به گزارش خبرنگار سیاسی قضایی خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام محسنی اژهای، سخنگوی قوه قضاییه در ادامه نشست خبری با اصحاب رسانه درخصوص پرونده شاندیز گفت: ستادی که در استان برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شد و این ستاد با پشتیبانی تهران و اختیاراتی که داده شد هیئت مدیره جدیدی را انتخاب کرد و افراد حقیقی و حقوقی برای سرمایه گذاری در این ستاد اعلام آمادگی کردند امیدواریم این پروژه به نحو مطلوب به پایان برسد و مردم به حق واقعی خود برسند.
وی درخصوص پرونده سه هزار میلیاردی گفت: تعداد 46 نفر از متهمان پرونده سه هزار میلیاردی از جمله مدیرعامل سابق بانک صادرات و برخی کارمندان دادگاهشان به اعدام رسیده و ختم رسیدگی دادگاه اعلام شده است و ظرف این هفته تا هفته آینده حکمشان صادر میشود.
وی در ادامه در مورد متهمانی که در مورد عزاداری امام حسین در سفی آباد دزفول به عزاداران حمله کرده بودند گفت: در این حادثه سه نفر شهید و دو نفر مجروح شدهاند در این پرونده کیفرخواست داده شد و دادگاه موردنظر نیز در موعد مقرر برگزار می شود.
وی در مورد دیه سال 95 اظهار کرد: براساس قانون قوه قضاییه موظف است هر سال قیمت دیه را برای سال بعد اعلام کند با بررسیهای انجام شده در جلسه مسئولان عالی قضایی و براساس گزارش مسئولان زیربط و بررسیهای میدانی و با در نظر گرفتن تورم مبلغ دیه برای سال 95، 190 میلیون تومان در نظر گرفته شده است که در ماههای حرام یک سوم به ان افزوده می شود و مبلغ گفته شده مربوط به ماههای غیرحرام است.
وی در مورد قتل شهردار سابق یکی از استانهای کشور گفت: با بررسیهای انجام شده قاتلان این فرد و مباشران آن و افراد دیگر در ارتباط با این قتل دستگیر شده اند و اظهارات متهمان نشان داد که مشکل شخصی و خانوادگی بوده و در حال ادامه تحقیقات و بازداشت هستند.
سخنگوی قوه قضاییه در مورد کشف مواد مخدر در چند ماه اخیر گفت: در سه ماه اخیر براساس گزارشهای رسیده در کرج در تاریخ 7/10/94 هزار و 300 کیلو تریاک، مرفین و حشیش کشف شد در تاریخ 28/10/94 در جاسک 1929 کیلو تریاک کشف شد و در 28/11/94 دویست و 75 کیلو هروئین در کامیونی که به ظاهر میوه حمل می کردند جاسازی شده و کشف و ضبط شد که این محموله مربوط به شهر بم بوده است.
وی ادامه داد: در منطقه رودبار در تاریخ 15/12/94 هزار و 345 تریاک در این منطقه کشف و ضبط شد.
وی خطاب به مدعیان حقوق بشر گفت: اگر قاچاقچیان مواد مخدر به مجازات میرسند آیا حقوق بشر و افراد مدعی این موضوع باید بگویند خلاف حقوق بشر اتفاق افتاده یا اینکه این افراد به سزای اعمال خود رسیدهاند.
وی در مورد تخلفات انتخاباتی گفت: این گزارش در مورد 5 استان هنوز تکمیل نشده است اما در گزارشی که تا لحظات پیش به دستم رسید 206 پرونده در مجموع استانهای عنوان شده گزارش شده است که مربوط به تخلفات ریز و درشت انتخاباتی است که بخشی از این پروندهها مربوط به زد و خورد نامزدها و نزاع هواداران آنهاست و در مواردی نیز مربوط به خرید رای است که این موضوع مربوط به مراجع نظارتی است که در آمار موجود این پروندهها فقط سه مورد خرید رای گزارش شده است.
وی در مورد خبری که به سخنگوی دولت نسبت داده می شود مبنی بر اینکه پولهای کثیف بالغ بر 100 میلیون تومان به دبیر حزب اعتدال و توسعه داده شده است گفت: این موضوع مربوط به الان نیست و این موضوع به شخص نوبخت مربوط نبوده بلکه بهحزب مربوط بوده و فردی به حزب کمک کرده این گزارش در دادگستری رسیدگی شد و پرونده مختومه اعلام شد و جرمی در این پرونده احراز نشده است اسناد و مدارک آن نیز ثبت و ضبط شده و این خبر مربوط به انتخابات گذشته نیست.
وی در مورد مجازاتهای جایگزین اظهار کرد: این مجازاتها باید زمینه اش در دستگاههایی که می توانند متهم را بپذیرند فراهم شوند مانند شهرداری یا وزارتخانههای مربوطه و یا مراکز عمومی که آییننامه آن موجود است.
وی ادامه داد: البته مواردی نیز وجود دارد که منجر به محدودیت مجازات است مجازاتهای جایگزین باید به نفع متهم باشند و نمی توان حبس را به طور کامل حذف کرد به طور مثال اگر فردی راننده است اگر گواهی نامه وی را بگیرند نمی تواند هیچ نوع کاری انجام بدهد که در این موارد باید امر نظارتی صورت بگیرد.
وی اظهار کرد: مواردی نیز وجود دارد که افراد در محیط کاری و سکونت امکان مراجعه به محل کار ندارند و به استانهای همجوار فرستاده می شوند که این موضوع نظارت را مشکل تر می کند.
محسنی اژه ای ادامه داد: در مواردی نیز دیده شده که افراد متهم به جزای نقدی می شوند و پس از صدور حکم امکان پرداخت ان را ندارند که برای خود فرد و قاضی مشکل ایجاد میکنند سخنگوی قوه قضاییه اظهار کرد: سیاست ما این است که تعداد زندانی کم باشد سعی می کنیم به جای حبس از مجازاتهای بازدارنده استفاده کنیم اما نمی توانیم کلاً حبس را حل کنیم برخی افراد بودنشان برای جامعه مضر است و باید به زندان بروند.
وی در مورد انتشار موسیقیهای صوتی اعتیادآور در فضای مجازی گفت: کارشناسان معتقدند که موسیقی صوتی مخدر نداریم البته ممکن است برخی اصوات مضر باشند اما تاکنون در اینخصوص در دستگاه قضا پرونده ای تشکیل نشده است.
وی در مورد پرونده متهمان کنسولگری عربستان اظهار کرد: 3 یا 4 نفر از متهمان این پرونده به دادسرای ویژه روحانیت منتقل شدهاند و هنوز جوابی از این دادسرا به ما نرسیده است کسانیکه هم در دادسرای تهران بوده اند با قرار وثیقه مناسب آزاد شده اند اما از چند نفری که در بازداشت دادسرای ویژه روحانیت هستند خبر ندارم.
وی در مورد خبری که ملاوردی در مورد اعدام اهالی یک روستا به جرم مواد مخدر اظهار کرد: مقامات زاهدان این خبر را تایید نکردهاند و دادستان زاهدان نیز گزارشی را برای رسیدگی به این موضوع اعلام کرده است.
وی در مورد اظهارات قاضی پور در کلیپی که در ایام انتخابات پخش شد گفت: اگر کسی در مورد این کلیپ اعتراضی دارد که مورد اهانت واقع شده است می تواند شکایت کند و حتما این شکایت مورد توجه قرار می گیرد.
وی درخصوص ممانعت از حضور رییس جمهور اصلاحات در مراسمی و اینکه خروج از حصر وی ادامه دارد یا خیر گفت: در مورد حضور در مراسم به حکم دادستانی جلوگیری شد اما در مورد خروج از حصر در موارد بعدی تصمیم گیری می کنیم.
وی درخصوص پرونده خاوری گفت: تاکنون هیچ روزنه امیدی وجود نداشته اگرچه پلیس بین الملل امیدواری داده اند که امیدواریم این موضوع محقق شود.
وی در خصوص پرونده بقایی اظهار کرد: این پرونده در حال تکمیل تحقیقات است و زیرنظر بازپرس در حال طی مراحل پرونده است.
وی درخصوص پرونده احمدی نژاد اظهار کرد: در برخی مواردی شاکی علیه او شکایت کرده است که با توجه به سمت احمدی نژاد پرونده به دادگاه ارجاع شده و در مواردی نیز شکایت جزیی بوده که باید تحقیقات موردنظر انجام شود.
وی در مورد شکایت احمدی نژاد علیه جهانگیری اظهار کرد: قرار منع تعقیب صادر شد و این پرونده در حال بررسی است که البته وکیل احمدی نژاد نسبت به نحوه رسیدگی بازپرس در این پرونده اعتراض داشته اند و به خود قرار اعتراض نکرده اند و قرار این پرونده قطعی شد.
وی درخصوص فیلترینگ هوشمند و اختصاص اعتباری صد میلیاردی در این امر اظهار کرد: فیلترینگ هوشمند مربوط به وزیر ارتباطات است و اینکه چرا این مبلغ هنوز هزینه نشده است و یا چقدر هزینه می شود باید از دبیرخانه مربوطه و وزارت ارتباطات سوال کنیم.
وی درخصوص فعالیت غیرمجاز افراد در فضای مجازی اظهار کرد: در این ارتباط 8 نفر درخصوص ترویج فساد و فحشا دستگیر شده اند اما اینکه چرا این اقدامات هنوز بازدارنده نیست باید از کارگروه مربوطه سوال کنید.
وی اظهار کرد: تمام دستگاهها و مسئولان باید تلاش مضاعف کنند تا زیرساختهای مربوط به فضای مجازی بومی شود در حال حاضر این اتفاق نیفتاده است اما نیروی انتظامی و پلیس در موارد خلاف قانون وارد عمل میشوند در این رابطه دو دیدگاه وجود دارد که معتقدند وقتی نمی توانیم صددرصد موضوع را جلوگیری کنیم پس ان را رها کنیم که این دیدگاه غلط است.
وی افزود: باید سعی کنیم اگر سی تا 80 درصد هم می توانیم در این حوزه نظارت داشته باشیم با بومی کردن زیرساختها مردم را نسبت به این امر توجیه کنیم.
وی درخصوص 8 نفر دستگیر شده در فضای مجازی افزود: هنوز پروندههایشان به دادگاه نرفته است و برخی با قرار وثیقه آزاد شده اند و تعدادی از متهمان نیز بنا به ندانستن وارد این موضوع شدهاند.
وی در ادامه درخصوص از قاچاق میوه در بازار گفت: ستاد مبارزه با قاچاق کالا زیرنظر دولت باید به این موضوع رسیدگی کند و بخشی از این امر نیز مربوط به تعزیرات حکومت است که زیرنظر دولت است و وزیر دادگستری مسئول تعزیرات است و قوه قضاییه نیز فارغ از این امر نیست و اگر اطلاع پیدا کند که قاچاق عمده ای صورت گرفته است و دستگاه متولی دیگری رسیدگی کند با هماهنگی های لازم به آن رسیدگی می کند.
وی گفت: از وزارت دادگستری می خواهیم ستاد قاچاق و تعزیرات حکومتی را کمک کند قاچاق تنها اختصاص به میوه ندارد و در مواردی مربوط به وسایل آرایشی، دارو محصولاتی که تولیدات داخلی را فلج می کند نیز مربوط می شود. و دادستان به عنوان مدعی العموم وظیفه رسیدگی به این موضوع را بر عهده دارد.
وی در مورد مهلت قانونی برای بابک زنجانی و بازپرداخت مبلغی که دادگاه برای او مشخص کرده است گفت: متاسفانه با اینکه در زمان دادسرا فورجه به این فرد داده شود و گفتید که پرداخت بدهی در مجازات های وی تاثیرگذار است و این فورجه در مرحله دادگاه نیز داده شد تاکنون برای بانک مرکزی و خود قوه قضاییه احراز نشده است که وی این پول را داشته باشد و بتواند آن را پرداخت کند اکنون نیز دیر نشده است و اگر اقدام کند و پول را پرداخت کند از جرم وی کاسته می شود.
وی در مورد فاز دوم رسیدگی به پرونده نفتی اظهار کرد: رسیدگی دادسرا ادامه دارد و متهمان زیادی در این پرونده وجود دارند که متعاقباً با تکمیل شدن پرونده آنها به دادگاه ارجاع می شوند و زمان قطعی فاز دوم این پرونده را نمی توانیم اعلام کنیم اما پرونده راکد نیست و موضوع در حال رسیدگی است.
وی در مورد احضاریه خانم هاشمی به دادگاه گفت: این احضاریه مربوط به پرونده گذشته است و موضوع جدیدی نیست.
وی درخصوص سوالی مبنی بر جایگزینی حجت الاسلام رئیسی به عنوان ریاست دادستانی به تولیت امام رضا (ع) گفت: این خبر صحت دارد و صحبت در این مورد جدی است.
وی در مورد بدهی 2 میلیارد یورویی بابک زنجانی گفت: تمام اموال و املاک این فرد در خارج و داخل شناسایی شده و کارشناسی های لازم انجام شده است و شرکت نفت می تواند عین مال یا مبلغ فروش اموال را بردارد میزان رد مال نیز همان مبلغی است که فرد گرفته و نتوانسته برگرداند. ابلاغ حکم دادگاه نیز تاکنون علی القاعده باید انجام شده باشد.
وی در مورد حکم فردی با عنوان در پرونده عرفان حلقه گفت: حکم اعدام به دادسرا بازگشت و اطلاع جدیدی ندارم.
خبرگزاری شبستان: سخنگوی قوه قضاییه با اشاره به اینکه مبلغ دیه در سال ۹۵، ۱۹۰ میلیون تومان مشخص شده است در مورد متهمان پرونده سه هزار میلیاردی گفت: ختم رسیدگی به پورنده ۴۶ نفر از متهمان این پرونده اعلام شد و ظرف هفته های اینده حکمشان صادر می شود.
کد خبر 529321
نظر شما