کاهش بهای نفت؛ سلاح عربستان/ احتمال تحریم مجدد ایران

خبرگزاری شبستان:کاهش بهای نفت؛ سلاح عربستان، بررسی آزمایش های موشکی ایران در نشست اتحادیه اروپا، احتمال تحریم مجدد ایران، اذعان محافل صهیونیست به توانمندی‌های موشکی ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کاهش بهای نفت؛ سلاح عربستان، بررسی آزمایش های موشکی ایران در نشست اتحادیه اروپا، احتمال تحریم مجدد ایران، اذعان محافل صهیونیست به توانمندی‌های موشکی ایران از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

کاهش بهای نفت؛ سلاحی که عربستان به سمت ایران نشانه رفت، اما دامن خودش را گرفت

روزنامه آمریکایی نیویورک‌تایمز با این مقدمه نوشت که تحریم نفتی 1973 تا 74 اولین نمایش این مطلب بود که آل سعود قصد دارد از بازار به عنوان یک سلاح استفاده کند.

در اکتبر 1973، ائتلافی از کشورهای عربی به ریاست عربستان سعودی به صورت ناگهانی، انتقال محموله‌های نفتی را در انتقام از حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ «یوم الکیپور» متوقف کردند. قیمت یک بشکه نفت به سرعت چهار برابر شد و این شوک وارده به بازار در نتیجه وابستگی اقتصاد غرب موجب افزایش ناگهانی هزینه زندگی، افزایش بیکاری و افزایش نارضایتی اجتماعی شد.

نیویورک‌تایمز ادامه داد: «غرب درس‌های سال 1974 را فراموش کرده است و بخشی از آن به این دلیل است که اقتصاد ما تغییر کرده و آسیب‌پذیری خود را تا حدودی کاهش داده است، اما دلیل عمده آن این است که ما دیگر هدف اصلی سعودی‌ها نیستیم.»

طبق این گزارش، «در سال‌های اخیر، سعودی‌ها به وضوح اعلام کرده‌اند که بازارهای نفت را خط مقدم مهم نبرد با ایران می‌دانند. تاکتیک مورد علاقه آن‌ها در واقع "سر ریز کردن" است به این مفهوم که مازاد نفت خام را به بازار ضعیف پمپاژ می‌کنند، که این به مثابه جنگ با ابزار اقتصادی است: معادل نفتیِ بمباران دشمن.»

در سال 2006، «نواف عبید» یکی از مشاوران امنیتی عربستان هشدار داد که ریاض آمادگی دارد با هدف «خفه‌ کردن» اقتصاد ایران، قیمت‌های نفت را پایین آورد. دو سال بعد، سعودی‌ها با هدف تقابل با ایران و جلوگیری از حمایت این کشور از عراق و لبنان و ... چنین کاری را محقق کردند.

سپس در سال 2011، «ترکی الفیصل» رئیس سابق دستگاه اطلاعاتی عربستان به مقامات ناتو اعلام کرد که ریاض آمادگی دارد با هدف تحریک ناآرامی‌های داخل ایران، بازار را با کالاهای خود پر کند. سه سال بعد، عربستان جرقه را روشن کرد و شیر نفت را بازگذاشت، اما اینبار زیاده‌روی کرد.

طبق این گزارش، وقتی مقامات سعودی در پاییز 2014 وارد عمل شدند و از بازار اشباع‌شده بهره‌وری کردند، بدون تردید امیدوار بودند که کاهش قیمت نفت، صنعت نفت شیل آمریکا را که سلطه بازار سعودی‌ها را به چالش کشیده بود، تضعیف می‌کند، اما هدف اصلی عربستان، دشوار کردن اوضاع برای تهران بود.

عبید استدلال کرد: «ایران که برای حفظ اقتصاد خود که تحت تحریم‌های بین‌المللی فرسوده و آسیب دیده است، تلاش می‌کند، (با کاهش قیمت نفت) تحت فشارهای اقتصادی و مالی بی‌سابقه‌ای قرار می‌گیرد».

طبق این گزارش، کشورهای تولیدکننده نفت به ویژه کشورهایی همچون روسیه بودجه خود را طوری قرار داده بودند که قیمت‌های نفت زیر یک آستانه خاص نرود. اگر قیمت‌ نفت زیر سطح در نظر گرفته می‌رفت، بحران مالی نمایان می‌شد. سعودی‌ها انتظار داشتند که کاهش شدید قیمت نفت نه تنها به صنعت استخراج آمریکا آسیب وارد می‌کند، بلکه به اقتصاد ایران و روسیه نیز آسیب بزند و در نتیجه توانمندی تهران برای حمایت از عراق و سوریه تضعیف شود.

نیویورک‌تایمز با اشاره به این موارد نوشت، در خاورمیانه کاهش درآمدهای نفتی، توانمندی عراق را برای جنگ علیه تکفیری‌های داعش محدود کرده است. تولیدکنندگان نفت در خلیج‌فارس همچون قطر و امارات متحده عربی برآورد کرده‌اند که سال گذشته، از کاهش قیمت نفت، 360 میلیارد دلار از درآمدهای خود که از صادرات نفت به دست می‌آمد را از دست دادند.

این روزنامه آمریکایی به پیامدهای منفی که این اقدامات خاندان سعود برای خود عربستان به همراه داشته است، اشاره کرد و نوشت، تمامی شواهد نشان می‌دهد که مقامات سعودی هرگز انتظار نداشتند که قیمت‌های نفت به زیر بشکه‌ای 60 دلار کاهش پیدا کند و همچنین هرگز انتظار نداشتند که جایگاه خود را به عنوان یک تعدیل کننده نوسان در «اوپک» از دست بدهند. علیرغم اظهارات واهی و پوچ وزرای سعودی، تلاش‌های ماه گذشته عربستان برای توافق با روسیه، ونزوئلا و قطر برای محدود کردن عرضه نفت و افزایش قیمت نفت با شکست مواجه شد.

طبق این گزارش، از طرف دیگر، صندوق بین‌المللی پول هشدار داده است که اگر هزینه‌های دولت عربستان مهار نشود، این کشور تا 2020 ورشکسته می‌شود. هم‌اکنون عربستان به دنبال قرض گرفتن میلیاردها دلار از منابع مالی جهان است.

نیویورک‌تایمز ادامه داد، واکنشِ «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان به این مشکلات مالی، متعهد شدن به ریاضت اقتصادی، افزایش مالیات‌ها و کاهش یارانه‌ مردم کشورش که به گشاده‌دستی و کمک‌های دولتی عادت کرده‌اند، می‌باشد. تمامی اینها، سوالاتی را درباره انسجام داخلی پادشاهی عربستان مطرح می‌کند.

این در حالی است که پادشاهی عربستان تصمیم دارد در این شرایط مسئولیت امنیت منطقه خاورمیانه را به دوش بکشد و در دو جبهه در خاورمیانه جنگ به راه انداخته است. نویسنده این گزارش سپس پرسیده است: «آیا تا به حال کشور نفتی‌ای بوده که تا در داخل تا این حد مقروض باشد و در خارج تا این اندازه درگیر؟»

طبق این گزارش، بعلاوه با اجرایی شدن برجام، ایران هم‌اکنون از زیر فشار تحریم‌های اقتصادی خارج شده است و این برای ریاض خوشایند نیست که یک تولیدکننده دیگر نفت به بازار جهانی که دیگر تحت کنترل سعودی‌ها نیست، افزوده می‌شود.

نیویورک‌تایمز در پایان افزود، بی‌ثباتی و مشکلات اقتصادی برای کشورهای کوچکتر تولیدکننده نفت همچون نیجریه و آذربایجان همچنان ادامه دارد اما این یک خسارت ناخواسته است. داستان واقعی این است که چه طور سعودی‌ها با سلاح خود آسیب دیدند.

پاریس از احتمال تحریم ایران در پاسخ به رزمایش موشکی خبر داد

دولت فرانسه روز یکشنبه از احتمال اعمال تحریم علیه ایران در پاسخ به رزمایش موشکی اخیر ایران خبر داد.

«ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه امروز گفت «در صورت نیاز» ممکن است تحریم‌هایی علیه ایران اعمال شود.

دیروز بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی از کشورهای عضو گروه موسوم به 1+5 خواست «فورا» به شلیک موشک بالستیک توسط ایران، واکنش نشان دهند.

گروه 1+5، متشکل از شش کشور آمریکا، روسیه، چین، فرانسه، انگلستان و آلمان است. این گروه تیر ماه سال جاری بر سر برنامه هسته‌ای ایران، با تهران به توافق دست یافت.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هفته گذشته طی یک رزمایش موشکی، چند فروند موشک بالستیک شلیک کرد. در حالی که قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که بعد از توافق هسته‌ای اجرایی شده، تنها ایران را از کار بر روی موشک‌های بالستیکی منع کرده که اختصاصا برای حمل کلاهک هسته‌ای طراحی شده باشند، آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌گویند شلیک موشک‌های ایران مصداق نقض قطعنامه است.

سامانتا پاور نماینده آمریکا در سازمان ملل این هفته با «ثبات‌زدا» و «تحریک‌آمیز» خواندن رزمایش موشکی ایران، گفت شورای امنیت روز دوشنبه با درخواست واشنگتن تشکیل جلسه می‌دهد تا این مسئله را مورد بررسی قرار دهد.

وی گفت آمریکا از «ابزارهای یکجانبه‌» خود برای پاسخ به این رزمایش استفاده خواهد کرد. پاور از «جامعه جهانی» هم خواست برای «تضعیف برنامه موشکی ایران» متحد شود.

مهر:

احتمال تحریم مجدد ایران/لزوم توقف اقدامات خصمانه ایران در سوریه!

«جان کری» وزیر خارجه آمریکا امروز بعد از گفتگو با رهبران اروپایی در پاریس درباره مسایل سوریه و رژیم صهیونیستی، در نشست مشترک خبری با وزرای خارجه انگلیس، ایتالیا، آلمان و فرانسه، موشک های ایران را تهدیدی برای منطقه دانست!

وی با اشاره به برد موشک های آزمایش شده ایران مدعی شد: آزمایش های اخیر موشکی ایران ناقض قطعنامه های شورای امنیت است!

وی همچنین تهدید کرد در صورت ادامه آزمایش های موشکی از سوی ایران تحریم های جدید علیه ایران اعمال خواهند شد.

بنابر این گزارش، وزیر خارجه آمریکا خواستار توقف درگیری ها در سوریه شده و گفت خشونت ها در سوریه کاهش یافته اند.

همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه، جان کری همچنین با اشاره به اظهارات ولید المعلم وزیرخارجه سوریه که حذف بشار اسد از قدرت را خط قرمز دمشق خوانده بود، وی را متهم به انجام اقدامات مخرب کرده و مدعی شد اظهارات وی بر خلاف توافق آمریکا با روسیه و ایران درباره لزوم انتقال سیاسی قدرت در سوریه و انتخابات ریاست جمهوری این کشور است.

وزیر خارجه آمریکا گفت: نگران جلوگیری نظام سوریه از رسیدن امکانات پزشکی به برخی مناطق این کشور هستیم.

کری با تاکید بر لزوم امداد رسانی به مردم سوریه و متهم کردن دولت سوریه به مانع تراشی در مسیر امداد رسانی گفت: بیش از 500 هزار سوری در محاصره زندگی می کنند که باید به آنها کمک کرد.

وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد پایان دادن به جنگ در سوریه به بحران آوارگان پایان می دهد،لذا باید به بحران سوریه پایان داد تا سفر آوارگان به اروپا متوقف شود.

وزیر خارجه آمریکا همچنین با پرداختن به مسایل در شرق اوکراین و متهم کردن روسیه به دست داشتن در تحولات شرق این کشور گفت: روسیه دو گزینه در پیش رو دارد یا ادامه تحریمها یا پذیرفتن حل بحران در اوکراین و تضمین حاکمیت ملی این کشور.

وی همچنین از طرح فرانسه برای احیای مذاکرات سازش خاورمیانه استقبال کرده و گفت: با پادشاه عربستان توافق کردیم که حل مسایل فلسطینی ها و اسرائیل به افزایش تلاش ها نیاز دارد.

جان کری همچنین با متهم کردن ایران و روسیه به اقدامات خصمانه در سوریه مدعی شد با روسیه و ایران برای توقف این اقدامات توافق شده است!

وزیر خارجه آمریکا همچنین خواستار پایبندی طرف ها و دولت سوریه به هر گونه توافقی که در ژنو به دست می آید شده و در عین حال گفت با کشورهای منطقه از جمله قطر و عربستان سعودی درباره تلاش ها برای توقف اقدامات خصمانه در سوریه نیز در حال گفتگو هستیم.

بررسی آزمایش های موشکی ایران در نشست اتحادیه اروپا

«ژان مارک آیرو» وزیر خارجه فرانسه می گوید به خاطر آزمایش های موشکی ایران اتحادیه اروپا می تواند تحریم های جدید علیه ایران وضع کند.

آیرو روز یکشنبه گفت: آزمایش های موشکی ایران به احتمال زیاد قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را نقض می کنند و به خاطر این آزمایش ها اتحادیه اروپا می تواند تحریم های جدیدی برای ایران در نظر بگیرد.

وی آزمایش های موشکی ایران را محکوم کرد و گفت: با این آزمایش ها در صورت اعمال تحریم ها هیچ کس نمی تواند اعتراض کند. قرار است در نشست روز دوشنبه کشورهای عضو اتحادیه اروپا موضوع آزمایش های موشکی به رای گذاشته شود.

جان کری وزیر خارجه آمریکا اعلام کرده است آزمایش های موشکی ایران قطعنامه های شورای امنیت را نقض کرده است. آمریکا می خواهد موضوع آزمایش های موشکی ایران را در جلسه این هفته شورای امنیت مطرح کند.

روز گذشته نیز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی از قدرت های جهانی خواسته بود نسبت به آزمایش های موشکی ایران واکنش نشان دهند.

اتهامات سایبری سناتور دموکرات کنگره علیه ایران/درخواست تحریم

یک سناتور دموکرات کنگره آمریکا از مقامات کاخ سفید خواسته است تحریم های سختی علیه دولت ایران اعمال کنند.

چارلز شومر سناتور دموکرات از ایالت نیویورک در کنگره آمریکا می گوید به احتمال زیاد ایران در ماجرای حمله سایبری به یک سد در حومه شهر نیویورک نقش داشته است.

این سناتور دموکرات ادعا کرد در جریان حمله سایبری سال 2013 به سد «بومن» در  حومه شهر نیویورک بخش عظیمی از تاسیسات این سد دچار خسارت شد.

وی این حمله سایبری را هشداری به آمریکا دانست که باید  تحریم های سخت تر علیه ایران را در پی داشته باشد.

کارشناسان آمریکایی هم اکنون سرگرم تحقیق در باره حمله  سایبری سه سال پیش به یک سد آبگیر در مجاورت یکی از محله های مسکونی هستند که انتظار می رود به صدور کیفرخواست منجر شود.

انتظار می رود کیفرخواست دادستانی نیویورک ظرف یک ماه آینده صادر شود هرچند که  هنوز معلوم نیست علیه دولت ایران خواهد بود یا افرادی که مظنون به انجام حمله شناخته  شده اند.

سناتور شومر می گوید  اقدام هکرها را باید هشداری تلقی کنیم که از آماده شدن آنها برای وارد ساختن آسیب های جدی به تاسیسات زیربنائی و به خطرانداختن جان و مال مردم ما  حکایت دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان:

اذعان محافل صهیونیست به توانمندی‌های موشکی ایران

مقامات اسرائیلی تلاش می کنند از این رزمایش موشکی برای تبلیغات ضد ایران استفاده کنند.  با وجود گذشت چند روز از رزمایش موشکی ایران،  رژیم صهیونیستی به تلاش برای سوء استفاده از این مسئله و تبلیغات ضد تهران و تحریک افکار عمومی ضد این کشور ادامه می دهد.

وزارت امور خارجه اسرائیل پیش از این با صدور بیانیه‌ای آزمایش‌های موشکی ایران را نقض آشکار قطعنامه شورای امنیت توصیف کرد که در آن توافقنامه هسته‌ای بین این کشور با گروه پنج بعلاوه یک تایید شد.

این وزارتخانه، آزمایش‌های موشکی ایران را عامل ایجاد تردید درباره پایبندی تهران به اجرای کامل قطعنامه دانست.

عراد نیر خبرنگار امور خارجه کانال دوم تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت: خستین بار از زمان امضای توافقنامه هسته‌ای، ایران رزمایش نمایشی و تحریک آمیزی را برگزار کرد که در آن موشک‌های دوربرد بالستیک شلیک شد. اما مشخص نیست که آیا واقعا این اقدام نقض جدی توافقنامه هسته‌ای است.

در ادامه این گزارش آمده است "بنیامین نتانیاهو،" نخست وزیر  رژیم صهیونیستی با مداخله مستقیم دراین باره از وزارت امور خارجه این رژیم خواست تا در تماس با شش کشور بزرگ اعمال اقدامات فوری تنبیهی ضد ایران را پیگیری کند.

یائیر واینرب خبرنگار امور سیاسی کانال اول تلویزیون رژیم صهیونیستی گفت نتانیاهو به وزارت امور خارجه دستور داد تا در پی نقض آشکار و مکرر قطعنامه شورای امنیت از طرف ایران در مسئله موشک‌ها، با شش کشور بزرگ تماس برقرار کند. نتانیاهو این مسئله را بسیار مهم و آزمونی برای کشورهای بزرگ از نظر اجرای توافقنامه هسته‌ای دانست.

خبرنگار المیادین افزود: تلاش اسرائیل برای استفاده از رزمایش ایران بخشی از تبلیغات این رژیم ضد توافقنامه هسته‌ای است. این رژیم همزمان به توسعه توانمندی‌های موشکی ایران اذعان می کند.

ایهود یعری تحلیلگر امور عربی کانال دو تلویزیون  رژیم صهیونیستی گفت: ایران با وجود تهدید کنگره آمریکا برای تشدید تحریم‌ها ضد تهران به علت ادامه آزمایش‌های موشکی آن، همچنان جامعه جهانی را به چالش می کشد. بیشتر این موشک‌ها جدید و بسیار دقیق از نوع عماد هستند که تحولی در توانمندی‌های بالستیک ایران است.

در ادامه گزارش المیادین آمده است واکنش همراه با نگرانی و سردرگمی اسرائیل به آزمایش موشکی ایران نشان می دهد به گفته خود مقامات این رژیم، ایران پیش از توافقنامه هسته‌ای و بعد از این توافقنامه همچنان عامل نگرانی اصلی برای تل آویو است.

تسنیم:

واکنش دفتر حافظ منافع ایران به مقاله ضدایرانی نویسنده مصری

دفتر حفاظت منافع جمهوری اسلامی ایران اظهارات منتسب به سردار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مقاله روزنامه مصری به‌قلم عمادالدین ادیب با عنوان «ایران: سعودی دشمن ما است و نه اسرائیل» را تکذیب کرد.

دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در جوابیه خود ضمن غیرواقعی خواندن ادعاهای منتشره در مقاله فوق الذکر و انتساب آن به مقام عالی‌رتبه ایرانی تأکید کرده است:

ــ عنوان، محتوا و نتیجه گیری مقاله مذکور بر مبنای قلب واقعیت یا استناد به برخی گزارش‌های خبری غیرحرفه‌ای و با انعکاس نادرست اظهارات مقام ایرانی نگاشته شده است که این امر با آداب حرفه‌ای رسانه‌ای مغایرت دارد.

ــ در متن اصلی سخنرانی سردار جعفری فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که به‌خلاف ادعای نویسنده محترم مقاله فوق ــ نه بعد از آزمایش موشک دفاعی اخیر ایران، بلکه در تاریخ 94.10.30 (2016.1.20) در همایشی با عنوان «غزه رمز مقاومت» ایراد شده ــ به هیچ وجه وجه عبارت مورد استناد و ادعای نویسنده محترم بیان نشده است.

ــ موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در مورد ماهیت اشغالگر و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی برای منطقه و جهان به‌خصوص جهان اسلام و دفاع و حمایت همه‌جانبه معنوی و سیاسی دولت و مردم جمهوری اسلامی ایران از آرمان مقدس فلسطین و مسجد الاقصی بر همگان واضح و روشن است.

ــ متأسفانه شاهد تلاش برخی محافل خبری هستیم که از یک‌سو با انتشار هر از چندگاهی اخباری غیرحرفه‌ای در مورد ارتباط رژیم صهیونیستی با ایران اسلامی در قالب گزارش‌های خبری و تحلیلی و مقاله و کتاب درصدد تصویری غیردقیق نسبت به چهره جمهوری اسلامی ایران هستند. از سوی دیگر و همزمان با به راه انداختن موج ایران هراسی در صدد جایگزین کردن دشمنان ساختگی به‌جای این رژیم و منحرف کردن توجهات افکار عمومی و دولت‌ها و ملتهای جهان اسلام و عرب از تهدید اصلی فراروی امت عربی و اسلامی یعنی رژیم صهیونیستی هستند.

دفتر حافظ منافع جمهوری اسلامی ایران در قاهره در پایان از محمود مسلم مدیر مسئول روزنامه مصری الوطن خواستار انتشار بیانیه فوق در چارچوب مقررات و عرف رسانه‌ای و در راستای تنویر افکار عمومی و تصحیح فضاسازی نادرست صورت گرفته شده است.

ایرنا:

سیستم عابر بانک میان ایران و عراق راه اندازی می شود

رئیس بانک مرکزی عراق با اتصال سیستم های عابر بانک میان ایران و عراق موافقت کرد که با راه اندازی این سیستم، از این پس شهروندان دو کشور قادر خواهند بود بصورت مستقیم با استفاده از کارت های بانکی، از موجودی خود در سفرهای زیارتی و سیاحتی، برداشت کنند.

علی العلاق، رئیس بانک مرکزی عراق در ملاقات اخیر، با پیشنهاد سفیر ایران مبنی بر اتصال سیستم های عابر بانک دو کشور موافقت کرده است.

حسن دانایی فر روز یکشنبه این خبر را به خبرنگار ایرنا داد و گفت، با راه اندازی این سیستم، شهروندان ایرانی و عراقی خواهند توانست، از سیستم عابر بانکی که راه اندازی می شود، در سفرهای متقابل استفاده کنند و از محل کارت های خود در سفرهای زیارتی و سیاحتی برداشت کنند.

یکی از مشکلات سفرهای زیارتی بین دو کشور ، بویژه در ایام اربعین حسینی که ازخواسته های بسیاری از شهروندان دو کشور بوده است، موضوع نقل و انتقال و حمل پول نقد می باشد که با برقراری سیستم عابربانک میان دو کشور، این مشکل برطرف خواهد شد.

انتقال پول از طریق عابر بانک همچنین مشکلات بسیاری از شهروندان دو کشور را که از خانواده هایشان دور هستند، رفع کرده و ریسک و هزینه نقل و انتقال را برای آنان کاهش می دهد.

علی العلاق رئیس بانک مرکزی عراق در دیدار روز یکشنبه با دانایی فر همچنین گفته که روابط بانکی دو کشور که به دلیل تحریم های ظالمانه علیه ایران طی چند سال گذشته، با موانعی روبه رو شده بود، طی یکی دو روز آینده به حالت عادی بازخواهد گشت و کلیه خدمات و همکاری های بین بانکی میان ایران و عراق برقرار خواهد شد.

این مقام ارشد بانکی عراق همچنین از توسعه روابط بانکی دو کشور در حوزه های مالی و فنی خبر داده است.

قرار است طی روزهای آتی یک هیات بانکی از ایران وارد بغداد شود و مذاکرات در خصوص همکاری ها را پی بگیرد.

عادی سازی روابط بانکی ایران و عراق، به اعتقاد کارشناسان جهش بزرگی در مبادلات تجاری و اقتصادی میان دو کشور ایجاد می کند.

روابط دو کشور از سال 2006 که بالغ بر 790 میلیون دلار بود، در سال 2014 به 12 تا 14 میلیارد دلار رسید.

کد خبر 531047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha