمایشگاه های مربوطه با موضوعات ترافیکی در سال 94 را از دیگر برنامه های فرهنگی پلیس راهور ناجا در این سال برشمرد و گفت: ما همچنین غرفه آموزش و اطلاع رسانی به ویژه در فرهنگسراها، مبادی ورودی شهرها و در ایام خاص مانند راهپیمایی 22 بهمن برگزار کردیم.
سرهنگ جهانی تهیه، تنظیم و ابلاغ طرح ها و دستورالعمل های مربوط به فرهنگ ترافیک به استان ها جهت وحدت رویه، پشتیبانی و نظارت ستادی و تخصصی واحدهای فرهنگ ترافیک استان ها و ارزیابی عملکرد و فعالیت آنها و برنامه ریزی و اجرای آموزش حرفه ای و تخصصی رانندگان وسایل حمل و نقل عمومی درون و برون شهری را از دیگر اقدامات مهم خود در سال 94 برشمرد و گفت: برگزاری کلاس ها، نشست ها، همایش های آموزش رانندگان متخلف و مقصر در حوادث و یا مراجعین روزمره به واحدهای رسیدگی به تخلفات، ستادهای ترخیص و ... به جهت بازآموزی مقررات و پیشگیری و کاهش وقوع تصادف نیز جزو برنامه های مهم ما بود.
وی در پایان گفت: پلیس راهور ناجا همواره اقدامات فرهنگی و اجتماعی را در اولویت فعالیت های موثر خود قلمداد کرده و با رویکرد ایجابی و با نگاه تغییر در نگرش و باور عمومی به منظور ارتقای دانش کاربران ترافیک را در کنار اقدامات عملیاتی و التزام بخشی، تدوین طرح های ترافیک متعدد، پیوست اجتماعی و فرهنگی متناسب را ارایه و پیگیری می کند چون اعتقاد داریم بهبود رفتارهای رانندگی محصول تغییر در باور و نگرش یکایک افراد و مستلزم مشارکت جمعی و بین بخشی است.
نظر شما