انیماتورها و فیمسازان از ادبیات گرته برداری کنند

خبرگزاری شبستان: شیری با بیان اینکه انیمیشن یک اقتصاد و یک هنر-صنعت انکارناپذیر است، گفت: هنرمندان ما در حوزه انیمیشن، سینما و هنرهای تجسمی با زبان جهانی همسو نیستند.

محسن شیری از انیماتورهای جوان کشورمان در مورد مهم ترین مشکلات این قشر به خبرنگار شبستان، گفت: مسئولان نباید فیلم ها و انیمیشن ها را در قالب جغرافیای ایران ببینند. انیمیشن های خارجی را با هر محتوا می بینیم و لذت می بریم اما اجازه نداریم که همان موضوعات را کار کنیم و انیمیشن بسازیم. این محدودیت ها به تولید صدمه می زند.

 

شیری تصریح کرد: اکثر کسانی که به موفقیت می رسند، عزم رفتن می کنند. در حیطه کار خودم بچه هایی که پیشرفت می کنند و کار را یاد می گیرند، سریع در فکر رفتن از ایران هستند.

 

وی خاطرنشان کرد: خروجی جشنواره ها باید کارهای خوب و ارتقای تولیدکنندگان باشد و اینکه تولیدکننده به بازار کار بیاید. متاسفانه در جامعه ما کارگردانان مطرح دیر به دیر ظاهر می شوند اما در دنیا می بینیم که هر روز یک ستاره به وجود می آید، این به دلیل مهندسی جامعه و فرهنگ است و حمایت از هنرمندان.

 

این انیماتور جوان با اشاره به اینکه انیمیشن یک اقتصاد و یک هنر صنعت انکارناپذیر است، اظهار داشت: نمونه این مسئله را می توان در ژاپن دید که در این عرصه پویا عمل می کند. ژاپن وارد مسایل جانبی به غیر از تولید نمی شود. ما با ژاپن شروع کردیم و حال ژاپن برای ما خاطره سازی می کند و ما عقب افتاده ایم زیرا ژاپن با دنیا در صلح بود، تولید نرم افزار کرد و کار را جلو برد و در تولید فرهنگ تمام کشورها را مدنظر داشت.

 

شیری تصریح کرد: طبق بررسی های به عمل آمده در بازار جهانی به لحاظ تولید و اقتصاد پیش رو بهترین بیس اقتصادی بازی و انیمیشن است، تمام علوم اشباع شده است اما مقوله هنر، رسانه و بازی و انیمیشن اشباع نشده است زیرا هر کس در ذهن خود یک کاراکتر می بیند و هر کس یک ایده و تخیلی دارد پس در این مقوله می توان بازتر عمل کرد. هر انسان می تواند یک تعریف جدید از روایت، قصه و تصویر داشته باشد.

 

وی با بیان اینکه جامعه ما در لاک خود فرو رفته است، گفت: تمام هنرمندان در حوزه انیمیشن، سینما، هنرهای تجسمی با زبان جهانی همسو نیستند. علم به ثانیه جلو می آید به عنوان مثال امروز آخرین مدل گوشی دست ماست و دو سه ماه بعد مدل جدیدتری می آید.

 

این انیماتور جوان با تاکید بر لزوم استفاده از داستان های کهن ایرانی در قالب فیلم، بازی و انیمیشن، عنوان کرد: قصه و داستان های ایرانی کم نیستند. ما در دایره ادبیات جهانی حرف برای گفتن داریم، شاعران و نویسندگان ما هم رده شاعران و نویسندگان بزرگ جهان هستند، فردوسی در رده گوته است. هنرمندان در حوزه انیمیشن و فیلم می توانند از ادبیات گرته برداری کنند.

 

وی با اشاره به اینکه دست از کار مذهبی کشیده ام، اظهار داشت: در حوزه مذهبی کار انیمیشن دو دقیقه ای داشتم که راجع به پیامبر اعظم (ص) بود اما آنقدر وسواس به خرج دادند و از من ایراد گرفتند که منصرف شدم و دیگر سمت کار مذهبی نمی روم چون بسیار محدودیت ایجاد می کنند اما در سوژه های دیگر می توان آزادتر و راحت تر عمل کرد.

 

 

کد خبر 530930

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha