بایسته های دیپلماسی آسیایی جمهوری اسلامی ایران

خبرگزاری شبستان:محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران اولین سفر دوره ای خود به آسیا را پس از برجام در حالی از روز گذشته آغاز کرد که به نظر می رسد همکاری با قاره کهن برای تهران از اولیت های ویژه ای برخوردار باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران اولین سفر دوره ای خود به آسیا را پس از برجام در حالی از روز گذشته آغاز کرد که به نظر می رسد همکاری با قاره کهن برای تهران از اولیت های ویژه ای برخوردار باشد.

 آسیا در معادلات آینده جمهوری اسلامی جایگاه قابل اتکایی دارد به طوری که فروش فرآورده های منشعب از نفت و گاز یکی از پارامتر های گفتمان اقتصادی ایران در این منطقه به شمار می رود  ، اما با توجه به توسعه سطح تبادلات ایران و کشورهای منطقه از جمله سنگاپور ، ژاپن و کره جنوبی می توان امید وار بود که تنوعی در خور جایگاه ایران اسلامی در سبد تبادلات تجاری میان تهران و کشورهای آسیایی ایجاد شود.

اندونزی پر جمعیت ترین کشور مسلمان جهان اولین مقصد سفر دوره وزیر خارجه جمهوری اسلامی به شمار می رود و همکاری های اقتصادی و فرهنگی با این کشور از اهمیت بالایی برخوردار است .

در همین حال برای پیشبرد اهداف کلان جهان اسلام و باتوجه به فرقه گرایی که برخی کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس متولی آن هستند همکاری با کشورهای مسلمان شرق آسیا می تواند راه گشا باشد به همین جهت می توان امید وار بود سخنرانی وزیر خارجه جمهوری اسلامی در نشست فوق العاده سازمان همکاری های اسلامی به عنوان دومین نهاد میان دولتی پس از سازمان ملل متحد برای حل و فصل معضلاتی که اکنون کشورهای اسلامی با آن مواجهه هستند در پیش برد این راهبرد موثر باشد.

تهران می تواند از ظرفیت های موجود در کشورهای مسلمان آسیا برای ایجاد همبستگی در جهان اسلام استفاده کند و با توجه به عدم دخالت این کشورها در معضلاتی در چون بحران سوریه و یمن ایجاد یک رویکرد واحد برای برخورد مبتنی بر عقلانیت میان کشورهای اسلامی امری ضروری است.

در همین حال در نشست فوق العاده دو روزه سازمان قرار است موضوع آزادی قدس شریف و مساله فلسطین مورد بررسی قرار گیرد .

از سوی دیگر در سفر دوره ای وزیر خارجه ایران کشور به دو کشور آنگلوساکسون نیوزلند و  استرالیا در برنامه گنجانده شده اند که برای نخستین بار صورت می گیرد.

مساله مهاجران ایرانی در استرالیا و لغو تحریم های این کشور علیه مبادلات تجاری با جمهوری اسلامی و استفاده از فرصت ایجاد شده از جمله مسائلی است که میان دو وزیر خارجه مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

سفر دوره ای وزیر خارجه ایران به شش کشور یکی از نخستین راهکنش های دیپلماسی عمومی کشور در عرصه سیاست خارجی به شمار می رود که با هدف استفاده از ظرفیت های بالقوه تهران در عرصه های سیاسی و اقتصادی و با دو رویکرد ایجاد وحدت میان کشورهای اسلامی و پیام دوستی مردم جمهوری اسلامی برای کشورهای آسیایی برنامه ریزی شده است و قادر است در راهبرد کلان اقتصادی و سیاسی ایران با سطح تاثیرگذاری منطقه ای و بین المللی موثر باشد.

همکاری با کشورهای اسلامی و اتحاد میان دولت های مسلمان خطری جدی برای یکه تازی های کشورهای است که اکنون خود را هژمون در خاورمیانه می نامند اما با جنگ افروزی و سکوت در مقابل جنایت های رژیم صهیونیستی و حتی ارتباط مخفیانه با این رژیم آب در آسیاب دشمن می ریزند.

 

کد خبر 528981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha