رامین ابراهیمی مقدم که از خراسان رضوی در بخش داستان دهمین جشنواره بین المللی فیلم های صدثانیه ای شرکت کرده است در مورد فیلم خود با عنوان " نگاه " گفت: پسری عصبی وارد خانه می شود، یک لیوان آب برمی دارد و کمی آب می خورد. به سراغ کوله پشتی خود می رود و پاکت سیگاری از آن برمی دارد، متوجه می شود که پاکت سیگار خالی است.
ابراهیمی مقدم ادامه داد: پسر از کشو، پاکت سیگاری برمی دارد و یک نخ سیگار از آن خارج می کند و متوجه می شود که در پاکت سیگار حلقه ای است. پسر درگیر می شود که این حلقه برای چه کسی است و پریشان می شود. در رویا فرو می رود و حواسش پرت می شود و حلقه از دستش در لیوان آب می افتد. بعد که پسر به خود می آید لیوان آب را سر می کشد و متوجه حلقه در آب می شود و چشمش به قاب عکس مادر می افتد و فیلم تمام می شود.
وی با بیان اینکه فیلم " نگاه " طرح قوی دارد، عنوان کرد: کار ما زیر ساخت و رو ساخت دارد. به نظر من داورها متوجه کامل کار نشدند که آن را فقط در بخش اکران قرار دادند.
ابراهیمی مقدم با اشاره به اینکه هر اتفاق در فیلم " نگاه " دارای مفهومی است، بیان کرد: در فیلم ساعت برای چند ثانیه کار نمی کند. ما مخصوصا این کار را کردیم تا به مخاطب بفهمانیم که زمان در این هنگام متوقف شده و فرد به رویا رفته است.
این فیلمساز جوان اظهار داشت: بازیگر فیلم که مادر خود را از دست داده است، مدتهاست که سراغ کشوی خود نرفته است و وقتی در کشو به دنبال پاکت سیگار می گردد از دیدن حلقه در داخل آن متعجب می شود. مادر این فرد حلقه خود را مخصوصا در پاکت سیگار گذاشته است تا به پسرش بفهماند که متوجه است که او سیگار می کشد اما به رویش نیاورده است.
وی تصریح کرد: از اینکه در فیلم حلقه در لیوان آب می افتد، منظوری داشته ایم. می خواستیم با این کار تقدیر را برسانیم. از طرفی فرد که سیگاری بوده و اضطراب شدید داشته، آب لیوانی که در آن حلقه افتاده است را می نوشد. ما می دانیم که از قدیم آب طلا برای آرامش خوب است.
ابراهیمی مقدم مهر مادری را مهمترین پیام فیلم" نگاه " دانست و افزود: پیام اصلی فیلم "نگاه " این است که مادر در زمانی که زنده است به فکر بچه های خود است و حتی در زمانی که در قید حیات هم نیست باز هم به فکر بچه های خود است.
وی که اولین بار است در جشنواره فیلم های صد ثانیه ای شرکت کرده است، عنوان کرد: انتظارم از برگزارکنندگان این جشنواره این است که معیارهای اصلی خود را برای انتخاب فیلم ها مشخص کنند. به نظرم مهمترین اصل فیلمنامه است که فیلم ما فیلمنامه خوبی داشته است. به هر حال باید فیلم ها را دید تا بتوان در مورد داوری صحبت کرد.
این فیلمساز جوان در مورد انتقال مفاهیم اخلاقی در قالب فیلم تصریح کرد: این مسئله بستگی به نوع نگاه کارگردان و فیلمساز دارد. امروزه مردم فهمیده تر و آگاه تر شده اند و راحت نمی توانیم مسایل را به آنها بگوییم. بر این اساس فیلمسازان باید با نگاه جدیدتر مفاهیم اخلاقی را به مخاطبان منتقل کنند و از حالت کلیشه ای دربیایند.
گفتنی است، دهمین جشنواره بین المللی فیلم 100 با موضوع محوری اخلاق ۱۲ و ۱۳ اسفند در پردیس سینمایی آزادی برگزار می شود و روز جمعه 14 اسفندماه با برگزاری اختتامیه و معرفی برگزیدگان، به كار خود پایان خواهد داد.
نظر شما