تشریح عملکرد ۲۳ ساله کانون های مساجد در گفتگو با دبیر ستادعالی

خبرگزاری شبستان: درپی هشدارهای رهبرانقلاب در رابطه با تهاجم فرهنگی، شورای عالی انقلاب در سال ۷۱ وزارت ارشاد اسلامی را موکلف به ارائه طرحی در این زمینه کرد که این وزارتخانه در ابتدای سال ۷۲ طرح راه اندازی کانون ها در مساجد را ارئه و به تصویب رسید.

خبرگزاری شبستان-هرمزگان؛ احیای کارکردهای واقعی مساجد، ترویج آموزه های قرآنی، سیره نبوی، معارف اهل بیت(علیهم السلام)، نشر اصول و ارزش های انقلاب، امام(ره) و شهدا، پاسخ گویی به دغدغه های رهبری، جذب جوانان به مساجد، عمران معنوی خانه های خدا و مبارزه به هجمه های فرهنگی دشمن و کادرسازی برای آینده نظام با بهره گیری ظرافتمندانه از ابزار موثر فرهنگ و هنر از اهداف کلیدی تاسیس کانون هاست.

 

باتوجه به نزدیک بودن به 18 اسفند و سپری شدن 23 سال از عمر مصوبه 302 شورای عالی انقلاب فرهنگی، طی مصاحبه ای با مشاور وزیر ارشاد اسلامی و دبیرستاد عالی کانون های مساجد کشور به بخشی از عملکرد و موفقیت های کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره شده است که با هم مرور می کنیم.

 

حجت الاسلام و المسلمین حمیدرضا ارباب سلیمانی، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر ستاد عالی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس ضمن تبریک به مناسبت درپیش بودن سالروز تاسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد، اظهار داشت: هم اینک بیش از 21 هزار و 700 کانون فرهنگی هنری در سطح کشور وجود دارد که از این تعداد بیش از 10 هزار کانون در مناطق روستایی فعالیت می کنند.

 

وی به حمایت از کانون ها در قالب پرداخت های نقدی و غیرنقدی اشاره کرد و گفت: براساس طرح ارزیابی و سطح بندی، سرانه کانون های فرهنگی هنری در قالب رتبه بندی درجه یک، دو و سه پرداخت می شود.

 

دبیر ستاد عالی، راه اندازی بیش از 12 هزار کتابخانه دارای مخزن و باز شبستان در مساجد را از دیگر اقدامات برشمرد و افزود: این کتابخانه ها به کتاب های مناسب و تجهیزات مورد نیاز مجهز شده اند.

 

وی از ایجاد بیش 188 مرکز فرهنگی دیجیتال در مساجد به عنوان یکی دیگر از دستاوردها یاد کرد و اذعان داشت: شکل گیری بیش از 740 کانون تخصصی در 23 رشته، 440 کانون مصلی و 150 کانون دانشگاهی از دیگر فعالیت های 23 ساله ستاد عالی است.

 

مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به برنامه های کیفی کانون های فرهنگی هنری مساجد اشاره کرد و گفت: برگزاری جشنواره های متعدد فرهنگی هنری ازجمله جشنواره قرآنی مدهامّتان، نشریات تجربی، آواها و نغمه های آسمانی و ... از شاخص ترین برنامه هاست.

 

وی، برگزاری همایش های ملی نظیر «اندیشه های آسمانی» در مشهد مقدس در راستای ارتقاء سطح علمی و معرفتی اعضای کانون های فرهنگی هنری، کنگره «نخبگان روستایی و عشایر» با بهره گیری از اساتید مجرب حوزه و دانشگاه و کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) با محوریت استان هرمزگان را بخش دیگری از برنامه ها ذکر کرد.

 

حجت الاسلام و المسلمین ارباب سلیمانی از توسعه کمی و کیفی طرح تلاوت نور در بیش از 29 هزار مسجد و مرکز فرهنگی به عنوان یکی دیگر از برنامه های ستاد عالی در جهت نهادینه کردن فرهنگ قرآنی در جامعه نام برد و عنوان کرد: تولید کتاب تفسیر همراه و حمایت از برنامه های تفسیری در مساجد کشور با همراهی بیش از 7 هزار گوینده تفسیر قرآن کریم از دیگر برنامه هاست.

 

وی، چاپ و توزیع هزاران جلد قرآن و اهدای آن به مساجد و همچنین چاپ و توزیع قرآن با کتابت استاد بنی رضی را از دیگر اقدامات ستاد اعلام کرد و افزود: تولید و انتشار اخبار حوزه دین با رویکرد مسجد در قالب 7 زبان رایج دنیا در خبرگزاری شبستان یکی از مهمترین فعالیت های تاثیرگذار ستادعالی است.

 

ارباب سلیمانی از تشکیل هسته های پژوهشی به عنوان مغز متفکر و طراح فعالیت های فرهنگی مساجد یاد کرد و گفت: در حال حاضر یکهزار و 850 هسته پژوهش در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد سراسر کشور فعال می باشند.

 

وی در خاتمه، توجه به گفتمان اقتصاد مقاومتی، تلاش در راستای نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب، اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت، کارآفرینی و اجرای برنامه در جهت ترویج فضایل اخلاقی در جامعه را از مهمترین اولویت های کانون های فرهنگی هنری مساجد اعلام کرد.

 

 

 

 

کد خبر 529419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha