اقتصاد با شعار و التماس و موافقتنامه‌های سیاسی سامان پیدا نمی‌کند

خبرگزاری شبستان: آل اسحاق گفت: حل مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری، رکود، مشکلات بانکی و صندوق‌های بازنشستگی جز با همدلی میان دولت و مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر نیست و اقتصاد با شعار و خواهش و موافقتنامه‌های سیاسی سامان پیدا نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری شبستان یحیی آل اسحاق، عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در همایش دورنمای اقتصاد ایران با اشاره چشم انداز صادرات و واردات ایران گفت: ایران در زمینه صادرات در سال 94 نسبت به سال 93 شاهد کاهش 26 درصدی صادرات بوده ایم که فقط 8 درصد آن به تولیدات غیر نفتی اختصاص داشت و مابقی مربوط به صنعت نفتی و پتروشیمی بوده است.

 

آل اسحاق بیان داشت: خدمات فنی و مهندسی در سال 92 حدودا 4/5 میلیون دلار بود که در سال 94 به یک‌ میلیون دلار کاهش یافته است که در این میان صادرات مس با کاهش 73درصدی و صادرات فولاد با کاهش 54درصدی بیشترین سهم را در کاهش صادرات داشته اند.

 

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران گفت: با رفع تحریم ها بخشی از مشکلات در زمینه صادرات حل شد که باعث شد فضای اقتصادی کشور تا حدودی مثبت شود. اما ما باید به عنوان صادر کننده از دور شدن اقتصاد از نفت حمایت کنیم و به شرکت های خصوصی و کوچک در شهرک های صنعتی توجه خاصی داشته باشیم چرا که این شرکت ها با تولیدات غیر نفتی می تواند سهم بسزایی در صادارت غیر نفتی داشته باشند.

 

وی تصریح کرد: در فضای استراتژیک کلی اقتصاد بایستی نگاه جدیدی داشته باشیم و با عملیاتی کردن 24 ماده ای اقتصاد مقاومتی راه جدیدی را در اقتصاد بوجود آوریم و در رفع مشکل بیکاری می توانیم با توجه به بودجه تعیین شد و همچنین نگاه به ظرفیت‌های موجود به وجود مشکلاتی برای حل مشکل بیکاری پی برد که یکی از ایجن مشکلات نیاز سرمایه‌گذاری 800 میلیارد تومانی می باشد.

 

آل اسحاق با اشاره به اینکه سیاست واردات برای تولید در جهت صادرات در اقتصاد مقاومتی مورد تاکید می باشد بیان کرد: مسائل اساسی در این زمینه وجود دارد که بایستی مراعات شود و باید زیر ساخت های اقتصاد مقاومتی با رفع مشکلاتی مانند تسهیلات بانکی به بخش های خصوصی کوچک حل شود چرا که هم اکنون 80 درصد تسهیلات بانکی به شرکت ها و بنگاه های بزرگ تعلق دارد.

 

وی گفت: بازارهای اقتصادی دنیا بی صاحب نیستند و ما نمی توانیم برای وارد شدن به این بازارها به صاحبان آنها التماس کنیم بلکه بایستی با امضاء توافقنامه با آنها شریک شده و بخشی از بازار آنها را به خودمان اختصاص دهیم و به نوعی با آنها وارد شراکت شویم.

آل اسحاق با اشاره به اینکه موفقیت در صادرات 80 درصد به شرکت های بازاریابی بین المللی بستگی دارد تصریح کرد: ما باید شرکت های بازاریابی که مسلط به بازارهای جهانی می باشند را تقویت کنیم تا بتوانیم ارتباط خوبی با شرکت های بزرگ جهانی داشته باشیم.

 

عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی گفت: حل مشکلات اقتصادی از جمله بیکاری، رکود، مشکلات بانکی و صندوق‌های بازنشستگی جز با همدلی میان دولت و مجلس شورای اسلامی امکان‌پذیر نیست و اقتصاد با شعار و خواهش و موافقتنامه‌های سیاسی سامان پیدا نمی‌کند، بلکه اقتصاد را باید با فاکتورهای خود تامین مالی کنیم.

 

آل اسحاق در پایان با اشاره به پایین بودن کیفیت محصولات تولیدی در شهرک های صنعتی گفت: محصولاتی که در شهرک های صنعتی تولید می شود قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی نبوده و از کیفیت پایین تری برخوردار است و راه حل این مشکل این است که این واحدهای تولیدی با شرکت ها همگن خود شریک شوند.

 

 

 

 

کد خبر 528462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha