حجت الاسلام مهدی بریمانی، مسئول ستاد زکات استان مازندران، امروز (29 تیر) با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان گفت: این تعداد طرح عمرانی با جمع آوری پنج میلیارد ریال زکات در شهرهای ساری، بهشهر، نکاء و گلوگاه توسط ستاد زکات مازندران در حال اجراست و بخشی نیز به بهره برداری رسیده است .
وی ادامه داد :دولت نیز پنج میلیارد ریال اعتبار برای اجرای این طرح های عمرانی تخصیص داد.
مسئول ستاد زکات مازندران با تاکید بر اینکه مبالغ زکات جمع آوری شده در هر منطقه و روستا صرف کمک به محرومان و اجرای طرح عمرانی همان منطقه می شود اظهارداشت: معادل مبلغ جمع آوری شده زکات هر منطقه، دولت نیزبرای اجرای طرح های عمرانی اعتبار تخصیص می دهد.
وی در تشریح موارد مصرف زکات عنوان کرد:30درصد مبلغ جمع آوری شده صرف امور محرومان و 70درصد صرف امور عمرانی منطقه ای که زکات پرداخت کردند، می شود.
حجت الاسلام بریمانی از جمع آوری هشت میلیارد و 190 میلیون ریال زکات دراین استان از سال 87 تا سال 89 خبرداد و گفت: باتوجه به عدم آگاهی مردم و عدم اطلاع رسانی مناسب از مساله زکات در سال 1387ف 90 میلیون ریال زکات در مازندران جمع آوری شد.
وی به انجام امور تبلیغاتی و اطلاع رسانی در مازندران اشاره کرد و افزود: با همکاری ائمه جمعه و مسئولان در زمینه تشریح زکات و ترویج این مساله در جامعه در سال 1388 یک میلیارد و 500 میلیون ریال و در سال 1389 شش میلیارد و 600 میلیون ریال زکات در استان جمع آوری شد.
مسئول ستاد زکات مازندران از کمیته امداد امام خمینی( ره) به عنوان ارگان متولی امور جمع آوری زکات در استان وشهرستان ها نام برد و گفت: زکات جمع آوری شده در امور عمرانی و اجرایی همان منطقه صرف می شود.
وی با اشاره به اینکه براساس دستور رهبری به ستاد زکات کشور مبنی بر اینکه هر آنچه از زمین می روید به آن زکات مستحبی تعلق می گیرد، گفت: در سال گذشته 47 میلیارد ریال زکات مرکبات در غرب مازندران جمع آوری شد.
حجت الاسلام بریمانی همچنین به تعلق گرفتن زکات به حیوانات اهلی که در منازل نگهداری می شوند اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته در شهرستان سوادکوه 42 میلیون ریال زکات اردک جمع آوری شد.
وی با برشمردن مواردی که زکات واجب به آنها تعلق می گیرد، اذعان داشت: گاو، گوسفند، شتر، گندم، جو، کشمش، خرما و مسکوکات طلا و نقره مواردی هستند که زکات واجب به آنها تعلق می گیرد.
حجت الاسلام بریمانی ادامه داد: نیاز است که زکات مستحب که مشمول برنج، شالی و مرکبات می شود در جامعه رونق بگیرد.
وی اثرات و برکات پرداخت زکات واجب و مستحبی را به یک اندازه دانست و گفت: زکات امر واجبی همچون نماز است که در جامعه رو به فراموشی است.
پایان پیام/
نظر شما