احمد شریف، رییس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب در گفتگو با خبرنگار احزاب شبستان در مرود نقش احزاب در انتخابات سال ۹۴ گفت: انتخابات مجلس دهم شورای اسلامی و دور پنجم خبرگان رهبری در کشور هر دوی این انتخابات برای کشور ما امری مهم بود و از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود.
وی افزود: تمام دنیا نگاهشان به کشور ما بود تا ببینند برجام چگونه در بحث انتخابات می خواهد تجلی یابد آیا مردم از موفقیت دولت استقبال و حمایت میکنند یا اینکه به نحوی نارضایتی خود را اعلام می کنند خوشبختانه همانگونه که پیش بینی می شد یک حماسه بزرگی توسط ملت ایران آفریده شد سطح مشارکت خوبی را در انتخابات شاهد بودیم.
شریف ادامه داد: با اینکه مردم ما با مشکلات عدیده در امر اقتصادی مواجه بودند و رکودی که کشور با آن مواجه بودیم و تنگناهای دیگر اجتماعی اما باز امید به اینده در جامعه ما وجود دارد و مردم به دست اندکاران کشور ما اطمینان خاطر دارند که می تواند با تصمیمات درست رفاه نسبی را که شایسته جامعه ایرانی اسلامی است در جامعه حکمفرما کنند به همین جهت دست به انتخابات زدهاند و نتیجه انتخابات هم بسیار خوب و راضی کننده بود.
وی گفت: برای اولین بار بود که در انتخابات هیچ یک از گروهها و جناح ها به صورت بازنده خود را احساس نکردند و این امر نشاندهنده یک انسجام داخلی خوب در کشور است و به عنوان یک پشتوانه محکم برای مسئولان اجرایی کشور محسوب می شود و مسئولان قدر این نعمت را بدانند. در این انتخابات احزاب با جدیت حضور داشتند.
وی گفت: هر چند باید با ابراز تاسف اعلام کنیم که بسیاری از افراد توانمند احزاب که سالها برای پرورش آنها زحمت کشیده شده بود متاسفانه از عرصه انتخاباتی به دور نگه داشته شده اند و صلاحیتشان تایید نشد به همین جهت بسیاری از فهرستهای انتخاباتی از حضانت لازم برخوردار نبود و این آسیب برای کشور است و برای گروههای سیاسی که با هزاران مشکل مادی و معنوی افرادی را به عنوان کادر حزبی پرورش میدهد اما شاهد بودیم که متاسفانه در برخی گروههای سیاسی نتوانستند در انتخابات حضور پیدا کنند و باعث شد لایه های بعدی گروهها وارد عرصه رقابت شوند و موفقیت های خوبی را کسب کنند.
شریف اظهار کرد: سال 94 تجربه خوبی برای احزاب بود و توانستند انتخابات پرشوری را رقم بزنند. همزمانی دو انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی و ترکیب جدیدی که در مجلس جدید ایجاد شد امیدواریم که پویایی جدیدی را در کشور رقم بزنند و از برکات این مجلس نیز جامعه ما کماکان برخوردار باشد.
رییس کمیته اطلاع رسانی خانه احزاب در مورد پیش بینی فعالیت احزاب در سال 95 افزود: در سال 94 شاهد آن بودیم که پس از سالها توقف در روند فعالیتهای خانه احزاب، احزاب مجدداً شروع به کار کردند و انتخابات مجمع عمومی خانه احزاب شکل گرفت و محل استقرار خانه احزاب به عنوان یکی از مهمترین اصناف کشور که فعالیت سیاسی انجام میدهند مشخص شد و این مشکل نیز رفع شد.
شریف اظهار کرد: امیدواریم با تعیین محل استقرار خانه احزاب سال جدید را احزاب با شور و شوق بیشتری شروع کنند تمام توان شورای مرکزی صرف خواهد شد تا مشارکت احزاب را در تصمیم گیری ها بالاتر ببرد و نقشی را که در تمام جوامع دنیا برای احزاب و تشکلهای سیاسی قائل هستند و انها را به عنوان یکی از ارکان مهم تصمیم سازی و دموکراسی می دانند احزاب کشور به خوبی نقش ایفا کنند.
وی گفت: از تمام مسئولان و دبیران کل احزاب و تشکلهای سیاسی تقاضا داریم که در سال جدید اقدام به برگزاری کنگره های حزبی خود و سازماندهی احزاب بپردازند تا با قدرت بیشتری در جامعه حضور داشته باشند زیرا خلاء وجودی احزاب را یک سری افراد و گروههای سودجو و فرصت طلب پر کنند که نفعی برای منافع ملی کشور و ساماندهی فضای سیاسی ندارند. پس طبیعی است که احزاب و گروههای سیاسی که دارای مجوز فعالیت هستند در این عرصه بهتر حضور یابند.
وی در مورد مطالبه احزاب در سال ۹۵ اظهار کرد: از دولت و سایر قوا نیز تقاضا داریم تا زمینه و بستر لازم را برای فعالیت بهتر احزاب فراهم کنند و هزینه فعالیتهای سیاسی را کم کنند و اصل 168 قانون که تعریف جرم سیاسی را و تشکیل دادگاهها و رسیدگی به جرایم سیاسی را با حضور هیئت منصفه دنبال می کنند هر چه زودتر این احکام به شکل اساسی اجرا شود و به سرانجام برسد و این مطالبه طبیعی احزاب و فعالان سیاسی است که اصل معطل مانده قانون اساسی را پس از گذشت 4 دهه از انقلاب اجرایی شود.
وی گفت: طرح این موضوع در مجلس مطرح شده است مطالبه ما این است که هر قانونی که در ارتباط با فعالیت احزاب است و اصلاحیه فعالیت احزاب و قانون 168 قانون اساسی حتماً با همفکری احزاب و تشکلهای سیاسی که ذینفع در این قانون و اصلاحیه هستند انجام شود و قوانینی تنظیم و تصویب شود که قوانین کارآمد باشد.
وی با اشاره به قانون سال 60 در مورد فعالیت احزاب گفت: این قانون در اوج فعالیتهای انقلابی اتفاق افتاد که تثبیت انقلاب به شکل کنونی رخ نداده بود و اگر قرار است اصلاح شود حتماً شرایط بهتری را برای فعالیت احزاب ایجاد کند اما انچه که در مجلس مطرح شد خیلی دلخواه احزاب نبود و حتماً نهایی شدن این قانون با همفکری احزاب و 186 عضو خانه احزاب صورت گیرد.
وی در مورد نگرانی احزاب در مورد قانون جرم سیاسی اظهار کرد: بسیاری از موارد طبیعی که در جامعه مطرح است به عنوان جرم تلقی نشود و این موضوع دامنه فعالیت احزاب را محدود نکند امیدواریم تصویب این قانون پیگیری و به سرانجام برسد و شاهد فعالیت خوبی برای کشور باشیم و منافع زیادی را برای کشور به ارمغان بیاورد.
شریف ضمن تشکر از فعالیت رسانهها در اطلاعرسانی از روند انتخابات اظهار کرد: رسانهها در بسیاری از موارد خلاء احزاب را به دوش کشیدند و مواردی که احزاب حضور نداشتند و کم فروغ بودند رسانهها این خلاء پر کردهاند از تمامی دست اندکاران رسانهها خبرگزاریها تشکر میکنیم و سال جدید را به اهالی رسانه تبریک گفته و سالی توام با شادکامی و موفقیت را برایشان آرزو می کنیم.
نظر شما