به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، آئین اختتامیه دهمین جشنواره بین المللی فیلمهای 100 ثانیهای حوزه هنری جمعه شب 14 اسفندماه با حضور چهرههای برجسته فرهنگی و هنری و سینمایی كشور از جمله محسن مومنیشریف، رئیس حوزه هنری، محمدرضا جعفری جلوه رئیس شبكه دو سیما، محمود صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمد حمزهزاده معاونت سینمایی و رئیس سازمان توسعه سینمایی سوره، فاضل نظری معاون هنری حوزه هنری، محمدحسین نیرومند رئیس انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، علیرضا قزوه مدیر مركز آفرینشهای ادبی حوزه هنری، علی قربانی، دبیر این جشنواره و مدیر مركز محافل و جشنوارههای حوزه هنری، هنگامه قاضیانی، اصغر همت، محمود عزیزی، جمشید جهانزاده، محمدرضا شفا، بهرام عظیمی، بهزاد خداویسی، عبدالحمید قدیریان، حسین پارسایی، هادی مقدمدوست و دهها كارگردان و بازیگر سینما و تلویزیون در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
فیلمهای 100 ثانیهای نمونههای اعلای هنر ناب هستند
محسن مومنیشریف رئیس حوزه هنری در این مراسم ضمن تشكر از برگزار كنندگان این جشنواره اظهار كرد: جشنواره پرباری در عرصه سینما داشتیم و امیدوارم این جشنواره در سالهای آینده پرباتر از اینها هم بشود.
وی با اشاره به كتاب «هربرت رید» مورخ و پژوهشگر هنر با عنوان «معنی هنر» با ترجمه استاد نجف دریابندی گفت: این كتاب اثری قدیمی است و بیشتر دوستان حاضر احتمالا آن را خواندهاند. هربرت رید در این اثر اشاره میكند كه هنر ناب دارای روحی است كه همه آثار هنری نسبتی با آن روح هنری برقرار میكنند.
مومنی شریف ادامه داد: وی در مثالهایی كه مطرح میكند آثاری از موسیقی و شعر و داستان و نقاشی و... را ذكر كرده است. من فكر میكنم اگر هربرت رید در زمان ما بود و آثار سینمایی 100 ثانیهای را میدید قطعا اینها را به عنوان آثار هنری كه نسبتی فوقالعاده با آن روح هنر دارند ذكر میكرد.
رئیس حوزه هنری اظهار كرد: فیلمهای این جشنواره به عنوان نمونههای هنر ناب تنها در 100 ثانیه حرف نابی را میزنند و تاثیرگذاری ویژهای را بر مخاطبانشان میگذارند. از این نظر باید به فیلمسازان موفق این حوزه تبریك گفت.
آقای مومنی، كمك كنید تا یازدهمین دوره را در سال 95 برگزار كنیم
علی قربانی دبیر دهمین جشنواره بین المللی فیلم 100 در این مراسم 100 ثانیه سخن گفت. وی اظهار كرد: از همه 981 نفری كه با 1 هزار و 600 و 78 اثرشان در بخش مسابقه ملی و 700 اثر در بخش بینالمللی این جشنواره شركت كردند صمیمانه تشكر میكنم كه باعث رونق این جشنواره شدند.
وی ادامه داد: همچنین باید از دبیران دورههای پیشین جشنواره كه این جشنواره را به بلوغ رساندند به خصوص از دوست عزیزی كه شعار زیبای «سینمای اخلاق» را برای این جشنواره انتخاب كرد، یعنی آقای دكتر فاضل نظری تشكر كنم.
مدیر مركز محافل و جشنوارههای حوزه هنری گفت: این جشنواره متعلق به حوزه هنری نیست، بلكه متعلق به همه مردم ایران است و همه ما هر چه بیشتر تلاش كنیم تا آثار این جشنواره در سطح شهر، ایستگاههای مترو، تلویزون و رسانههای تصویری دیده شود برای ایران قدمی برداشتهایم.
قربانی با بیان اینكه امروز دنیای ما بیش از هر زمانی نیاز به پیامهای اخلاقی دارد، افزود: بیاییم دست به دست هم بدهیم تا با حمایت از جشنواره فیلم 100 گامی در ارائه پیامهای اخلاقی به شیوه هنرمندانه در جامعه برداریم و به اصلاح اخلاق اجتماعی جامعهمان كمك كنیم.
دبیر دهمین جشنواره فیلم 100 در پایان سخنانش گفت: آخرین حرف من خطاب به آقای مومنی ریاست محترم حوزه هنری است؛ جا دارد كه این جشنواره به صورت سالانه برگزار شود، امیدواریم با كمك شما بتوانیم در سال 95 یازدهمین دوره این جشنواره را برگزار كنیم.
در آئین اختتامیه دهمین جشنواره فیلم 100 دو تن از برگزیدگان جایزه اخلاق به سخنرانی پرداختند؛ «هنگامه قاضیانی» و «هادی محمدیان».
جشنواره 100 از معتبرترین جشنوارههای ایرانزمین است
هنگامه قاضیانی كه برای بازی در فیلم «دلبری» و ایفای نقش مادرانه در برخی دیگر از آثار سینمایی شایسته دریافت جایزه اخلاق دهمین جشنواره فیلم 100 شد، پس از دریافت جایزهاش پشت تریبون قرار گرفت و گفت: برای این 18سالی كه خداوند به من قدرت داد تا در برابر دشواری نقشهایی كه به روح من سپرده میشود بایستم و نگاه متفاوتی به نقشها و كارم داشته باشم و بر خلاف جریان حاكم كارم را به شكلی متفاوتتر انجام دهم از خدا سپاسگذارم.
وی ادامه داد: خیلی خوشحالم كه جایزه اخلاق را در یكی از معتبرترین جشنوارههای سینمایی این سرزمین كهن دریافت كردهام.
هادی محمدیان كه به خاطر نگارش فیلمنامه انیمیشن «شاهزاده روم»شایسته دریافت جایزه اخلاق این جشنواره شد، هم در سخنانی جایزهاش را به جامعه انیمیشن ایران تقدیم كرد و گفت: فكر میكنم سینمای ایران در سالهای آینده شاهد تحولات عظیم و چشمگیری خواهد بود.
اوجگیری موج حمایتی از فیلم 100 در اختتامیه جشنواره دهم
مهدی شاهسواری، فیلمساز جوان كه به خاطر خلق اثری 100 ثانیهای با عنوان «درخشش» در بخش مستند برگزیده شد، قطعا پدیده آئین اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فیلم 100 بود! او بعد از دریافت لوح تقدیر و جایزهاش پشت میكروفن رفت و با چشمانی كه بیش از حد معمول باز شده بود چهرههای فرهنگی و هنری جلوی سالن را خطاب قرار داد و گفت: من از مسئولانی كه در ردیف اول این سالن نشستهاند خواهش میكنم فیلمسازان را حمایت كنند!
شاهسواری كه حالا صدایش كمی لرزش داشت، اظهار كرد: در این سالن شاید 200 فیلمساز جوان حضو دارند، اگر با هدف حمایت به هر یك از آنها نفری 1 میلیون تومان برای ساخت فیلم اهدا شود، میشود 200 میلیون تومان كه فكر نمیكنم این مبلغ در كشور ما پول زیادی باشد.
سخنان مهدی شاهسواری عكسالعملهای متعددی داشت، نخستین عكسالعمل تشویق پرشور حاضران و مخاطبان مراسم بود، اما قطعا مرحله دوم عكسالعملها بهتر و جالبتر بودند؛ دقایقی بعد از سخنان شاهسواری سیدعلی احمدی رئیس موسسه تصویر شهر اعلام كرد كه با اجازه و حمایت جناب آقای محمد صلاحی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، موسسه تصویر شهر در سال آینده از 40 اثر 100 ثانیهای حمایت مالی خواهد كرد.
سپس عباس عظیمی مدیر موسسه هنرمندان پیشكسوت اعلام كرد كه این موسسه از 3 فیلم 100 ثانیهای با موضوع پسشكسوتان در سال آینده حمایت خواهد كرد و برای هر فیلم مبلغ 3 میلیون تومان اختصاص خواهد داد.
آخرین واكنش حمایتی را مجید مصلحی مدیركل امور استانها و مجلس حوزه هنری نشان داد؛ مصلحی در این مراسم گفت: من فارغ التحصیل رشته كارگردانی هستم و از آنجا كه كارمان در حوزه هنری حمایت از آثار هنری استانی است، در سال آینده از 30 فیلم 100 ثانیهای استانی حمایت خواهیم كرد.
اختتامیه دهمین جشنواره بینالمللی فیلمهای 100 ثانیهای حوزه هنری قطعا آئین بهیادماندیای بود در آن واكنشهای حمایتی از آثار سینمایی 100 ثانیهای توسط موسسات مختلف به اوج خود رسید.
نظر شما