افزایش ۲۶ درصدی جرایم سایبری در سال جاری/ بیشترین جرایم اینترنتی در تهران و کمترین در ایلام

خبرگزاری شبستان:رییس پلیس فتا از افزایش ۲۶ درصدی جرایم سایبری در سال جاری خبر داد و گفت:بیشترین جرایم مربوط به تهران بزرگ، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان و کمترین جرایم مربوط به استان های ایلام، خراسان جنوبی و شرق تهران است.

به گزارش خبرنگار شبستان، سیدکمال الدین هادیانفر، رییس پلیس فتا امروز در نشست خبری با اشاره به عملکرد این سازمان در سال جاری گفت: الحمدالله بر اساس هدف گذاری ها و اجرای برنامه هایی که در سال 94 داشتیم اقدامات موثری را در این راستا شاهد بودیم. در حال حاضر در 134 شهرستان و مرکز استان پلیس فتا عملیاتی و در 12 مرکز استان آزمایشگاه ادله دیجیتال در حوزه شبکه، کامپیوتر و تلفن همراه فعال است.

 

وی با بیان اینکه اصلی ترین و مهمترین اقدامات ما در سال 94 اجرای برنامه نشست جهانی جرایم سایبری بود، بیان کرد: در بحث فوریت های سایبری  به صورت چپ بر خط و لینک دادن 110 به مرکز فوریت‌ها این اتفاق رخ داد و هم اکنون پس از طی دوران آزمایشی به مرحله اجرایی رسیده‌ایم.

 

 23بیش از میلیون و 600 هزار نفر کاربر جوان در کشور

سردار هادیانفر اظهار کرد: اجرای طرح های آموزش های تخصصی و داخلی پلیس فتا متناسب با پلیس های سایبری دنیا که اکنون نیز در دستور کار است و ادامه خواهد داشت از دیگر اقدامات ما در سال 94 بود. همچنین توسعه و همکاری این پلیس با پلیس بین‌الملل و مشارکت در دو عملیات مشترک بین‌المللی رزونا و پانچای 8  نیز از دیگر اقدامات  پلیس فتا در این سال بود.

 

وی با اشاره به تعداد کاربران در دنیا افزود: بیش از 3 میلیارد و 400 میلیون نفر در دنیا کاربر هستند که در ایران 46 میلیون و 800 هزار نفرند که 23 میلیون و 600 هزار نفر کاربر جوان هستند.ضریب نفوذ اینترنت در دنیا از 100 نفر 49 نفر و در ایران 59 نفر می باشد و ضریب نفوذ تلفن همراه در دنیا 99 نفر و در کشور ما 105 نفر می باشد و همچنین ایران در خاورمیانه بالاترین رتبه کاربر و در دنیا رتبه پانزدهم را دارا می باشد.

 

وی ادامه داد:در حوزه مالی و اعتباری 33 بانک و مؤسسه وجود دارد؛ 368 میلیون کارت بانکی در اختیار مردم است یعنی به ازای هر نفر 5 کارت وجود دارد؛ 42 هزار و 350 خودپرداز و 68 هزار و 613 پایانه شعب بانکی و 4 میلیون و 200 هزار پایانه فروشگاهی داریم.

 

رئیس پلیس فتا تصریح کرد: بر اساس گزارش بانک مرکزی میزان 200 میلیون تراکنش بانکی انجام می‌شود؛ در کشور 8500 کافی‌نت داریم که امسال همه آنها بیشتر از یک یا دو بار مورد بازدید پلیس فتا قرار گرفتند تا در زمینه حقوق شهروندی و چک سامانه‌ای که در کافی‌نت‌ها فعالیت می‌‌کند اقدام کرده باشیم.

 

وی گفت: 920 خدمات دسترسی و 1550 خدمات میزبانی داریم و 22 هزار نفر متقاضی فروشگاه اینترنتی و دریافت نماد اعتمادند که 13 هزار و 952 نفر موفق به دریافت این نماد شده‌اند.

رییس پلیس فتا  با بیان اینکه در حوزه پیشگیری سه سایت پلیس فتا وجود دارد که در سراسر جهان بر اساس استانداردها قابل دسترسی است. تصریح کرد: بیش از 14 هزار همیار را در سال 94 ساماندهی کردیم و بیش از 8 هزار نفر  آنها وارد پلیس فتا شدند و بیشتر موضوعات همیاران پلیس فتا رصد موضوعات در فضای مجازی می باشد.

 

روزانه  بیش از 100 هزار سایت غیرمجاز در جهان بروز می کند

وی با بیان اینکه روزانه  بیش از 100 هزار سایت غیرمجاز در جهان بروز می کند، افزود: 70 هزار سایت با نگاه مجرمانه شکل می گیرد.

 

وی با بیان اینکه ما به دنبال اطلاع رسانی در حوزه پیشگیری هستیم، بیان کرد: حدود 147 هزار و 50 کلاس آموزشی برای دستگاه های آموزشی به ویژه آموزش و پرورش برگزار کردیم.

 

سردار هادیانفر با اشاره به اینکه 110 سایبری به 4 موضوع مزاحمت برخط، برداشت غیرمجاز، حملات تروریسم سایبری و کلاهبرداری اینترنتی رسیدگی کرده است  بیان کرد: این مرکز در نیمه دوم سال 94 راه اندازی شد و در این مدت 14 هزار و 400 تماس در رابطه با این موضوعات داشتیم.

 

رییس پلیس فتا ادامه داد: تقریبا بخش زیادی از این افراد کسانی هستند که دچار مشکل می شوند و از ما درخواست کمک می کنند تا از تله خارج شوند، ما در همان ابتدا تشکیل پرونده نمی دهیم بلکه کمک می کنیم که از تله خارج شوند و بعد از راهنمایی اقدام به تشکیل پرونده می کنیم.نحوه برخورد پلیس فتا با سایت های غیرمجاز و متخلف تذکر و از طریق ایمیل رسمی پلیس فتا هشدار، مصون سازی و از دسترس خارج کردن می باشد.

 

وی با بیان اینکه در 20 کشور دنیا بیش از 11 میلیون فقره جرایم سایبری گزارش شده است، افزود: کلاهبرداری های اینترنتی، ارعاب، اخاذی، افشا و انتشارحریم خصوصی و برداشت های اینترنتی عمده ترین جرایم  اینترنتی دنیا محسوب می شود.

 

امسال بالغ بر 17 هزار فقره پرونده در پلیس فتا تشکیل دادیم

سردار هادیانفر خاطرنشان کرد: امسال بالغ بر 17 هزار فقره پرونده در پلیس فتا تشکیل دادیم که متاسفانه نسبت به سال گذشته 26 درصد جرایم سایبری افزایش داشته است و ما از این تعداد 88.5 درصد پرونده ها را کشف کردیم که 75 درصد این کشف ها مربوط به وقوع پرونده های سال 94 است و مابقی مربوط به سال قبل می باشد.

 

وی با بیان اینکه کشفیات ما 16 درصد نسبت به سال 93 افزایش داشته است، اظهار کرد: همچنین در دستگیری ها نیز 6.9 درصد کاهش داشتیم و قالب موضوعات بحث های مالی است یعنی 35.8 درصد جرایم مربوط به برداشت های غیرمجاز بود.

 

وی با اشاره به برداشت های غیرمجاز خاطرنشان کرد: 100 درصد مجازات ها یک طرفش بانک ها هستند، درخواست ما این است که مدیران و بانکداران پاسخ اعتماد را بدهند. بانک ها با روش های اشتباه موجب می شوند سارقان سوءاستفاده کرده و برداشت های غیرمجاز افزایش یابد. فقط حداقل اشتباهات مربوط به کارگران می باشد.

 

کاهش 13 درصدی برداشت های غیرمجاز

وی با بیان اینکه در برداشت های غیرمجاز 13.7 درصد در سال جاری کاهش داشتیم، بیان کرد: نشر اکاذیب، هتک حیثیت از جمله موارد افزایش یافته در سال جاری بود که در واقع 79 درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم و همچنین در مزاحمت های اینترنتی 190 درصد و انتشار فیلم های خصوصی و خانوادگی 90 درصد شاهد افزایش بودیم.

 

وی با بیان اینکه همچنین در حوزه کاربران، حریم خصوصی، مزاحمت ها و هتک حرمت افزایش داشتیم، افزود: در کلاهبرداری ها 5.4 درصد شاهد کاهش بودیم که در این مورد کاربران بیشترین نقش را داشتند.

 

رییس پلیس فتا با بیان اینکه ما در سال 94، 823 باند را انهدام کردیم، اظهار کرد: این باندها در قالب تیم های بیش از 2 نفر بودند که در حوزه های اجتماعی و اخلاقی فعالیت می کردند و به صورت فراشهری و فراروستایی عمل می کردند.

 

سردار هادیانفر با بیان اینکه ما در 45 فقره پرونده ای که در استان های دیگر رسیدگی شده بود بیش از 30 الی 60 فقره پرونده نیز در استان های دیگر ایجاد شد، افزود: همچنین بیش از 2 هزار و 256 پرونده از اینها به وجود آمده که غالب اینها به صورت شبکه اداره می شدند.

 

 بیشترین جرایم اینترنتی در تهران و کمترین در ایلام

وی با بیان اینکه بیشترین جرایم ترتیب مربوط به تهران بزرگ، خراسان رضوی، فارس، آذربایجان شرقی و اصفهان بود، تصریح کرد: کمترین جرایم مربوط به استان های ایلام، خراسان جنوبی، همدان و شرق تهران بود.

 

رییس پلیس فتا با بیان اینکه طرح های پلیس فتا در سال جاری در حوزه های مبارزه با مواد مخدر، قماربازی حتی نفوذ نیز به اجرا درآمد، افزود: بیش از 3508 طرح و سایت ها شناسایی و برخورد شدند که 3077 سایت به جهت سالم سازی شناسایی و 250 تا مربوط به خارج از کشور بودند.

 

وی ادماه داد: در موضوعات زهره نگاری، ضداخلاقی، دستگاه های امنیتی، جعل اسناد و مدارک و موضوعات اخلاقی از 796 صفحه ای که در فیسبوک وجود داشت 597 تا را مجرمانه تشخیص و تقریبا 70 درصد حذف شدند.

 

42 درصد از جرایم در تلگرام رخ می دهد

وی با بیان اینکه امروز 42 درصد از جرایم در تلگرام رخ می دهد، افزود: بیشتر جرایم مربوط به موضوعات اخلاقی است.

 

وی گفت: ما در حوزه سایبری که مربوط به افراد و دستگاه ها می باشد 225 غرفه امنیتی در دستگاه های دولتی را شناسایی کردیم که از این تعداد 177 دستگاه دولتی و 41 دستگاه غیردولتی بودند.

کد خبر 529911

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha