حضور کانون های مساجد در فضای مجازی؛ اهداف و  ضرورت ها

خبرگزاری شبستان: کانون های مساجد به عنوان برنامه ریزان نخبگان مسجدی باید نسبت به پیگیری منویات ولی امر مسلمین جایگاه خود را بشناسد و در این عرصه مطابق منویات مقام معظم رهبری گام بردارند.

خبرگزاری شبستان: در عرصه حضور در فضای مجازی مقام معظم رهبری اهداف و سیاست هایی تعیین کرده اند که نقش مساجد به عنوان سنگر ترویج اسلام ناب محمدی (‌ص) در این حوزه همانند نقش این مکان مقدس در شکل دهی، هدایت و پیروزی انقلاب اسلامی دارای اهمیت است.

 

کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان برنامه ریزان نخبگان مسجدی باید نسبت به این حضور و پیگیری منویات ولی امر مسلمین جایگاه خود را بشناسد و در این عرصه مطابق منویات ایشان گام بردارند.

 

از جمله اقدامات اساسی که می توان در این باره به آنها پرداخت به شرح زیر است:

مواجهه فعال و مبتکرانه با فضاي مجازي در سطح ملي و جهاني و توسعه فعالیت ها و کارکردهای گوناگون مسجد از محله به گستره های وسیع تر براي استفاده حداکثری از فرصت‌ها و مقابله با تهديدات نرم  .

جذاب سازي و غني سازي محتوا و خدمات  جهت پاسخگويي حداكثري به نيازهاي مامومین ،خانواده ها به ویژه جوانان.

بالا بردن ضریب نفوذ فعالیت های مساجد در سطوح مختلف جامعه از طریق آموزش عمومي و فرهنگ‌سازي در جهت بالابردن سطح آگاهی های دینی، هوشياري مردم در مورد مخاطرات بی توجهی به نعمت انقلاب اسلامی و انگيزه دادن به مردم براي مقابله با مخاطرات آن در زندگي فردي  و اجتماعي .

با توجه به مزیت حضور متنوع مامومبن در تخصص های گوناگون در تولید محتوا نسبت به انواع مخاطبین از لحاظ  جنسیت، سن، سطح سواد و... در زمينه توليد وسيع و فزاينده محتواي جذاب براساس مبانی توحیدی اسلام ناب محمدي و گفتمان انقلاب اسلامي .

به اشتراک گزاردن تجربه های مدیریتی توسط مدیران مساجد و مشاركت حداكثري نیروهای مردمي متعهد در يك جبهه جهت بهره‌برداري بهينه از فرصت‌ها ی تبلیغی ترویجی فضای مجازی

حضور خلاقانه مساجد جمهوري اسلامي ايران در فضاي مجازي در دو عرصه ترویج مکتب اهل بیت علیهم السلام  خصوصا در جهت ابداع خدمات نو، قوي و جذاب در تقویت جبهه حق.

ساماندهي تبادل اطلاعات با شبكه جهاني مومنین و دوستداران انقلاب اسلامی.

فراهم آوردن شرايط لازم براي دستيابي فضاي فرهنگی كشور به بالاترين سطح از امنيت و سلامت براي آحاد مردم، نظام و كليه نقش‌‌آفرينان در فضاي مجازي به هدف حضور حداکثری مردم در مساجد .

درک شرايط جنگ فرهنگي و به تبع آن حاكم كردن روحيه جهادي و گسترش تعامل و هم افزايي بين كليه مومنین و نيروهاي مردمي در عالي‌ترين سطح از هماهنگي و انسجام .

ايجاد آمادگي لازم در عالي‌ترين سطح به منظور صيانت از زيرساخت‌هاي حياتي انقلاب اسلامی در برابر حملات فرهنگی دشمن و دفاع مناسب در برابر هرگونه شیطنت های عقیدتی و فرهنگی در شرایط حساس فرهنگی، اقتصادی و سیاسی که برای کشور رخ می دهد .

استفاده حداكثري از فضاي مجازي به منظور ارتباط و همكاري وسيع و هدفمند با خانواده ها در وهله اول و با ملت‌ها خصوصا ملل مسلمان در وهله بعد در جهت ترويج و تحقق گفتمان انقلاب اسلامي .

حضور قوي و هدفمند مساجد در مجامع و سازمان هاي جهاني و ايجاد ائتلاف‌هاي قوي مركب از ملت‌ها و دولت‌ها در جهت كاهش حاكميت قدرت‌هاي بزرگ در عرصه فرهنگ و به وجود آمدن بستر عادلانه و اخلاقي براي استفاده از اين ابزار در شناخت حقیقی اسلام توسط همه ملت‌ها و دولت‌ها و همچنين تامين حقوق و منزلت ملت ايران در اين عرصه.

 

بنابراین امروزه نقش رسانه های مجازی به حدی است که فعالان فرهنگی در مساجد به ویژه کانون های فرهنگی هنری مساجد نمی توانند بدون آن رسالت خود را انجام دهند. شاید رسانه ها به خودی خود در بسیاری از مواقع وسیله سرگرمی یا تامین کننده اغراض گردانندگان خود باشند. اما حضور رسانه های نوین در مساجد که خود در طراحی توحیدی خود یک رسانه محسوب می شوند تماما در خدمت اهداف توحیدی و ولایتمدار مسجد در می آیند.

قدرت تعامل و برقراری ارتباط با مخاطب از قابلیت های منحصر به فرد رسانه های مجازی است که باعث شده که ضرورت حضور کانون های فرهنگی هنری بدیهی جلوه کند.

کانون های فرهنگی هنری مساجد با توجه به قرار گرفتن در طیف نخبگان جامعه و دسترسی آسان به این بستر و همچنین برخورداری از توان تولید محتوا و طیف گسترده مخاطبین ضرورت دارد که از فضای مجازی نهایت بهره برداری را داشته باشد.

 

ثمره این حضور به موارد منجر می شود:

.1حضور پررنگ و نقش آفرین و جریان ساز کانون های فرهنگی هنری در تولید پیام در فضای مجازی برای تاثیر در افکار عمومی جامعه

.2تربیت و به کارگیری مسجدیان اعم از امام و ماموم و سازماندهی آنها در گروه های مرتبط برای بهره برداری بیشتر از فناوری نوین ارتباطات و احیا کارکردهای مسجد

.3تعامل سریع و هدفمند با مخاطبان

.4کاهش نقش مخرب دشمنان در فضای مجازی

.5اطلاع رسانی به موقع،حجیم و موثر از طریق شبکه اینترنت

.6ایجاد فضای مناسب و مطلوب برای افکار عمومی جامعه و محله

.7ایجاد سایت، شبکه، ایمیل و وبلاگ در سطح مسجد برای آگاهی بخشی به جامعه و خانواده ها و گسترش مشارکت هدفمند مسجدی ها در عرصه های مهم اجتماعی فرهنگی

.8مقابله با هرگونه عملیات روانی دشمن و گروه های افراطی در  جامعه

.9بهره برداری از فناوری نوین ارتباطی و فضای مجازی در ترویج قرآن و اهل بیت علیهم السلام

.10کاهش قدرت جریان سازی دشمن و مخالفان نظام در محیط مجازی

.11ایفای نقش مناسب کانون های فرهنگی هنری مساجد با همکاری بسیج مساجد در عرصه های عمق بخشی و مقابله با تهدیدات نرم و نیمه سخت و جریان سازی مناسب با آگاهی و شناخت کامل و لازم از محیط

 

نویسنده: علیرضا فیض آبادی فراهانی، کارشناس حوزه فرهنگی و مسجد

 

 

 

 

 

کد خبر 528117

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha