به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قمی، معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری در چهاردهمین همایش قبل از سفر عتبات دانشگاهیان که امروز 17 اسفندماه 94 در تالار شیخ انصاری دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: باید هر کاری را با معرفت انجام داد زیرا در غیر این صورت انسان در مسیر تباهی گام برمی دارد.
وی افزود: بنا بر آموزه های اسلام هر کودکی، پاک متولد می شود اما به تدریج مبتلا به آلودگی ها می شود. مولوی در این باره می گوید "قطرات باران هنگام ریزش، پاک هستند اما در اثر برخورد با خاک، کلوخ و سایر اشیا آلوده می شوند؛ به همین ترتیب انسان ها در ابتدای تولد پاکیزه اند.
منتخب مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: هیچ انسانی مصون از آلودگی ها نیست بنابراین برای پاک شدن باید خورشید زیارت عتبات، نمازهای پنج گانه، شب قدر، دعای کمیل و عرفه بر او بتابد. سفر عتبات، انسان را متوجه حقیقت و گوهر وجودی اش می کند و فطرت الهی اش را بیدار می سازد.
حجت الاسلام والمسلمین قمی گفت: غفلت از نیازهای معنوی درد مشترک بشریت است به همین دلیل یونسکو در مصوبه سال 2000 خود علاوه بر تربیت جسمانی، عقلانی و عاطفی، تربیت معنوی را نیز لازمه رشد صحیح کودک اعلام می کند.
وی افزود: تعابیری مانند "دلم برای خودم تنگ می شود" و "خیلی از خودم بدم آمده است" در همه فرهنگ ها و زبان ها وجود دارد اما از نظر زبان ریاضی معنا و مفهوم ندارند. چنین تعابیری ریشه در از خود بیگانگی دارد که انسان دور از معنویت و عبودیت را مبتلا می کند.
معاون امور بین الملل دفتر مقام معظم رهبری خطاب به سفر اولی ها خاطرنشان کرد: قدر این سفر را بدانید زیرا روایات بر انجام این سفر حتی با وجود خطرات جانی تاکید دارند.
وی ادامه داد: شعور همراه با شور لازمه سفر عتبات است. چند سال پیش عده ای از علمای عراق خدمت مقام معظم رهبری عرض کردند "13 میلیون نفر در اربعین به زیارت امام حسین (ع) می روند". رهبر معظم انقلاب فرمودند "این مردم با شور به زیارت کربلا می روند". باید از خود پرسید برای افزایش شعور و معرفت آنها چه کردیم.
حجت الاسلام قمی در ادامه گفت: انجام بهینه و مطلوب هر سفری نیازمند مقدماتی است بنابراین با افزایش معرفت و شناخت ائمه اطهار (ع) آمادگی خود برای سفر عتبات افزایش دهید.
نظر شما