به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا، نگاهی به واقعیتهای موجود در زمینه مساجد نشان میدهد به دلیل اهمیت مساجد و نقش حیاتی که در مبارزه با تهاجم فرهنگی از یک سو و حضور نیروهای مؤمن و وجود سرمایههای مادی و معنوی از سوی دیگر دارد، ضروری است، به این موضوع رسیدگی شود.
امروزه نیروهای خط مقدم جبهه مبارزه با شبیخون فرهنگی دشمن مساجد هستند، نقشی را که مساجد در نشر و گسترش اسلام و پیروزی انقلاب اسلامی و حمایت از جبهههای نبرد در جنگ تحمیلی داشتند مجددا میتوانند ایفا کنند و با بسیج نیروها با دشمنان دین و ملت و فرهنگ این جامعه مبارزه کنند.
آگاهی و اطلاع کافی از فرهنگ، آداب و رسوم منطقه، شهر و کشور از عوامل موثر در پیروزی افراد یک ملت و استقلال فرهنگی یکی از مهمترین ابزارهای موفقیت در همه عرصهها است.
مبارزه با تهاجم فرهنگی مهمترین هدف تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد است که دستور تشکیل این کانونها توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور طی مصوبه ۳۰۲ در سال ۱۳۷۱ داده شد و از آن زمان کانونها فعالیت خود را در مساجد آغاز کردند.
کانونهای مساجد مراکز مهمی جهت حفظ و احیای فرهنگ ایرانی و اسلامی هستند که برنامههای متنوعی مانند جشنوارهها، قرآن، نماز، احکام، شعر، سرودهای انقلابی و کارگاههای مختلف آموزشی جهت آگاهیبخشی و ترویج فرهنگ اسلامی برگزار میکنند.
مساجد، بهترین مکان برای حفظ جوانان از ناهنجاریهای اجتماعی
حجتالاسلام اسماعیل صدیقی، امام جمعه صومعهسرا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار کرد: حضور خوب آحاد مردم به خصوص جوانان در مساجد نیاز به کار مدون دارد.
وی افزود: کانونهای مساجد با چارت برنامهریزی شده در این راستا میتوانند در انجام هرچه بهتر برنامهها و استفاده از پتانسیل قوت حاضرین در مسجد خصوصا جوانان کمک شایانی برای مقابله با تهاجم فرهنگی کند.
امام جمعه صومعهسرا گفت: ارتباط مسئولان کانونها با هیئت امنا و امام جماعت در پیشبرد اهداف برنامههای مدون اسلامی و انقلابی کارگشا خواهد بود.
حجتالاسلام صدیقی با اشاره به تنوع طلب بودن جوانان، تصریح کرد: باید مسئولان کانونها بررسی کنند چه چیزهایی باعث جذب بیشتر جوانان به مساجد میشود و جذابیت ایجاد میکند، آن را اجرا کنند.
امام جمعه صومعهسرا خاطرنشان کرد: خانوادهها باید بدانند که امروزه بهترین جای حفظ جوانانشان از ناهنجاریهای فراوان اجتماعی مسجد است و فرزندانشان را به حضور در مساجد تشویق کنند.
حجتالاسلام صدیقی اظهار کرد: پدر و مادر باید در راستای ارتقای مسائل اسلامی و مذهبی مشوق خوبی برای فرزندانشان باشند تا دشمن نتواند از طریق تهاجم فرهنگی بر روی افکار و اعتقادات فرزندان اثر بگذارد.
وی افزود: کانونهای فرهنگی با توجه به برنامههای مدونی که در دستور کار دارند، با اجرای درست آن میتوانند به اهدافی که در نظر دارند دست یابند.
بیبرنامگی و تک بعدی بودن حضور خانوادهها در مساجد را کمرنگ کرده است
یاسر بذله، مسئول کانون مصباحالهدی آستان مقدس سید مهدی آقا صومعه سرا با بیان اینکه برای جذب نوجوانان و جوانان به مسجد برنامههای مختلفی را در این کانون برگزار میکنند، گفت: کلاسهای تخصصی قرآن با حضور اساتید بین المللی مثل استاد فلاح پور و رضوانی از جمله این برنامهها است.
وی با بیان اینکه اجرای برنامههای ورزشی و پشتیبانی از تیم جوانان از دیگر برنامههای کانون مصباحالهدی است، تصریح کرد: برنامههای مذهبی، فرهنگی و ... متنوعی همچون تلاوت نور با حضور نوجوانان، جوانان و بزرگسالان در این کانون اجرا میشود.
مسئول کانون مصباحالهدی آستان مقدس سید مهدی آقا صومعه سرا با بیان اینکه خانوادهها برای شرکت در برنامههای کانون و مسجد گرایش دارند، خاطرنشان کرد: متاسفانه به دلیل بیبرنامگی و تک بعدی بودن مساجد، حضور خانوادهها بسیار ضعیف است.
بذله با بیان اینکه یک مسجد ایدهآل باید برای تک تک ابعاد زندگی افراد برنامه داشته باشد و نیازها را برطرف کند، اظهار کرد: با توجه به شرایط و تازه تاسیس بودن این کانون، فعالیتهایی با توجه به استعداد منطقه برنامه ریزی شده که در دستور کار این کانون است.
وی افزود: اجرای برنامه آیینی اربعین حسینی با همکاری آستان مقدس سید مهدی آقا و کانون مصباحالهدی از ویژگی خاصی برخوردار است، به گونهای که افراد زیادی در این مراسم حضور پیدا میکنند.
محمدرضا، یکی از نوجوانانی که در این کانون به قرائت قرآن مشغول است، گفت: کانون فرهنگی هنری مصباحالهدی زمینه حضور وی به این مسجد را فراهم کرده است.
وی با بیان اینکه از کودکی عاشق حفظ کردن قرآن مجید بود، تصریح کرد: با حضور اساتیدی چون رضوانی و فلاحپور زمینه لازم برای حضور من و دوستانم فراهم شده است.
این نوجوان صومعهسرایی گفت: از خانوادهها خواستارم تا فرزندان خود را در این محافل بیاورند تا یک جامعه قرآنی، دینی و کاملا اسلامی داشته باشیم.
نظر شما