ماموستا احمد شیخی امام جمعه ثلاث باباجانی از خانه کعبه به عنوان اولین مسجد ساخته شده در کره زمین یاد کرد و به خبرنگار خبرگزاری شبستان گفت: مسجد همواره برای بشریت، تمام انبیاء الهی و امتهایشان محور وحدت بوده اند.
وی با بیان اینکه مساجد در واقع نمایندگی کعبه و خانه خدا را در نقاط مختلف دارند، اظهار کرد: مساجد در تمامی شهرستان ها و روستاها محور بوده و محل تجمع و کنفرانس دینی مسلمانان هستند.
ماموستا شیخی، تجمع مسلمانان از کوچک و بزرگ، زن و مرد، غنی و فقیر و سیاه و سفید را از ویژگی های مسجد برشمرد و افزود: مسلمانان برای نماز جماعت و جمعه در یک صف رو به یک قبله و برای یک خطبه گوش فرا می دهند که این به معنای اهمیت مساجد و جایگاه والا و اثرگذار آن است.
امام جمعه ثلاث باباجانی، تصریح کرد: مساجد دانشگاهی برای همه است که محدودیت و ممنوعیت برای هیچ سن و جنس و رنگ و نژادی ندارد.
وی نقش امام جماعت را در رونق بخشی به مسجد و حفظ حرمت و جایگاه آن بسیارمهم خواند و ادامه داد: مساجد فی النفسه محترم و مبارک هستند اما اگر متولی مسجد که همان روحانی است بتواند جوانان را جذب کند به ابهت مسجد اضافه می شود.
ماموستا شیخی، با تأکید بر اینکه روحانی مسجد باید به خوبی با شیوه تبلیغ آشنا باشد، ابراز کرد: متولیان کانون های فرهنگی هنری مساجد نیز باید شیوه امر به معرف و نهی از منکر را به خوبی بدانند و فن تبلیغ و موعظه را برای جلب و جذب جوانان و نوجوانان بلد باشند.
وی با بیان اینکه کانون ها باید قوه جاذبه داشته باشند تا همه را به فعالیت های مسجد جذب کنند، اظهار کرد: اگر متولیان مساجد، ائمه جمعه و جماعات و مدیران کانون ها با نحوه تبلیغ و شیوه دعوت آشنا نباشند قطعا مساجد از رونق می افتد.
امام جمعه ثلاث باباجانی، در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر فعالیت کانون های فرهنگی هنری در مجاورت مساجد، تأکید کرد: باید افرادی را متولی کانون ها و مساجد قرار دهیم که می توانند دیگران را بسازند.
وی با بیان اینکه مساجد مثل دانشگاه انسان ساز هستند، ابراز کرد: اولین مسئله ای که باید در فعالیت های کانون ها مورد توجه قرار بگیرد فریضه نماز است.
ماموستا شیخی، بیان کرد: وقتی مردم را به سمت نماز کشاندیم و آنان را به بهترین عمل جذب کردیم آن زمان مردم به سوی مساجد جذب می شوند.
وقتی اولویت را به اولاترین دادیم تا مردم در نمازهای یومیه و جمعه شرکت کنند آن موقع مساجد مخاطب پیدا می کنند و از میان این مخاطبین درصد زیادی از افراد از آنچه در کانون ها می گذرد،تبعیت می کنند.
وی اضافه کرد: با تحقق این مهم سخنان متولیان مساجد و ائمه جمعه و جماعات شنونده دارد اما در غیر اینصورت کانون ها تعطیل شده و مساجد ما خالی از جمعیت می ماند.
نظر شما