کار برای مسجد، شکست ندارد/ موفقیت کانون مساجد در صف های نماز جماعت آن است

خبرگزاری شبستان: معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور، با بیان اینکه کاری که برای مسجد انجام شود هیچ گاه شکست ندارد، اظهار داشت: موفقیت کانون مساجد را باید در صف های نماز جماعت آن مسجد مشاهده کرد.

مرتضی طاهریان معاون فرهنگی هنری ستاد عالی کانون های مساجد کشور، یکی از مهمترین اهداف برگزاری تاسیس کانون های مساجد را ارتباط نسل جوان با مسجد دانست و به خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز گفت: خوشبختانه تا حدود زیادی توانستیم به این هدف دست یابیم و حتی اگر یک جوان هم با مسجد گره بخورد، حداقل موفقیت را کسب کردیم.

 

وی با بیان اینکه با توجه به امکاناتی که به خدمت گرفته شده و ظرفیتی که به میدان آمده، باید تلاش کنیم، این موفقیت را به حداکثر برسانیم، تصریح کرد: قدمی که برای پیوند جوان و نوجوان و افراد جامعه با مسجد برداشته شود، قطعا آن حرکت موفقیت آمیز بوده است.

 

وی با اشاره به اینکه کاری که برای مسجد انجام شود هیچ گاه شکست ندارد و همیشه در این حرکت بُرد کردیم ولی یک فرق آن این است که حداقل و حداکثری دارد، افزود: ستاد عالی کانون های مساجد، توانسته ظرفیت های نظام را به سمتی سوق دهد که این موفقیت بیشتر شود و فکر می کنم به اندازه وسع و توانی که داشتیم، معدل خوبی کسب کردیم.

 

طاهریان، اضافه کرد: اگر دشمنان از این حرکت کانون های فرهنگی هنری مساجد احساس خطر کردند، باید بدانیم موفق بودیم و آنها این ظرفیت را شناختند و اگر دوستان از این حرکت خوشحال باشند باید یقین داشته باشیم که پالس مثبت می آید و این به معنی نشان موفقیت است.

 

وی خاطر نشان کرد: شخصیت های مؤثر جهان اسلام با اطلاع از برنامه های فرهنگی هنری کانون مساجد، علاقه مند بودند که تجربیات ایران را از نزدیک مشاهده و بتوانند به نوعی این برنامه ها و حرکات فرهنگی را در مساجد خود منتقل کنند.

 

وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری نیز در سال 91 به ائمه جماعات سفارش کردند که کانون های مساجد را فراموش نکنید و این نشان می دهد که ایشان هم نسبت به این تاثیرگذاری نظر و توجه دارند، ابراز کرد: برگزاری جشنواره های متعدد در رشته های مختلف یکی از اقداماتی بوده که در راستای احیای کارکردهای مختلف مسجد صورت گرفته است.

 

معاون فرهنگی هنری کانون های مساجد کشور، عنوان کرد: مهمترین شاخص مساجد، کارکرد عبادی آن است اما باید توجه داشت مسجد تنها کارکرد عبادی ندارد بلکه فعالیت های آموزشی، هنری، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی نیز از جمله کارکردهای مسجد محسوب می شود.

 

طاهریان، اذعان داشت: در گذشته مسجد در بسیاری از جاها از مشکلات محله گره گشایی می کرده و اگر بنا بوده امر خیری اتفاق بیفتد، یکی از محل های طرف مشورت مسجد و مسجدی ها بودند و این در راستای کارکرد اجتماعی مسجد است.

 

وی ادامه داد: همچنین اگر کسی در محله زمین می خورد مسجدی ها دست به دست هم می دادند و آن را کمک می کردند، به خاطر همین قدیمی ترین صندوق های قرض الحسنه و مؤسسات خیریه با مسجد پیوند داشته و امروز نیز هیئت امنای بسیاری از صندوق های قرض الحسنه و خیریه ها، کسانی هستند که فعالیت خود را از مساجد آغاز کردند.

 

وی با اشاره به اینکه فلسفه وجودی کانون های مساجد، احیای کارکردهای آن بوده و نتیجه آن مقابله با تهاجم فرهنگی است، تاکید کرد: دشمن به دنبال این بوده که کارکردهایی در ظاهر زیبا و جذاب را بیرون مسجد حمایت و تقویت کند اما برای مقابله با آن تهاجم به دنبال این هستیم که همین کارکردها را در مسجد احیا کنیم.

 

معاون فرهنگی ستاد عالی کانون های مساجد کشور، اظهار کرد: این کارکردها از قدیم در مساجد وجود داشته ولی شدت و ضعف دارد، در برخی زمینه ها بیشتر و برخی مواقع کمتر بوده، همه این ها باید در حضور جوان و نوجوان با مسجد گره بخورد.

 

وی بیان کرد: اگر کانون مساجد خیلی شلوغی داشته باشیم اما صف های نماز جماعت آن خلوت باشد، ما آن کانون را موفق نمی دانیم، موفقیت کانون مساجد را باید در صف های نماز جماعت آن مسجد مشاهده کرد، صف هایی که مملو از جوانان و خانواده هاست.

 

کد خبر 530921

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha