به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، محمد حقانی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در دویست و چهل و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران اظهار داشت: هزار هکتار از زمین های حریم یا خارج از حریم با عنوان تعاونی در دست برخی افراد قرار دارد.
وی افزود: در سوهانک، دارآباد، مرادآباد، شهرک زیتون، سرخ حصار و ولنجک زمین هایی واگذار شده است که دارای مشکلاتی است.
عضو شورای اسلامی شهر با بیان اینکه سرخ حصار و شهرک زیتون با 240 هکتار وسعت جزء مناطق حفاظت شده است، تصریح کرد: مردم این منطقه بلاتکلیف هستند.
وی با بیان اینکه در ازای زمین هایی که در این مناطق در اختیار مردم قرار دارد، قرار شده است در پردیس زمینی به آنها اختصاص یابد، خاطرنشان کرد: بهره برداری از مناطق حفاظت شده همواره باعث تخریب طبیعت می شود.
حقانی با اشاره به جنگل کاری های اطراف شهر تهران یادآور شد: منابع طبیعی شهر یا استان تهران باید بر روی حفاظت از این مناطق جنگل کاری شده نظارت داشته باشد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه محدوده حریم در تهران معنایش را از دست داده است، تصریح کرد: حدود هزار هکتار باغ و اراضی مزروعی در اطراف تهران به عنوان حلقه حفاظتی وجود دارد.
وی در ادامه با اشاره به توزیع 4 هزار تن میوه قاچاق در تهران تصریح کرد: این در حالی است که سیب های شهرضا و ارومیه از بین می رود، بنابراین باید در حوزه قاچاق میوه طرح اساسی داشته باشد.
حقانی با بیان اینکه تعاونی در گذشته کارساز نبوده و مسایل و مشکلاتی داشته ایم و فرقی با بخش خصوصی ندارد، تاکید کرد: سامانه ای طراحی کنید که حداقل بر اساس قانون سازمان میادین میوه و تره بار تولید با واسطه شهرداری تهران به دست مردم برسد این در حالی است که در میدان تره بار میوه ها چند دست جابجا می شود.
در ادامه، دبیر، با اشاره به سه نکته خاطرنشان کرد: فقط حریم تهران از بین نرفته است بلکه حریم شهرهای اطراف تهران نیز دیگر معنی ندارد.
رییس کمیسیون برنامه و بودجه شهر تهران اظهار داشت: شورای شهر هیچ اختیاری در مورد مصوبات کمیسیون ماده 5 هیچ اختیاری ندارد و یک قانون است.
دبیر با اشاره به مشکلات مردم سرخه حصار اظهار داشت: با واگذاری زمین در این منطقه برای مردم آنجا حق ایجاد شده است و نسل سوم در حال زندگی در آنجا هستند.
در ادامه، اقبال شاکری، رییس کمیته عمران شورای شهر تهران گفت: در کمیسیون کاهش خطرپذیری سیلاب ها در شهر تهران توافق سه جانبه ای بین شهرداری، شورا و وزارت نیرو انجام شده است.
شاکری با بیان اینکه جای وزارت جهاد و کشاورزی در کمیسیون کاهش خطرپذیری سیلاب ها خالی است، تصریح کرد: آبخیزداری می تواند با ارایه طرح هایی بالادست روددره های شهر تهران را کم خطر سازد.
وی با اشاره به خالی شدن روستاها از سکنه تصریح کرد: اصلاح الگوی کشت و آبیاری و ایجاد صنایع واسطه ای باعث می شود تا کشاورزی رونق بگیرد و روستاییان را دلگرم می کند.
نظر شما